Η BMW προμηθεύεται στρογγυλές κυψέλες από την AESC στις ΗΠΑ

Η BMW αντλεί 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια στην παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ. Η επένδυση προορίζεται για τη μετατροπή του εργοστασίου στο Spartanburg και την κατασκευή ενός κέντρου συναρμολόγησης μπαταριών. Ο προμηθευτής κυψελών θα είναι η Envision AESC, η οποία κατασκευάζει ένα εργοστάσιο κυψελών στη Νότια Καρολίνα.

Πρώτον, στη στρατηγική κυψελών μπαταρίας: Η BMW πρόσφατα επιβεβαίωσε την προγραμματισμένη χρήση νέων κυψελών μπαταρίας σε στρογγυλή μορφή στα ηλεκτρικά μοντέλα της «New Class» από το 2025. Οι κυψέλες θα παράγονται από τρεις συνεργάτες σε συνολικά έξι εργοστάσια . Πριν από ένα δεκαπενθήμερο, η BMW είχε ήδη ονομάσει την CATL και την Eve Energy ως συνεργάτες. Τώρα είναι σαφές ότι ο τρίτος συνεργάτης θα είναι η Envision AESC – ένας ειδικός κινητής τηλεφωνίας που έχει επίσης ζήτηση από τη Renault και τη Nissan, μεταξύ άλλων.

Μέσω των συνεργασιών, η BMW θέλει να αγοράσει τις κυψέλες μπαταριών όπου πραγματοποιείται επίσης η παραγωγή («τοπικό για τοπικό»). Στις ΗΠΑ, οι χορδές θα ενωθούν στη Νότια Καρολίνα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες της εταιρείας που εδρεύει στο Μόναχο, το εργοστάσιο οχημάτων εκεί στο Spartanburg προετοιμάζεται για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων με ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Ο Γερμανός κατασκευαστής ξοδεύει άλλα 700 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή ενός νέου κέντρου συναρμολόγησης μπαταριών στην κοντινή πόλη Woodruff. Στη συνέχεια, η BMW θέλει να παράγει «τουλάχιστον έξι» πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα BMW X στις ΗΠΑ έως το 2030.

Σύμφωνα με την εταιρεία, βρήκε έναν συνεργάτη στην Envision AESC «ο οποίος θα κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο στοιχείων μπαταρίας στη Νότια Καρολίνα για να προμηθεύσει το εργοστάσιο του Spartanburg». Το εάν η συνεργασία προμήθειας είναι αποκλειστική ή η Envision AESC θα προμηθεύσει και άλλους ΚΑΕ από το προγραμματισμένο εργοστάσιο δεν είναι σαφές από το συνοδευτικό σημείωμα. Η BMW διευκρινίζει μόνο ότι το εργοστάσιο θα έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα έως και 30 GWh και θα παράγει νέα στρογγυλά στοιχεία για τα ηλεκτρικά μοντέλα «New Class» από το 2025.

Οι στρογγυλές κυψέλες θα έχουν ομοιόμορφη διάμετρο 46 χιλιοστών και δύο διαφορετικά ύψη (μορφή: 46XX). Σύμφωνα με την BMW, το επίπεδο της μονάδας θα παραλειφθεί κατά την εγκατάσταση: οι στρογγυλές κυψέλες θα «ενσωματωθούν ευέλικτα στον χώρο εγκατάστασης με τρόπο που εξοικονομεί χώρο». Το σύστημα αποθήκευσης αναλαμβάνει υποστηρικτικό ρόλο στη δομή του σώματος. Στην τεχνική ορολογία, αυτή η ιδέα της μπαταρίας ονομάζεται “pack-to-open-body”.

Τα οχήματα της Νέας Κατηγορίας θα χρησιμοποιούν ένα σύστημα 800 volt με ισχύ φόρτισης έως και 350 kW εκτός από αυτήν την ιδέα μπαταρίας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να επιτευχθεί σημαντικά αυξημένη απόδοση φόρτισης με φόρτιση συνεχούς ρεύματος με ισχύ ρεύματος έως και 500 αμπέρ, όπως διευκρίνισε πρόσφατα η BMW. «Ο χρόνος που απαιτείται για τη φόρτιση από δέκα σε 80 τοις εκατό μειώνεται έως και 30 τοις εκατό».

Όσον αφορά την προμήθεια κυψελών, η BMW επιβεβαίωσε πρόσφατα συμβόλαια με την CATL και την Eve Energy. Και οι δύο έχουν ανατεθεί συμβάσεις αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή τεσσάρων εργοστασίων μπαταριών 20 GWh – δύο το καθένα στην Κίνα και την Ευρώπη. Δεν υπάρχουν επίσημες λεπτομέρειες για τις τοποθεσίες, αλλά υπάρχουν αρκετές υποδείξεις. Για παράδειγμα, Reuters έγραψε στα μέσα Αυγούστου, επικαλούμενη έγγραφα της εταιρείας, ότι η Eve Energy σχεδίαζε ένα μεγάλο εργοστάσιο κυλινδρικών κυττάρων στην κεντρική Κίνα. Τον Απρίλιο, η Eve Energy ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει ένα εργοστάσιο 50 GWh στο Chengdu, αλλά δεν διευκρίνισε τη μορφή κυψέλης.

Στο μέλλον, η Eve Energy θα μπορούσε επίσης να προμηθεύει το υπό κατασκευή εργοστάσιο της BMW στο Debrecen της Ουγγαρίας. Στα τέλη Μαρτίου, υπήρξαν αναφορές ότι η Eve Energy σχεδίαζε επίσης να κατασκευάσει το πρώτο της ευρωπαϊκό εργοστάσιο κυψελών μπαταριών στο Debrecen. Σύμφωνα με την τότε ανακοίνωση, η Eve Energy είχε υπογράψει μη δεσμευτική επιστολή προθέσεων με τον δήμο για την απόκτηση 45 στρεμμάτων σε βιομηχανική περιοχή για την κατασκευή μονάδας παραγωγής κυλινδρικών κυψελών.

Πριν από ένα δεκαπενθήμερο, η BMW ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει επίσης δύο εργοστάσια κυψελών μπαταριών στην περιοχή USMCA μέσω ενός τρίτου συνεργάτη. Το εργοστάσιο της Envision AESC που ανακοινώθηκε τώρα για τη Νότια Καρολίνα είναι επομένως μόνο το πρώτο από τις δύο προγραμματισμένες εγκαταστάσεις παραγωγής στις ΗΠΑ. Η δήλωση ότι προγραμματίζονται 30 GWh εκεί προκαλεί κάπως έκπληξη, καθώς η εταιρεία με έδρα το Μόναχο είχε προηγουμένως μιλήσει για συνολικά έξι εργοστάσια με 20 GWh το καθένα.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, τα κελιά είναι πιθανό να φτάσουν στο Spartanburg μέσω του πρόσφατα σχεδιασμένου κέντρου συγκέντρωσης στο Woodruff. Αυτό θα καλύψει περίπου 9,3 εκτάρια στην αρχική φάση. Σύμφωνα με την εταιρεία, το ίδιο το εργοστάσιο οχημάτων έχει αυτή τη στιγμή ετήσια παραγωγική ικανότητα έως και 450.000 οχημάτων. Φιλοξενεί έντεκα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων των plug-in υβριδικών X3 xDrive30e και X5 xDrive45e. Σύντομα, και η νέα plug-in υβριδική BMW XM. Μέχρι το 2021, το εργοστάσιο των ΗΠΑ θα έχει παράγει σχεδόν 70.000 ηλεκτροκίνητα μοντέλα BMW X, εκτιμά η BMW.

bmwgroup.com