Η BYD βρίσκει συνεργάτη πωλήσεων για την Ολλανδία

Η BYD αντιμετωπίζει την επόμενη χώρα μετά τη Νορβηγία στην πώληση των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων στην Ευρώπη: Στην Ολλανδία, ο κινέζος κατασκευαστής επέλεξε τον όμιλο αντιπροσώπων αυτοκινήτων Louwman ως εθνικό συνεργάτη πωλήσεων. Η εταιρεία θα προσφέρει στους πελάτες της BYD στην Ολλανδία online και offline πωλήσεις καθώς και υπηρεσίες μετά την πώληση.

Η Louwman θα προσφέρει μια ψηφιακή πλατφόρμα για online παραγγελίες, εξυπηρέτηση πελατών καθώς και συμβουλές, σύμφωνα με δελτίο τύπου της BYD. Οι πωλήσεις εκτός σύνδεσης και οι υπηρεσίες μετά την πώληση για οδηγούς BYD θα παρέχονται επίσης μέσω του δικτύου αντιπροσώπων της εταιρείας.

Ένας πρώτος εκθεσιακός χώρος της BYD, όπου τα ενδιαφερόμενα μέρη μπορούν επίσης να εξετάσουν οχήματα από τον κινέζο κατασκευαστή, πρόκειται να ανοίξει στο Άμστερνταμ τον Σεπτέμβριο, ακολουθούμενο από περαιτέρω τοποθεσίες. Η ανακοίνωση δεν αναφέρει ποια μοντέλα θα προσφέρει η BYD στην Ολλανδία – στη Νορβηγία είναι το ηλεκτρικό SUV Tang EV.

Σύμφωνα με την BYD, η Louwman είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες αυτοκινήτων στην Ευρώπη με υποκαταστήματα σε 70 τοποθεσίες. Χάρη στην επίγνωση της αγοράς και τους πόρους του Louwman, η κινεζική εταιρεία αναμένει από τη συνεργασία να γίνει γρήγορα γνωστή η BYD και να αυξηθούν οι πωλήσεις των οχημάτων νέας ενέργειας στην Ολλανδία. «Είμαστε περήφανοι που ξεκινάμε το ταξίδι μας με επιβατικά οχήματα BYD στην Ολλανδία με έναν τόσο έμπειρο και σεβαστό συνεργάτη όπως ο Louwman», δήλωσε ο Michael Shu, Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος, BYD Europe and International Cooperation Division. «Όπως η BYD, η Louwman είναι μια επιχείρηση που ευδοκιμεί στο να είναι καινοτόμος».

Για τη Louwman, δεν είναι η πρώτη συνεργασία με κινεζική OEM: ο εμπορικός όμιλος έπρεπε στην πραγματικότητα να αναλάβει τις πωλήσεις στην Ολλανδία για την Byton, και η Louwman ήταν μεταξύ των πρώτων Ευρωπαίων συνεργατών πωλήσεων εδώ. Όπως είναι γνωστό, ωστόσο, η Byton δεν έκανε το άλμα στην παραγωγή μεγάλης κλίμακας – και κατά συνέπεια ο Louwman δεν παρέδωσε ένα M-Byte στην Ολλανδία.

Με αυτή τη συνεργασία, η BYD προωθεί την επέκτασή της στην Ευρώπη. Στα τέλη Ιουνίου, ο κινέζος κατασκευαστής Xpeng είχε αναστείλει τις προπαραγγελίες του για το ηλεκτρικό σεντάν P5, το οποίο ήταν ανοιχτό στη Δανία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία και την Ολλανδία, μέχρι νεωτέρας – αναφερόμενος στα παγκόσμια προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Στη Νορβηγία, η BYD είχε παραδώσει τις πρώτες 100 μονάδες του πλήρως ηλεκτρικού SUV μοντέλου Tang στους πελάτες της πέρυσι, με περισσότερες να ακολουθήσουν. Το όχημα διαθέτει την μπαταρία Blade που αναπτύχθηκε και παράγεται από την ίδια την BYD – μια μπαταρία LFP με πολύ μεγάλες κυψέλες που είναι εγκατεστημένες απευθείας στη μπαταρία χωρίς μονάδα.

Όπως αναφέρθηκε, η BYD παράγει πλέον μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα και plug-in υβριδικά. Ο τελευταίος κινητήρας καθαρής καύσης βγήκε ήδη από τη γραμμή παραγωγής τον Φεβρουάριο. Σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο τύπου, η εταιρεία έχει ήδη πουλήσει περισσότερα από δύο εκατομμύρια οχήματα New Energy.

bydeurope.com