Η BorgWarner επενδύει στη Wolfspeed – electrive.com

Ο προμηθευτής αυτοκινήτων BorgWarner έχει επενδύσει 500 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ στον κατασκευαστή ημιαγωγών Wolfspeed και έτσι εξασφαλίζει παραγωγικές δυνατότητες για ημιαγωγούς καρβιδίου του πυριτίου αξίας έως και 650 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ ετησίως.

Η επένδυση ανέρχεται σε 481,5 εκατ. ευρώ. Το ακριβές εύρος της πιθανής προμήθειας της BorgWarner με ημιαγωγούς SiC της Wolfspeed δεν μπορεί ακόμη να προσδιοριστεί με ακρίβεια. Είναι αλήθεια ότι η BorgWarner δικαιούται «να αγοράζει συσκευές αξίας έως και 650 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ ετησίως», αλλά αυτό εξαρτάται από την προϋπόθεση ότι η ζήτηση της BorgWarner αυξάνεται λόγω παραγγελιών πελατών. Και δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για την ακριβή διάρκεια της «πολυετούς συμφωνίας».

Ο κατασκευαστής ημιαγωγών είχε ήδη ανακοινώσει μια επένδυση συνολικής αξίας 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων (6,26 δισεκατομμύρια ευρώ) στο εργοστάσιό της στο Mohawk Valley στην πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας των ΗΠΑ σε μια ημέρα επενδυτών τον Οκτώβριο. Εκεί, η δυναμικότητα της παραγωγής SiC της εταιρείας πρόκειται να υπερδεκαπλασιαστεί. Η πρώτη κατασκευαστική φάση έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί το οικονομικό έτος 2024.

Η Wolfspeed και η BorgWarner διερευνούν επίσης βαθύτερη συνεργασία για να επιταχύνουν την τεχνολογική ανάπτυξη. Η BorgWarner στοχεύει 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων έως το 2025 ως μέρος του στρατηγικού της σχεδίου «Charging Forward».

«Τα ηλεκτρονικά ισχύος με βάση το καρβίδιο του πυριτίου διαδραματίζουν ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο για τους πελάτες μας, καθώς η επιχείρηση ηλεκτρικών οχημάτων μας συνεχίζει να επιταχύνεται», δήλωσε ο Frédéric Lissalde, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της BorgWarner. «Πιστεύουμε ότι αυτή η συμφωνία βοηθά να διασφαλιστεί ότι η BorgWarner θα έχει μια αξιόπιστη προμήθεια συσκευών καρβιδίου του πυριτίου υψηλής ποιότητας, οι οποίες είναι σημαντικές για τα σχέδια ανάπτυξης μετατροπέων της εταιρείας».

«Η BorgWarner είναι ένας ισχυρός συνεργάτης με τη Wolfspeed για πολλά χρόνια και είμαστε στην ευχάριστη θέση να εξασφαλίσουμε την επένδυση από αυτήν, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για να υποστηρίξει τις προσπάθειες επέκτασης της παραγωγικής μας ικανότητας και να διασφαλίσει ότι έχουμε σταθερή προσφορά προϊόντων για τους πελάτες της», δήλωσε ο Gregg Lowe. , πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wolfspeed. «Αυτή η συμφωνία, σε συνδυασμό με την πιο πρόσφατη ανακοίνωσή μας για μια επέκταση υλικών πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Βόρεια Καρολίνα, επιβεβαιώνει ότι η μετάβαση της βιομηχανίας από το πυρίτιο στο καρβίδιο του πυριτίου έχει ξεκινήσει καλά».

Νωρίτερα τον Νοέμβριο, η Jaguar Land Rover είχε ήδη ανακοινώσει μια στρατηγική συνεργασία με τη Wolfspeed για την προμήθεια ημιαγωγών καρβιδίου του πυριτίου για την επόμενη γενιά ηλεκτρικών αυτοκινήτων της. Η General Motors είναι επίσης μεταξύ των πελατών της Wolfspeed. Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία χρησιμοποιεί εξαρτήματα καρβιδίου του πυριτίου της Wolfspeed στα ενσωματωμένα ηλεκτρονικά ισχύος των μονάδων «Ultium Drive» – τόσο για 400 όσο και για 800 βολτ.

wolfspeed.com, borgwarner.com