Η BMW φημολογούσε σχέδια για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο Μεξικό

Το εργοστάσιο της BMW στο San Luis Potosi του Μεξικού, φημολογείται ότι έχει σχέδια για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων βασισμένων στη Νέα Κατηγορία για την αγορά της Βόρειας Αμερικής από το 2027. Σύμφωνα με αναφορές, σχεδιάζεται ένα sedan και station wagon i3, καθώς και η νέα γενιά το iX3.

Τα σχέδια στο Μεξικό αναφέρθηκαν για πρώτη φορά από Motor1.com, επωνυμία της αμερικανικής εταιρείας πολυμέσων Motorsport Network με έδρα το Μαϊάμι (ΗΠΑ) και το Λονδίνο στη Μεγάλη Βρετανία. Το άρθρο συνδέεται με την ανάρτηση στο Bimmer Post. Motor1.com περιγράφει τις πληροφορίες ως φήμες που δεν μπορούν ακόμη να επιβεβαιωθούν. Όταν ρωτήθηκαν από τους Γερμανούς συναδέλφους μας στο ηλεκτρικό στην BMW, ένας εκπρόσωπος Τύπου απάντησε ότι «δεν σχολιάζουμε φήμες για μελλοντικές γενιές οχημάτων (2027 και μεταγενέστερα)».

Η ονομασία μοντέλου i3 είναι δωρεάν για νέα μοντέλα, καθώς η παραγωγή του προηγούμενου συμπαγούς ηλεκτρικού αυτοκινήτου i3 στη Λειψία τελειώνει τώρα με μια ειδική έκδοση που περιορίζεται σε δέκα μονάδες. Στην Κίνα, η ονομασία i3 χρησιμοποιείται ήδη για ένα ηλεκτρικό σεντάν για την τοπική αγορά. Στην Ευρώπη, τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που βασίζονται στην πλατφόρμα νέας κατηγορίας θα κατασκευάζονται στο Debrecen της Ουγγαρίας από το 2025, όπως αναφέρεται.

bmwgroup.com (τέλος παραγωγής Λειψίας), bimmerpost.com, motor1.com