Η BMW ξεκινά τις δοκιμές παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο Parsdorf

Η BMW πρόκειται να δημιουργήσει μια πρωτότυπη σειρά για κυψέλες μπαταριών στερεάς κατάστασης στο Κέντρο Ικανότητας Κατασκευής Κυψελών στο Parsdorf κοντά στο Μόναχο, με βάση τα σχέδια του συνεργάτη Solid Power.

Αυτό γίνεται εφικτό από την άδεια έρευνας και ανάπτυξης της αμερικανικής εταιρείας, η οποία πλέον επιβεβαιώνεται και από την BMW. Ως το επόμενο βήμα στο δρόμο προς τη μακροπρόθεσμη εκβιομηχάνιση, η Solid Power σχεδιάζει να παραδώσει «κυψέλες πλήρους μεγέθους» στο BMW Group για σκοπούς δοκιμών αυτοκινήτων φέτος – αλλά και πάλι από τη δική της παραγωγή της Solid Power. Ένα πρώτο όχημα επίδειξης BMW με την τεχνολογία σχεδιάζεται πριν από το 2025.

Όπως γράφει η BMW σε ανακοίνωσή της, η πλέον συμφωνημένη εμβάθυνση της συνεργασίας προσφέρει «σημαντικά οφέλη και στις δύο εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της υλοποίησης συμπληρωματικών δραστηριοτήτων ανάπτυξης και κατασκευής κυψελών τόσο στη Solid Power όσο και στο BMW Group για περαιτέρω επέκταση της τεχνογνωσίας στη διαδικασία σχεδιασμού και κατασκευής των κυττάρων στερεάς κατάστασης». Οι εργαζόμενοι της BMW θα εργαστούν «χέρι-χέρι» με τη Solid Power για τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών κατασκευής κυψελών κατά την εγκατάσταση της πρωτότυπης σειράς στο Κέντρο Ικανότητας Κατασκευής Κυψελών.

Η BMW δεν διευκρινίζει ακριβώς ποιες «κυψέλες πλήρους μεγέθους» αφορούν, καθώς ούτε βασικά δεδομένα σχετικά με το ενεργειακό περιεχόμενο ή τη δυνατότητα φόρτισης ή ακόμη και τη μορφή της ίδιας της κυψέλης. Μια συνοδευτική φωτογραφία τύπου που δημοσιεύτηκε από τη BMW δείχνει ένα κελί θήκης από τη Solid Power.

«Κοιτάζοντας το εγγύς μέλλον και πέρα ​​από τη σχέση με τη Solid Power», η BMW αναφέρεται επίσης στην ήδη ανακοινωθείσα έκτη γενιά κυψελών μπαταρίας. Πρόκειται για τις στρογγυλές κυψέλες με διάμετρο 46 χιλιοστών που πρόκειται να τοποθετηθούν στα οχήματα της Νέας Κατηγορίας. Στα ηλεκτρικά σεντάν, αυτά τα στοιχεία πρέπει να έχουν ύψος 95 χιλιοστά, στα μοντέλα SUV 120 χιλιοστά. Αν η BMW θα ευνοήσει επίσης την αλλαγή σε στρογγυλές κυψέλες για τις κυψέλες συμπαγούς ισχύος ή τη μετάβαση σε κυψέλες θήκης για έβδομη γενιά, παραμένει ανοιχτό επί του παρόντος από την εταιρεία με έδρα το Μόναχο.

«Η BMW παραμένει προσηλωμένη στην επιδίωξη μπαταριών σε στερεά κατάσταση, μια τεχνολογία που πιστεύουμε ότι έχει σημαντικές δυνατότητες για το μέλλον», δήλωσε ο Frank Weber, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG για Ανάπτυξη. «Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε ακόμη πιο στενά με το Solid Power και να προσθέσουμε τη δυνατότητα παραγωγής κυψελών στερεάς κατάστασης με βάση τα σχέδια του Solid Power στη δική μας πιλοτική εγκατάσταση. Αναμένουμε ότι αυτή η συμφωνία θα επιταχύνει την εγκατάσταση της σειράς πρωτοτύπων στερεάς κατάστασης και τον αμοιβαίο στόχο των εταιρειών μας να εμπορευματοποιήσουν αυτήν την πολλά υποσχόμενη τεχνολογία κυψελών».

bmwgroup.com