Η BP Pulse εγκαινιάζει δίκτυο γρήγορης φόρτισης στην Αυστραλία

Η BP Pulse, η επιχείρηση δικτύου φόρτισης BP μαζί, επεκτείνεται στην Αυστραλία. Η εταιρεία άνοιξε τον πρώτο από τους 600 σταθμούς φόρτισης στην ήπειρο, αξιοποιώντας τους προαύλιους χώρους της.

Η BP Pulse έχει εγκαταστήσει σημεία γρήγορης φόρτισης στο BP Bayside στο Brighton East στη Μελβούρνη. Οι τοποθεσίες στο Diamond Creek στη Βικτώρια και στο Caboolture στο Κουίνσλαντ έχουν επίσης ανοίξει για το κοινό. Η εταιρεία πετρελαίου πρόσθεσε ότι επέλεγαν τοποθεσίες σε «βασικές μητροπολιτικές και περιφερειακές τοποθεσίες λιανικής της BP κατά μήκος της ανατολικής ακτής της Αυστραλίας», όπου οι οδηγοί μπορούν επίσης να πάρουν φαγητό και ποτά.

Η εταιρεία βασίζεται σε τοπικά κατασκευασμένο υλικό από την Tritium, βασιζόμενη σε μια συμφωνία τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους. Η BP, εκείνη την εποχή, φέρεται να έκανε μια αρχική παραγγελία με την Tritium για σχεδόν 1.000 σταθμούς γρήγορης φόρτισης για τις αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

Κάθε φορτιστής Tritium έχει δύο υποδοχές για τη φόρτιση δύο οχημάτων ταυτόχρονα. Το 2023, νέοι και υπάρχοντες φορτιστές θα συνδεθούν σε συνδέσεις δικτύου υψηλής ισχύος που θα επιτρέψουν ταχύτητες φόρτισης έως και 150 kW, οπότε η BP.

Ο Bernard Looney, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε: «Είναι υπέροχο να ξεκινάμε τον παλμό bp στην Αυστραλία, παρέχοντας μια εμπειρία φόρτισης υψηλής ταχύτητας, υψηλής ποιότητας που θα βοηθήσει στην επιτάχυνση της μετάβασης στα ηλεκτρικά οχήματα».

Υπάρχουν 1.400 επώνυμα καταστήματα λιανικής πώλησης καυσίμων σε όλη τη χώρα, από τα οποία περίπου 350 ανήκουν στην BP και περισσότερα από 1.000 ανήκουν και λειτουργούν από ανεξάρτητους επιχειρηματικούς εταίρους.

Η BP Pulse φιλοδοξεί να εγκαταστήσει περισσότερους από 100.000 φορτιστές EV παγκοσμίως. Το δίκτυο δημιουργήθηκε αρχικά όταν η BP αγόρασε και μετονόμασε την BP Chargemaster και εξαγόρασε το δίκτυο Polar στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2020.

bp.com, drive.com