Η Bolloré προσλαμβάνει διευθυντή της ZF ως νέο επικεφαλής της eMobility

Ο όμιλος Bolloré της Γαλλίας διόρισε τον πρώην διευθυντή της ZF και της Valeo, Richard Bouveret, ως νέο διευθύνοντα σύμβουλο των επιχειρήσεων μπαταριών και ηλεκτρικών λεωφορείων. Είναι επικεφαλής των δραστηριοτήτων eMobility του Ομίλου, οι οποίες περιλαμβάνουν τις θυγατρικές Blue Solutions, Blue Storage και BlueBus, από την 1η Σεπτεμβρίου.

Ο Μπουβερέ αντικαθιστά έτσι τον Ζαν-Λικ Μονφόρ, ο οποίος αποσύρεται. Ο Richard Bouveret θα αναφέρεται απευθείας στον Cyrille Bolloré, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Bolloré, και θα συνεργάζεται στενά με τον Fabricio Protti, αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου. Διαβάστε τη σε βάθος συνέντευξή μας με τον Monfort σχετικά με τις μπαταρίες στερεάς κατάστασης της εταιρείας εδώ.

Πτυχιούχος μηχανικός με μεταπτυχιακό στη μεταλλουργία, ο Monfort ήταν στη Valeo για σχεδόν 17 χρόνια, φτάνοντας μέχρι τον αντιπρόεδρο. Το 2018 μετακόμισε στον Όμιλο ZF ως ανώτερος αντιπρόεδρος, όπου υπηρέτησε μέχρι φέτος. Αυτό δίνει στην Bouveret πολυετή εμπειρία με προμηθευτές Tier 1. Ο νέος του εργοδότης πιστώνει στον διευθυντή ότι έχει αναπτύξει πολυάριθμες τεχνολογικές στρατηγικές στη Valeo και τη ZF και έχει ηγηθεί πολλών εξαγορών.

Με την άφιξή του στον Όμιλο Bolloré, η εταιρεία αναδιοργανώνει επίσης τις δραστηριότητές της γύρω από την ηλεκτροκίνηση. Με αυτόν τον τρόπο, η Bolloré στοχεύει να αντιμετωπίσει καλύτερα τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της ηλεκτροκίνησης και της ενεργειακής μετάβασης. Η Bolloré είναι μια από τις λίγες εταιρείες που κατασκευάζει ήδη μπαταρίες στερεάς κατάστασης σε σειρά παραγωγής – όπως αναφέρθηκε, αυτές χρησιμοποιούνται στη Mercedes eCitaro, μεταξύ άλλων οχημάτων.

«Οι προσωπικές και επαγγελματικές ιδιότητες του Richard ενσωματώνουν τις ανανεωμένες και ισχυρές φιλοδοξίες του Ομίλου Bolloré στον τομέα της ηλεκτροκίνησης», λέει ο Fabricio Protti «Ο Όμιλος Bolloré είναι ο πρωτοπόρος στην ανάπτυξη και τη μαζική παραγωγή μπαταριών στερεάς κατάστασης και σκοπεύει να συνεχίσει οδηγώντας αυτή την τεχνολογία σε πολλαπλές εφαρμογές στο μέλλον. Η εκτεταμένη εμπειρία του Richard θα είναι ένα αξιοσημείωτο πλεονέκτημα για τον Όμιλο.»

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος ευχαρίστησε επίσης τον προκάτοχο του Bouveret, Monfort. «Θα θέλαμε με αυτήν την ευκαιρία να ευχαριστήσουμε τον Jean-Luc Monfort, ο οποίος αποφάσισε να συνταξιοδοτηθεί, για την απίστευτη δουλειά και τα επιτεύγματά του στο βιομηχανικό μας τμήμα για περισσότερα από 20 χρόνια», συνέχισε ο Protti. «Του ευχόμαστε να απολαύσει πλήρως τη συνταξιοδότησή του».

Πηγή: Πληροφορίες μέσω email