Η BorgWarner συναρμολογεί συστήματα μπαταριών Akasol στη Βραζιλία

Ο αμερικανικός προμηθευτής αυτοκινήτων BorgWarner ανακοίνωσε μια νέα μονάδα παραγωγής για την κατασκευή συστημάτων μπαταριών στη Βραζιλία. Η εγκατάσταση της Piracicaba αναμένεται να ξεκινήσει σταδιακά και να αρχίσει να κατασκευάζεται το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Στην Piracicaba, η BorgWarner θα παράγει το σύστημα μπαταριών AKASystem AKM CYC μετά την εξαγορά του γερμανικού κατασκευαστή συστημάτων μπαταριών Akasol. Αυτά τα πακέτα μπαταριών είναι αρθρωτά και κλιμακούμενα ώστε να μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες διαφορετικών εφαρμογών οχημάτων.

Η BorgWarner δεν παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την τοποθεσία στην ανακοίνωση. Ωστόσο, ένα από τα τρία εργοστάσια του προμηθευτή στη Βραζιλία βρίσκεται στην Piracicaba. Το συγκρότημα της μπαταρίας είναι επομένως πιθανό να βρίσκεται στην υπάρχουσα τοποθεσία, γεγονός που εξηγεί επίσης το ασυνήθιστα σύντομο χρονικό διάστημα μέχρι την προγραμματισμένη έναρξη λειτουργίας για τέτοιες ανακοινώσεις.

Επίσης, δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για την ίδια την παραγωγή – εκτός από την έναρξη της παραγωγής το 1ο τρίμηνο του 2023 και το γεγονός ότι πρόκειται να είναι το σύστημα AKA AKM CYC. Πόσες μονάδες μπαταρίας πρόκειται να κατασκευαστούν εκεί είναι εξίσου ασαφές με την προέλευση των στοιχείων της μπαταρίας.

Το γραφικό που δημοσίευσε η BorgWarner σε σχέση με την ανακοίνωση είναι η τρίτη γενιά συστήματος μπαταριών που παρουσίασε η Akasol τον Νοέμβριο του 2021. Εκείνη την εποχή, είχε δηλωθεί ένα ονομαστικό ενεργειακό περιεχόμενο 98 kWh για την παραλλαγή AKASystem 9 AKM 150 CYC, όπου αρκετές από αυτές τις μονάδες μπορεί να συνδυαστεί ανάλογα με τις απαιτήσεις του οχήματος. Στο AKASystem 9 AKM 150 CYC, οι στρογγυλές κυψέλες στη μορφή 21700 ψύχονται ενεργά με ένα μείγμα νερού-γλυκόλης.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με τη ζήτηση και τις δυνατότητες της αγοράς για αυτά τα προϊόντα και την ευκαιρία να προσφέρουμε στους πελάτες μας ένα υψηλής ποιότητας, ευέλικτο χαρτοφυλάκιο ηλεκτροκίνητων λύσεων», λέει ο Henk Vanthournout, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Global Battery Systems. «Αυτή η εγκατάσταση θα παράγει καινοτόμα, παγκόσμια και αιχμής εξαρτήματα ηλεκτρικών οχημάτων».

borgwarner.com