Η BorgWarner αποκτά τον ειδικό V2G Rhombus

Η BorgWarner συνεχίζει να διευρύνει το χαρτοφυλάκιο της μετακίνησης. Η αμερικανική καμπάνια ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε την Rhombus Energy Solutions. Η Rhombus προσφέρει πιστοποίηση φόρτισης V2G και Underwriters Laboratory και συγκαταλέγει την Proterra στους πελάτες της, παράλληλα με τους παρόχους υπηρεσιών φόρτισης και δικτύου.

Ο Frédéric Lissalde, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της BorgWarner αναμένει ότι η τεχνολογία της Rhombus θα επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο ηλεκτρικών οχημάτων της BorgWarner στη Βόρεια Αμερική, συμπληρώνοντας παράλληλα την υπάρχουσα ευρωπαϊκή επιχείρηση φόρτισης καθώς «προσβλέπουν στην τροφοδοσία ολόκληρου του συστήματος πρόωσης από το δίκτυο μέχρι τους τροχούς».

«Είμαστε επίσης επικεντρωμένοι στην υποστήριξη ορισμένων βασικών στοιχείων της υποδομής για την ηλεκτρική κινητικότητα, συμπεριλαμβανομένης της φόρτισης», είπε.

Συγκεκριμένα, η BorgWarner αναμένει ότι η εξαγορά θα τους βοηθήσει να επεκταθούν στη γρήγορη φόρτιση DC από όχημα σε δίκτυο και να ενεργοποιηθεί η αγορά λογισμικού, καθώς η Rhombus προσφέρει λύσεις φόρτισης, συμπεριλαμβανομένων εφαρμογών V2G, συστημάτων ελέγχου ισχύος και διαχείρισης ενέργειας.

Η εταιρεία είναι επίσης μέρος του Mobility Studio στο Μίσιγκαν που δημιουργήθηκε από τη Ford και τη Newlab.

Η BorgWarner κινείται στον χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων και συγκαταλέγει την BMW μεταξύ άλλων ανώνυμων Ευρωπαίων πελατών στους πελάτες της. Νωρίτερα φέτος, ο αμερικανός προμηθευτής απέκτησε την κινεζική Santroll, όπως αναφέρθηκε.

Η συναλλαγή Rhombus έχει εταιρική αξία έως και 185 εκατομμύρια δολάρια, χρηματοδοτούμενη κυρίως από μετρητά. Περίπου 130 εκατομμύρια δολάρια παραδόθηκαν στο κλείσιμο και έως και 55 εκατομμύρια δολάρια θα μπορούσαν να πληρωθούν με τη μορφή ενδεχόμενων πληρωμών τα επόμενα τρία χρόνια, σύμφωνα με την BorgWarner.

borgwarner.com