Η Buick καταθέτει δεδομένα για να κυκλοφορήσει το πρώτο E-SUV στην Κίνα

Η Buick ετοιμάζεται να εισέλθει στην Κίνα με ένα νέο μοντέλο EV. Μια αίτηση προς το κινεζικό Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής περιέχει τις πρώτες φωτογραφίες και πληροφορίες. Ο προμηθευτής μπαταριών εκπλήσσει ενώ άλλη τεχνολογία προέρχεται από την GM.

Το ηλεκτρικό SUV που βασίζεται στην πλατφόρμα Ultium της GM θα ονομάζεται Buick Electra E5 και θα έχει κινητήρα απόδοσης 180 kW. Η μπαταρία NMC, της οποίας η χωρητικότητα είναι άγνωστη, θα προέρχεται από την CATL. Στα μοντέλα της Βόρειας Αμερικής που βασίζονται στο Ultium, η GM βασίζεται στα δικά της κύτταρα από την κοινοπραξία με την LG Energy Solution. Η LGES διαθέτει επίσης εγκαταστάσεις παραγωγής στην Κίνα, επομένως η μετάβαση στο CATL είναι κάπως εκπληκτική.

Σχεδιαστικά, το Buick Electra E5 θυμίζει τη μελέτη Electra X, αν και (ως συνήθως) ήπια. Αυτό περιλαμβάνει, για παράδειγμα, τους πολύ στενούς προβολείς. Ωστόσο, το Buick είναι γρήγορα αναγνωρίσιμο ως ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα. Το μπροστινό μέρος είναι σχεδόν πλήρως καλυμμένο και μια μάσκα ψυγείου υποδηλώνεται μόνο ελαφρώς μέσω ενός σχεδίου.

Στις ΗΠΑ, η Buick έχει καταχωρήσει τα μοντέλα Electra E1 σε Electra E9. Το Electra E5 είναι, επομένως, πιθανό να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ, μαζί με πολλά άλλα ηλεκτρικά μοντέλα. Τον Ιούνιο του 2022, η μάρκα Buick ανακοίνωσε τη μετάβασή της σε κατασκευαστή αποκλειστικά ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας.

Κατά κανόνα, δεν θα υπάρχουν σημαντικές αλλαγές μεταξύ του μοντέλου που υποβάλλεται στο MIIT και του οχήματος παραγωγής. Η κυκλοφορία στην αγορά πραγματοποιείται συνήθως μέσα σε λίγους μήνες μετά την εγγραφή στο υπουργείο. Οι τιμές δεν είναι ακόμη γνωστές.

Στις ΗΠΑ, η Buick έχει καταχωρίσει τις ονομασίες μοντέλων Electra E1 σε Electra E9. Έτσι το Electra E5 είναι πιθανό να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ (ή τουλάχιστον ένα μοντέλο με το ίδιο όνομα), όπως και αρκετά άλλα ηλεκτρικά μοντέλα. Η μάρκα Buick ανακοίνωσε τον Ιούνιο του 2022 τη μετατροπή της σε κατασκευαστή αποκλειστικά ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας.

Πρόσθετη αναφορά από τον Sebastian Schaal.

carscoops.com, cnevpost.com, gmauthority.com (Ηλέκτρα Ε5), gmauthority.com (εγγραφή)