Η Brabus βελτιώνει την αεροδυναμική της Mercedes EQS

Η Brabus, η εταιρεία συντονισμού από το Bottrop της Γερμανίας, παρουσίασε ένα πρόγραμμα βελτίωσης για το Mercedes EQS, το οποίο έχει σκοπό να βελτιώσει περαιτέρω την αεροδυναμική και την απόδοση του ηλεκτρικού σεντάν. Με τιμή cW 0,20, το EQS είναι ήδη ένα από τα πιο αεροδυναμικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα εκ του εργοστασίου.

Τα αεροδυναμικά στοιχεία, οι τροχοί και το κατέβασμα από την Brabus δίνουν στο EQS 7,2% καλύτερη τιμή cW, σύμφωνα με την Brabus. Αυτό θα αυξήσει την αυτονομία σε ταχύτητες μεταξύ 100 και 140 km/h κατά 7 τοις εκατό κατά μέσο όρο. Σύμφωνα με την Brabus, οι τιμές καθορίστηκαν στην αεροδυναμική σήραγγα.

Σε αντίθεση με τις μετατροπές μοντέλων κινητήρων εσωτερικής καύσης, που συνήθως απαιτούν περισσότερη ψύξη λόγω της συνήθους αύξησης της ισχύος, η Brabus επεμβαίνει μόνο προσεκτικά στη σχεδίαση του μπροστινού μέρους του EQS. Όπου κατά τα άλλα εγκαθίστανται μεγάλες και μερικές φορές επιθετικά σχεδιασμένες εισαγωγές αέρα, οι αλλαγές στο ηλεκτρικό σεντάν είναι μάλλον διακριτικές. Ο μπροστινός προφυλακτήρας έχει τραβηχτεί λίγο πιο κάτω, όπως και οι πλαϊνές ποδιές και ο πίσω προφυλακτήρας – όπου έχει ενσωματωθεί ένα είδος μικρού διαχύτη.

Καθοριστικό ρόλο στην «ακόμη πιο συναρπαστική εμφάνιση» του ηλεκτροκίνητου πολυτελούς σαλούν παίζουν οι μονομπλόκ ζάντες αλουμινίου Brabus, οι οποίες προσφέρονται σε διάφορα σχέδια έως 22 ίντσες. Το αεροδυναμικό αποτέλεσμα είναι επίσης πιθανό να εξαρτάται από τη σχεδίαση της ζάντας. Για το τελευταίο, το χαμήλωμα από την εσωτερική μονάδα ανάρτησης είναι επίσης σημαντικό – αλλά η εταιρεία δεν διευκρινίζει πόσο χαμηλότερο είναι το Brabus EQS σε σύγκριση με το τυπικό μοντέλο. Η Brabus δεν αναφέρει το κόστος για τη μετατροπή στο δελτίο τύπου – πιθανώς και λόγω των επιλογών που εξακολουθούν να έχουν οι πελάτες.

Πηγή: Πληροφορίες μέσω email