Η BMW σκέφτεται να κατασκευάσει ηλεκτρικά στην Οξφόρδη

Η BMW προφανώς θα συνεχίσει να έχει ηλεκτρικά αυτοκίνητα που παράγονται στην Αγγλία για τη μάρκα Mini και θα μετατρέψει το εργοστάσιο στην Οξφόρδη για αυτόν τον σκοπό – ή τουλάχιστον το εξετάζει. Σύμφωνα με δημοσίευμα των μέσων ενημέρωσης, το διοικητικό συμβούλιο θέλει να λάβει σχετική απόφαση πριν από το τέλος του έτους.

Αυτό είναι το γερμανικό δημοσίευμα Frankfurt Allgemeine Zeitungή FAZ έχει μάθει από κύκλους της εταιρείας. Πιο πρόσφατα, αναφέρθηκε ότι η Mini θα σταματήσει να παράγει ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Αγγλία το 2023 και θα μετεγκατασταθεί σε συνεργάτη του Great Wall στην Κίνα. «Η Οξφόρδη δεν είναι εξοπλισμένη για ηλεκτρικά οχήματα. Πρέπει να ανακαινιστεί και να επενδυθεί», ανέφεραν οι Times σύμφωνα με την επικεφαλής της μάρκας Mini, Stefanie Wurst.

Αυτό ακριβώς σχεδιάζει να κάνει τώρα η BMW –σε αντίθεση με τις δηλώσεις που έγιναν στα μέσα Οκτωβρίου– προφανώς. Επειδή η τοποθεσία στην Κίνα και το εργοστάσιο στη Λειψία, όπου το Mini Countryman πρόκειται να παραχθεί επίσης ως ηλεκτρικό αυτοκίνητο, δεν επαρκούν από μόνα τους για να καλύψουν τη ζήτηση που αναμένεται από το διοικητικό συμβούλιο, οι γραμμές συναρμολόγησης στο εργοστάσιο στην Οξφόρδη πρέπει να να ανανεωθεί, σύμφωνα με το FAZ. Εκπρόσωπος της εταιρείας, ωστόσο, δεν θέλησε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Σύμφωνα με την FAZ Η BMW κατασκεύασε πρόσφατα 40.000 μοντέλα Mini Cooper SE και 140.000 μοντέλα Mini με κινητήρες εσωτερικής καύσης στην Οξφόρδη. Αυτή η παράλληλη παραγωγή είναι ακόμη δυνατή, επειδή το ηλεκτρικό Mini βασίζεται στο μοντέλο του κινητήρα εσωτερικής καύσης. Με την επερχόμενη μετάβαση στη νέα ηλεκτροπαραγωγή, η οποία αναπτύσσεται με το Great Wall, το ηλεκτρικό μοντέλο θα αλλάξει πλατφόρμες. Η παράλληλη παραγωγή στο εργοστάσιο, το οποίο κατασκευάστηκε το 1913, θεωρούνταν από καιρό αναποτελεσματική και πολύ δαπανηρή λόγω των απαραίτητων επενδύσεων.

Προφανώς, αυτό έχει επανεξεταστεί στο Μόναχο. Ελλείψει σχολίου από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, δεν μπορούμε παρά να κάνουμε εικασίες για το παρασκήνιο. ο FAZ πηγές από κύκλους της εταιρείας πιθανότατα ανέφεραν ότι το διοικητικό συμβούλιο, όπως προαναφέρθηκε, αναλαμβάνει μεγαλύτερη ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα από ό,τι επιτρέπουν οι χωρητικότητες στη Λειψία και την Κίνα.

Δεν είναι γνωστό πώς ακριβώς μπορεί να μοιάζει μια πιθανή μετατροπή στο βρετανικό εργοστάσιο, το οποίο ανήκει στην BMW από το 1994. Η BMW θεωρείται υπέρμαχος της ευέλικτης παραγωγής πολλών τύπων μετάδοσης κίνησης σε μία γραμμή, προκειμένου να είναι σε θέση να προσαρμόσει την παραγωγή στη μεταβαλλόμενη ζήτηση κατά τη διάρκεια του κύκλου του μοντέλου. Δεν είναι σαφές εάν αυτό είναι εφικτό στο παλαιωμένο φυτό.

Κατά την παρουσίαση των τελευταίων τριμηνιαίων στοιχείων, ο CFO της BMW, Nicolai Peter, είχε τονίσει ότι η Οξφόρδη θα παραμείνει η «καρδιά της παραγωγής Mini». Ωστόσο, στη συνέχεια περιόρισε αυτή τη δήλωση στην τρέχουσα παραγωγή κινητήρων εσωτερικής καύσης, η οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Οκτωβρίου, θα πρέπει να συνεχιστεί ούτως ή άλλως με τα τρίθυρα, πεντάθυρα και κάμπριο μοντέλα. Το αν αυτό θα ισχύει σύντομα και για τα ηλεκτρικά μοντέλα θα αποφασιστεί τις επόμενες εβδομάδες – εάν το διοικητικό συμβούλιο αποφασίσει πράγματι να επενδύσει στην Οξφόρδη φέτος.

Με αναφορά του Sebastian Schaal, Γερμανία.

faz.net (στα γερμανικά)