Η Bosch θα επενδύσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε δυνατότητες ηλεκτροκίνησης στην Κίνα

Η Bosch ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει περίπου ένα δισεκατομμύριο δολάρια ΗΠΑ για αρκετά χρόνια στην ανάπτυξη και παραγωγή εξαρτημάτων για ηλεκτροκίνηση και αυτοματοποιημένη οδήγηση στην Κίνα – και θα κατασκευάσει ένα κέντρο έρευνας, ανάπτυξης και παραγωγής στο Suzhou για το σκοπό αυτό.

Η θυγατρική Bosch Automotive Products θα είναι υπεύθυνη για την κατασκευή της εγκατάστασης στην υπάρχουσα τοποθεσία της Bosch στην πόλη Suzhou, δυτικά της Σαγκάης. Το κέντρο, με τον μακροχρόνιο τίτλο «Bosch R&D and Manufacturing Base for New Energy Vehicles Core Components and Automated Driving», θα καλύπτει 300.000 τετραγωνικά μέτρα και, σύμφωνα με επίσημη δήλωση της εταιρείας, θα επικεντρωθεί κυρίως σε προϊόντα ηλεκτροκίνησης με τις πιο πρόσφατες μονάδες ισχύος SiC. ολοκληρωμένα συστήματα πέδησης και λύσεις για αυτοματοποιημένη οδήγηση. Η πρώτη φάση κατασκευής πρόκειται να ολοκληρωθεί έως τα μέσα του 2024.

Η Bosch αναφέρει περίπου ένα δισεκατομμύριο δολάρια ΗΠΑ ή περίπου επτά δισεκατομμύρια γιουάν –που ισοδυναμεί με περίπου 950 εκατομμύρια ευρώ– ως το ποσό της επένδυσης. Σύμφωνα με το γερμανικό δημοσίευμα Handelsblatt, αυτή είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μεμονωμένη επένδυση στην ιστορία της εταιρείας μετά το εργοστάσιο τσιπ στη Δρέσδη. «Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, γεμάτη υποσχέσεις και ζωντάνια. Ως πολυεθνική επιχείρηση, πρέπει να αξιοποιήσουμε πλήρως τις τοπικές δυνατότητες Ε&Α και την παραγωγική ικανότητα της χώρας», λέει ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Bosch, Stefan Hartung, σχολιάζοντας την κίνηση. Η Hartung είναι επίσης υπεύθυνη για τις δραστηριότητες της Bosch στην Κίνα στο διοικητικό συμβούλιο.

«Μέσω της συνεχούς ανάπτυξης στην Κίνα, η Bosch θα επεκτείνει περαιτέρω την παγκόσμια ανταγωνιστικότητά της και θα δημιουργήσει μια σταθερή βάση για το δρόμο προς το μέλλον της κινητικότητας», πρόσθεσε ο Hartung. Από τότε που ιδρύθηκε η Bosch Suzhou το 1999, η Bosch λέει ότι επεκτείνει συνεχώς τις επενδύσεις της στην πόλη και εμβάθυνε τη συνεργασία της με τοπικούς εταίρους. Σύμφωνα με την Handelsblatt, 10.000 άτομα απασχολούνται αυτή τη στιγμή σε τέσσερα εργοστάσια στο Suzhou. Η γερμανική εταιρεία τονίζει επίσης ότι πρωτοστατεί στη μετατροπή ολόκληρης της αυτοκινητοβιομηχανίας της πόλης σε σύγχρονο κλάδο.

Σύμφωνα με τον Yudong Chen, πρόεδρο της Bosch China, η επένδυση θα επιτρέψει στην εταιρεία «να ανταποκριθεί καλύτερα στην ταχέως μεταβαλλόμενη και απαιτητική ζήτηση της τοπικής αγοράς». Η Bosch παραμένει πιστή στην αναπτυξιακή στρατηγική της «τοπική για τοπική» προκειμένου να εμβαθύνει τις ρίζες της στην τοπική αγορά και να υποστηρίξει την πορεία της Κίνας προς τη μελλοντική ηλεκτροκίνητη και έξυπνη κινητικότητα.

Είναι ακριβώς αυτή η τελευταία δήλωση που δεν συναντά παντού ενθουσιασμό. ο Handelsblatt γράφει για μια απειλητική μονόπλευρη εξάρτηση από την Κίνα. Το απόσπασμα στη διατύπωση: «Οι μονάδες ισχύος καρβιδίου του πυριτίου είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες. Η Bosch είναι ο μόνος προμηθευτής αυτοκινήτων που κατασκευάζει η ίδια τσιπ καρβιδίου του πυριτίου. (…) Με τα ηλεκτρονικά ισχύος της Bosch, οι Κινέζοι κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα γίνουν ακόμα πιο ισχυροί και επομένως πιο κυρίαρχοι στην εγχώρια αγορά τους από ό,τι είναι ήδη. Πρόσφατα, οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες χάνουν σημαντικό μερίδιο αγοράς στην κινεζική αγορά, ειδικά στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα».

Ισχυρές ετήσιες αυξήσεις εσόδων καταγράφει η Bosch στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Το 2021, ο Όμιλος κατέγραψε για πρώτη φορά όγκο παραγγελιών άνω των δέκα δισεκατομμυρίων ευρώ στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Τα στοιχεία για το 2022 δεν είναι ακόμη διαθέσιμα. Εκτός από τις λύσεις κίνησης, η Bosch βλέπει μια ιδιαίτερα προσοδοφόρα αγορά εξαρτημάτων υδρογόνου. Τον Μάιο του 2022, η εταιρεία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να εισέλθει στην ανάπτυξη εξαρτημάτων για ηλεκτρολύτες. Όπως είναι γνωστό, η Bosch δεν μπήκε ποτέ στην αγορά μπαταριών.

bosch.com.cn, handelsblatt.com (στα γερμανικά)