Η Botree Cycling θα κατασκευάσει εργοστάσιο στη Γερμανία

Η κινεζική εταιρεία Botree Cycling σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο ανακύκλωσης για μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων και ένα κέντρο εκπαίδευσης και εκπαίδευσης για ειδικούς στην ανακύκλωση μπαταριών στο Guben του Βραδεμβούργου. Ένας άλλος παράγοντας του κλάδου δημιουργεί επίσης κατάστημα στο Guben.

Με την απόφασή της για την τοποθεσία του Βρανδεμβούργου, η Botree Cycling ακολουθεί τα βήματα της γερμανοκαναδικής εταιρείας Rock Tech Lithium, η οποία δημιουργεί εργοστάσιο παραγωγής υδροξειδίου του λιθίου στο Guben. Το εργοστάσιο ανακύκλωσης μπαταριών της Botree Cycling έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε λειτουργία το 2025 στη βιομηχανική περιοχή Guben South – έτος κατά το οποίο η Rock Tech σχεδιάζει επίσης να ξεκινήσει τις εγκαταστάσεις της.

Σύμφωνα με την πόλη, και οι δύο πλευρές υπέγραψαν επιστολή προθέσεων στα μέσα του μήνα για την απόκτηση δύο οικοπέδων έκτασης 3,8 στρεμμάτων. Σύμφωνα με τους εταίρους, αυτή είναι η πρώτη τοποθεσία της εταιρείας στην Ευρώπη. Ο προγραμματισμένος επενδυτικός όγκος της Botree Cycling στο Guben ανέρχεται σε 100 εκατομμύρια ευρώ. Περίπου 100 άτομα θα απασχοληθούν επί τόπου κατά τη διάρκεια των συνεχιζόμενων επιχειρήσεων. Επιπλέον, η εταιρεία είναι ανοιχτή σε επέκταση στην τοποθεσία, σύμφωνα με το δημαρχείο.

Η πόλη είναι πολύ ευχαριστημένη με τον οικισμό: έχει «αποδείξει για άλλη μια φορά ότι [the city]με τη μακρά βιομηχανική παράδοση και την υπάρχουσα υποδομή του, προσφέρει τις καλύτερες συνθήκες για να γίνεις κεντρικό συστατικό της αλυσίδας αξίας μπαταριών και επομένως μέρος του συμπλέγματος ηλεκτροκίνησης του Βρανδεμβούργου».

Η γερμανική πύλη Cleanthinking.de παραθέτει μερικά ακόμη βασικά σημεία για την εταιρεία και την τεχνολογία ανακύκλωσής της. Η Botree Cycling στην Κίνα ονομάζεται Suzhou Botree Cycling Sci & Tech Co. Ltd και τον Οκτώβριο του 2022 «έκλεισε έναν απροσδιόριστο γύρο χρηματοδότησης της σειράς Α», σύμφωνα με την έκθεση. Το εργατικό δυναμικό λέγεται ότι αποτελείται από ειδικούς από την Κινεζική Ακαδημία Επιστημών ή το KU Leuven, μεταξύ άλλων.

botree.tech, guben.de (PDF), cleanthinking.de, rbb24.de (όλα στα γερμανικά)