Η Bosch ξεκινά τις δοκιμές μεταφορέων κυψελών καυσίμου

Η Bosch εξόπλισε δύο φορτηγά με τεχνολογία κυψελών καυσίμου και ξεκίνησε τη δοκιμαστική λειτουργία στο δρόμο. Συνεργάτης στο έργο είναι η εταιρεία Abt eLine, η οποία μετέτρεψε τα οχήματα μαζί με την Bosch Engineering. Η Bosch θα φέρει επίσης τους μεταφορείς FC στο IAA Transportation την επόμενη εβδομάδα.

Η τεχνική βάση και των δύο οχημάτων διαμορφώνεται από «αμιγώς ηλεκτροκίνητα μεταφορικά που διατίθενται ελεύθερα στην αγορά», όπως γράφει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. Σύμφωνα με τις φωτογραφίες που δόθηκαν, τα εν λόγω οχήματα είναι το VW e-Crafter και το MAN eTGE. «Με τα δύο φορτηγά κυψελών καυσίμου, διευρύνουμε την κατανόησή μας για το σύστημα και δείχνουμε ότι η κυψέλη καυσίμου μπορεί επίσης να είναι μια κατάλληλη λύση κίνησης για ελαφρά επαγγελματικά οχήματα», λέει ο Δρ Markus Heyn, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Bosch και πρόεδρος της Mobility. Διαίρεση λύσεων.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι προγραμματιστές χρησιμοποίησαν εξαρτήματα της Bosch σχεδόν σε όλο το σύστημα κυψελών καυσίμου. Χρησιμοποιήθηκε ένα αποκαλούμενο κιτ κυψελών καυσίμου, το οποίο περιλαμβάνει τη στοίβα, τη μονάδα παροχής ανόδου που περιλαμβάνει βαλβίδα μέτρησης υδρογόνου και ανεμιστήρα ανακυκλοφορίας, τη μονάδα ελέγχου, τον ηλεκτρικό συμπιεστή αέρα και εξαρτήματα αποθήκευσης καθώς και μεγάλο αριθμό αισθητήρων. Κατά τη διάρκεια της μετατροπής, η ομάδα ανάπτυξης αντικατέστησε στη συνέχεια τις μπαταρίες, συμπεριλαμβανομένων των περιφερειακών των δύο ηλεκτρονικών μεταφορέων, με την κυψέλη καυσίμου, πέντε δεξαμενές αποθήκευσης για συνολικά πάνω από δέκα κιλά υδρογόνου και μια μικρότερη μπαταρία.

«Η τοποθέτηση των εξαρτημάτων των κυψελών καυσίμου στον διαθέσιμο χώρο εγκατάστασης ήταν μια μεγάλη πρόκληση», εξηγεί ο Δρ. Uwe Gackstatter, πρόεδρος του τμήματος λύσεων Powertrain της Bosch που είναι υπεύθυνος για το έργο. Μεταξύ άλλων, ο συνεργάτης ABT eLine προσάρμοσε το σύστημα ψύξης, το σύστημα ελέγχου του οχήματος και το ηλεκτρικό σύστημα. Η Bosch σχεδίασε το σύστημα κυψελών καυσίμου, το ενσωμάτωσε στο όχημα μαζί με το σύστημα αποθήκευσης υδρογόνου και ανέπτυξε το σχετικό σύστημα ελέγχου.

Μετά τις απαραίτητες τεχνικές δοκιμές, τα οχήματα έχουν λάβει έγκριση οδικής κυκλοφορίας. Σύμφωνα με τη Bosch, το έργο παρέχει ήδη σημαντικά ευρήματα: «ακόμα και φορτωμένα, τα οχήματα μπορούν να ταξιδέψουν έως και 540 χιλιόμετρα και ανεφοδιάζονται ξανά πλήρως σε έξι λεπτά». Για τους φορείς εκμετάλλευσης στόλου των οποίων οι μεταφορείς καλύπτουν ιδιαίτερα μεγάλες αποστάσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας και επιστρέφουν στην αποθήκη το βράδυ, η κυψέλη καυσίμου θα μπορούσε να αποτελέσει ένα καλό συμπλήρωμα για την ηλεκτρική κίνηση της μπαταρίας στο μέλλον.

Η Bosch θα φέρει τώρα και τους δύο μεταφορείς FC στο IAA Transportation στο Ανόβερο. Εκεί, η εταιρεία θέλει να προσφέρει διαδρομές για να κάνει τα δοκιμαστικά οχήματα απτά για όλους.

Βασικά, η Bosch θέλει το έργο να ανοίξει το δρόμο για την ανάπτυξη περαιτέρω εξαρτημάτων FC μέχρι την ωριμότητα της αγοράς. «Χρειαζόμαστε όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα από πραγματικές λειτουργίες οδήγησης για να αναπτύξουμε περαιτέρω το σύστημα», λέει ο Gackstatter. Χάρη στη σύνδεση cloud, τα δύο οχήματα δοκιμής παρέδωσαν τώρα αυτά τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο στους υπολογιστές των προγραμματιστών, συμπληρώνοντας τις μετρημένες τιμές από τους πάγκους δοκιμών. Κατά την άποψή του, ωστόσο, χρειάζονται περαιτέρω βήματα για την ανακάλυψη της τεχνολογίας καυσίμων: «Η βιομηχανία και η πολιτική πρέπει να συνεργαστούν για να άρουν τα εμπόδια στις τεχνολογίες υδρογόνου», πρόσθεσε ο Gackstatter. Μεταξύ άλλων, η ανάπτυξη μιας υποδομής δεξαμενής και η παραγωγή πράσινου υδρογόνου σε μεγαλύτερες ποσότητες παραμένουν καθήκοντα που μπορούν να επιλυθούν μόνο από κοινού.

Το 2021, η Bosch κατέγραψε για πρώτη φορά όγκο παραγγελιών άνω των δέκα δισεκατομμυρίων ευρώ στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Μετά από αυτήν την ανακοίνωση, ο προμηθευτής ανακοίνωσε τον Μάιο του 2022 ότι θα προσφέρει περαιτέρω εξαρτήματα υδρογόνου στο μέλλον και επίσης ότι θέλει να προχωρήσει στην ανάπτυξη εξαρτημάτων για ηλεκτρολύτες. Φέτος, η Bosch θέλει να ξεκινήσει, μεταξύ άλλων, τη σειρά παραγωγής κινητήρων κυψελών καυσίμου για φορτηγά. Ο Heyn είπε τον Μάιο: «Στην τοποθεσία Bamberg, θέλουμε να έχουμε παράγει στοίβες με ένα γιγαβάτ ισχύος μέχρι τα μέσα της δεκαετίας. Μέχρι το 2030, ένα φορτηγό κυψελών καυσίμου δεν θα κοστίζει περισσότερο από ένα ντίζελ – αυτός είναι ο στόχος μας». Η Bosch αύξησε ξανά τις επενδύσεις της σε κινητές κυψέλες καυσίμου τον Μάιο – σε σχεδόν ένα δισεκατομμύριο ευρώ μεταξύ 2021 και 2024.

bosch-presse.de