Η BMW παρουσιάζει το βασικό i4 eDrive35 στις ΗΠΑ

Η BMW παρουσίασε το i4 eDrive35, μια νέα βασική έκδοση με έναν κινητήρα του αμιγώς ηλεκτρικού sedan της μάρκας με μικρότερη μπαταρία και μικρότερη τιμή για την αμερικανική και την καναδική αγορά. Το i4 eDrive35 εντάσσεται στη σειρά BMW μαζί με το i4 eDrive40 και το i4 M50.

Τα δύο τελευταία μοντέλα είναι εφοδιασμένα με μια μπαταρία 81,5 kWh (καθαρή), ενώ το νέο μοντέλο έχει μια μέτρια καθαρή μπαταρία 66 kWh. Οι παραδόσεις στις ΗΠΑ αναμένεται να ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2023 με αρχική τιμή βάσης 51.400 $ συν 995 $ προορισμό και χειρισμό.

Όσον αφορά τις τεχνικές προδιαγραφές, το BMW i4 eDrive35 κινείται με την ίδια τεχνολογία κινητήρων Gen5 eDrive που συναντάμε στο BMW iX και στα άλλα μοντέλα i4. Έτσι, το i4 eDrive35 λειτουργεί με έναν μόνο ηλεκτρικά διεγερμένο σύγχρονο κινητήρα, που τροφοδοτείται από μπαταρίες υψηλής τάσης με ενεργειακό περιεχόμενο 70,2 kWh μικτό και 66 kWh καθαρό. Η ταχύτητα εκκίνησης υπολογίζεται στα 0-60 mph σε 5,8 δευτερόλεπτα. Η μέγιστη ισχύς εξόδου υπολογίζεται στα 210 kW και στα 400 Nm, με αποτέλεσμα η εκτιμώμενη εμβέλεια WLTP να είναι 490 km.

Νωρίτερα φέτος, η BMW είχε επίσης συνεργαστεί με τη θυγατρική της Volkswagen Electrify America για να προσφέρει δύο χρόνια δωρεάν χρέωση στους αγοραστές των iX και i4. Είναι αρκετά ενδιαφέρον ότι η BMW χρειάστηκε να προβεί σε περιορισμένη ανάκληση για τα iX και i4 στις ΗΠΑ χθες, για μόλις 90 συνολικά οχήματα, λόγω προβλημάτων μπαταρίας. Στην Ευρώπη, η ανάκληση του i4 είχε προηγηθεί κατά μερικούς μήνες, αν και το πρόβλημα οφειλόταν στη μη σωστή τοποθέτηση των τακάκια πρόσκρουσης. Τον ίδιο μήνα κυκλοφόρησε και το i4 στην κινεζική αγορά.

Εκτός από την κυκλοφορία στις Ηνωμένες Πολιτείες, το νέο BMW i4 eDrive35 μπορεί πλέον να παραγγελθεί και στον Καναδά. Είναι αρκετά ενδιαφέρον ότι τα BEV δεν πρόκειται να κατασκευαστούν προς το παρόν στη Βόρεια Αμερική, αλλά θα εισάγονται από το εργοστάσιο στο Μόναχο. Αυτό θα πρέπει να ενημερωθεί κάποια στιγμή για να πληροί τις προϋποθέσεις για την πλήρη πίστωση φόρου για τα ηλεκτρικά οχήματα των ΗΠΑ στην Αμερική, η οποία απαιτεί πλέον συναρμολόγηση στις Ηνωμένες Πολιτείες, μεταξύ άλλων.

bmwgroup.com, carscoops.com, bmwgroup.com (Καναδάς)