Η BP παραγγέλνει σημαντικό σταθμό φόρτισης με Tritium

Η αυστραλιανή εταιρεία κατασκευής σταθμών φόρτισης Tritium έλαβε τη μεγαλύτερη παραγγελία στην ιστορία της. Η νέα παραγγελία προέρχεται από την BP και περιλαμβάνει σταθμούς γρήγορης φόρτισης της σειράς προϊόντων RTM με 50 kW και PKM με 150 kW για χρήση από την BP Pulse στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη και την Αυστραλία.

Ωστόσο, η Tritium δεν αποκάλυψε στην ανακοίνωση πόσους σταθμούς περιλαμβάνει στην πραγματικότητα η νέα παραγγελία. Δεδομένου ότι είναι η μεγαλύτερη παραγγελία στην ιστορία της εταιρείας, πρέπει να είναι περισσότερες από 1.000. Η BP είχε ήδη παραγγείλει 1.000 ταχυφορτιστές από την Tritium για τις αγορές της Βρετανίας, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας το 2022.

Το RTM με 50 kW είναι ένας αρθρωτός φορτιστής που υποτίθεται ότι είναι κατάλληλος για τοποθεσίες στη λιανική ή τη βιομηχανία φιλοξενίας, μεταξύ άλλων. Ωστόσο, αυτός ο πόλος φόρτισης μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε απομακρυσμένες περιοχές όπου η χωρητικότητα του δικτύου δεν θα ήταν επαρκής για υψηλότερες δυνάμεις φόρτισης χωρίς περαιτέρω μέτρα όπως η αποθήκευση buffer. Ο αρθρωτός φορτιστής PKM 150 kW είναι μια λύση φόρτισης συνεχούς ρεύματος που ανακοινώθηκε στα τέλη του 2021, η οποία έχει μια ειδική δυνατότητα διανομής ισχύος με πολλαπλές μονάδες φόρτισης.

Σε αντίθεση με την παραγγελία από τον Μάιο του 2022, όταν εισήχθησαν μόνο οι αγγλόφωνες αγορές, τώρα γίνεται γενική αναφορά στην Ευρώπη. Είναι μάλλον απίθανο οι στήλες να έρθουν στη Γερμανία με την ετικέτα BP Pulse: σε αυτή τη χώρα, η βρετανική εταιρεία πετρελαιοειδών δραστηριοποιείται κυρίως με τη γερμανική θυγατρική της Aral, η οποία δημιουργεί το δικό της δίκτυο φόρτισης με την Aral Pulse – και βασίζεται κυρίως στην Υπερσυμπιεστές από την Alpitronic. Οι πρώτοι σταθμοί φόρτισης Aral χρησιμοποίησαν επίσης στήλες από άλλους κατασκευαστές.

Η Tritium σχεδιάζει να κατασκευάσει τις στήλες φόρτισης για τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη στο νέο της εργοστάσιο στις ΗΠΑ στον Λίβανο, στο Τενεσί. Η παραγωγή της σειράς RTM ξεκίνησε εκεί τον Αύγουστο του 2022. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δόθηκαν τότε, η παραγωγή PKM πρόκειται να ακολουθήσει στις αρχές του 2023. Οι στήλες φόρτισης της BP για χρήση στην Αυστραλία θα κατασκευαστούν στα εργοστάσια της Tritium στην εγχώρια αγορά της.

«Καθώς η υποδομή φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων της bp αυξάνεται παγκοσμίως, το Tritium είναι μια φυσική επιλογή για αυτήν την παραγγελία», δήλωσε ο Richard Bartlett, Διευθύνων Σύμβουλος της BP pulse. «Η Tritium έχει παγκόσμια παρουσία και κορυφαία στον κλάδο τεχνολογία γρήγορης φόρτισης DC – ανυπομονούμε να θέσουμε αυτούς τους φορτιστές να λειτουργούν σε τρεις ηπείρους».

«Είμαστε ευγνώμονες στην ομάδα της bp για την παραγγελία της και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε για την υποστήριξη της bp pulse καθώς δημιουργούν ένα αξιόπιστο, προσβάσιμο δίκτυο γρήγορης φόρτισης σε όλο τον κόσμο», δήλωσε η Jane Hunter, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Tritium. «Ως αποτέλεσμα της παραγγελίας της bp, οι κορυφαίοι στη βιομηχανία φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων της Tritium θα διευκολύνουν από ποτέ τους εμπορικούς και καθημερινούς οδηγούς να συμμετάσχουν στη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση».

tritiumcharging.com