Η BMW σχεδιάζει εργοστάσιο συναρμολόγησης μπαταριών στη Βαυαρία

Η BMW σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα μεγάλο εργοστάσιο συναρμολόγησης μπαταριών υψηλής τάσης στη Βαυαρία. Η αυτοκινητοβιομηχανία επιβεβαίωσε το σχέδιο στην ουσία, αλλά δεν έχει υπογράψει ακόμη όλα τα συμβόλαια. Εάν όλα πάνε όπως είχε προγραμματιστεί, οι εκσκαφείς θα αρχίσουν να κυλιούνται το 2024.

Από το νέο εργοστάσιο, «όλα τα εργοστάσια της Βαυαρίας, δηλαδή το Μόναχο, το Ρέγκενσμπουργκ και το Ντίνγκολφινγκ, θα τροφοδοτούνται με μπαταρίες υψηλής τάσης», όπως επιβεβαιώνει εκπρόσωπος της BMW πληροφορίες από το γερμανικό δημοσίευμα Süddeutsche Zeitung. Η BMW βρίσκεται «στο σπίτι κατευθείαν με την αναζήτηση τοποθεσίας» και διεξάγει «τελικές συνομιλίες με τους ιδιοκτήτες». Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας, η σειρά παραγωγής στο εργοστάσιο μπαταριών έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2026. Επομένως, οι κατασκευαστικές εργασίες θα πρέπει να ξεκινήσουν στις αρχές του 2024.

Η προγραμματισμένη έναρξη λειτουργίας του νέου εργοστασίου συναρμολόγησης το 2026 υποδεικνύει ότι στρογγυλές κυψέλες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Νέας Κατηγορίας θα συναρμολογηθούν σε πακέτα εκεί. Η BMW είχε ήδη επιβεβαιώσει ότι θα χρησιμοποιούσε στρογγυλές κυψέλες στα νέα της ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2025 και ανέθεσε στην CATL και την Eve Energy να κατασκευάσουν δύο γιγαεργοστάσια το καθένα στην Ευρώπη και την Κίνα. Το αντίστοιχο εργοστάσιο CATL κατασκευάζεται στο Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας, όπου η BMW σχεδιάζει να κατασκευάσει τα πρώτα μοντέλα που βασίζονται στη Νέα Κατηγορία σε ένα νέο εργοστάσιο – μια αποκλειστική γραμμή συναρμολόγησης υψηλής τάσης κατασκευάζεται αυτήν τη στιγμή εκεί για την τροφοδοσία του εργοστασίου οχημάτων με πακέτα μπαταριών .

Για τα εργοστάσια οχημάτων BMW στη Βαυαρία, το συγκρότημα μπαταριών πρέπει να συναρμολογείται σε πακέτα κεντρικά σε ένα μεγάλο εργοστάσιο συναρμολόγησης και όχι σε μικρότερες εγκαταστάσεις στα ίδια τα εργοστάσια οχημάτων. Αυτό θα απλοποιούσε επίσης τις ροές εφοδιαστικής εάν οι μπαταρίες από την Ουγγαρία παραδίδονταν μόνο στο νέο εργοστάσιο συναρμολόγησης και τα πακέτα διανέμονταν από εκεί στα εργοστάσια οχημάτων. Το Irlbach βρίσκεται απευθείας στο B8 και επομένως συνδέεται με τις εγκαταστάσεις του οχήματος είτε απευθείας είτε μέσω των B20, A92 ή A3.

160 εκτάρια υπό εξέταση

Ενώ ο εκπρόσωπος δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ακόμα συνεχιζόμενη αναζήτηση τοποθεσίας, σύμφωνα με τη «Süddeutsche Zeitung» υπάρχει ανοιχτή συζήτηση για τον Irlbach «μεταξύ των τοπικών πολιτικών και στους αγροτικούς κύκλους της περιοχής». Ο Άρμιν Σόλερ, δήμαρχος της πόλης με 1.200 κατοίκους, επιβεβαίωσε στην εφημερίδα: «Είμαστε υποψήφιοι, ακόμα κι αν δεν έχει υπογραφεί τίποτα ακόμα».

Σε έναν διαγωνισμό στον οποίο θα μπορούσαν να υποβάλουν αίτηση οι δήμοι της Βαυαρίας, η BMW αναζητούσε μια έκταση «50 έως πάνω από εκατό εκτάρια», σύμφωνα με την Süddeutsche Zeitung. Ωστόσο, σύμφωνα με την έκθεση, στο Irlbach βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση συνολικά 160 εκτάρια. Το εργοστάσιο της BMW στο Dingolfing, το οποίο είναι σήμερα το μεγαλύτερο εργοστάσιο BMW στην Ευρώπη με 280 εκτάρια, χρησιμοποιείται ως σύγκριση μεγέθους. Όμως: το νέο εργοστάσιο οχημάτων για τη Νέα Κατηγορία στο Ντέμπρετσεν πρόκειται να καλύψει μια έκταση 400 εκταρίων.

Ωστόσο, η πιθανή τοποθεσία του εργοστασίου συναρμολόγησης υψηλής τάσης δεν είναι χωρίς επικριτές: οι μεγάλες αίθουσες της αποθήκης logistics BMW στην A 92 κοντά στο Wallersdorf, που άνοιξε πριν από πέντε χρόνια, έχουν ήδη θεωρηθεί ως «κατ’ εξοχήν σύμβολο την τεράστια κατανάλωση γης στην Κάτω Βαυαρία ως αποτέλεσμα των εμπορικών και βιομηχανικών οικισμών». Το Wallersdorf, ωστόσο, με 23,5 εκτάρια, είναι πολύ μικρότερο από την περιοχή που συζητείται στο Irlbach. Φαίνεται ιδιαίτερα κριτικά ότι ορισμένες από τις μεγάλες βιομηχανικές αίθουσες έχουν χτιστεί σε εύφορη γεωργική γη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο Süddeutsche Zeitung, η γειτονική πόλη Gottfrieding στο Dingolfing ήταν αρχικά το φαβορί για το συμβόλαιο – με μια ακόμη πιο σύντομη σύνδεση με το μεγάλο εργοστάσιο της BMW, όπου κατασκευάζονται όχι μόνο οι ηλεκτροκινητήρες αλλά και μοντέλα όπως το iX ή το i7. Αλλά αυτό δεν έχει καταλήξει, καθώς η πιθανή περιοχή στο Gottfrieding ανήκει σε συνολικά 45 ιδιοκτήτες γης που θα είχαν πουλήσει τη γη τους μόνο σε παρατεταμένες διαπραγματεύσεις και μεμονωμένους συμβιβασμούς. Σύμφωνα με την BMW, τον αρμόδιο περιφερειακό διοικητή, αυτό θα χρειαζόταν πολύ καιρό λόγω του στενού χρονοδιαγράμματος. Στο Irlbach, η κατάσταση είναι προφανώς διαφορετική: σύμφωνα με την έκθεση, η αυτοκινητοβιομηχανία διαπραγματεύεται μόνο με έναν ιδιοκτήτη γης.

sueddeutsche.de (στα γερμανικά)