Η BMW ξεκινά την παραγωγή του iX1 στη Γερμανία

Η BMW ξεκίνησε τη σειρά παραγωγής του ηλεκτρικού SUV iX1 στο εργοστάσιο του Ρέγκενσμπουργκ. Το πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο παρουσιάστηκε τον Ιούνιο, βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής εκεί σε μια ευέλικτη γραμμή παραγωγής με όλες τις μορφές κίνησης σε μία γραμμή. Αυτό σημαίνει ότι πλέον κατασκευάζονται ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε όλα τα γερμανικά εργοστάσια της BMW.

Όπως ανακοινώθηκε τον Ιούνιο, με την έναρξη της παραγωγής του iX1, κινητήρες εσωτερικής καύσης, plug-in υβριδικά και πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα θα κατασκευαστούν σε μία γραμμή στο Ρέγκενσμπουργκ. Στην περίπτωση του iX1, η παραγωγή στο Ρέγκενσμπουργκ έχει επιπλέον νόημα: η μπαταρία υψηλής τάσης για το συμπαγές SUV κατασκευάζεται επίσης στο εργοστάσιο, επομένως οι αποστάσεις μεταφοράς για την έτοιμη προς εγκατάσταση μπαταρία είναι ελάχιστες – η BMW αγοράζει τις κυψέλες, τα οποία φυσικά πρέπει να μεταφερθούν εκ των προτέρων στο Ρέγκενσμπουργκ.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, η BMW ανακοίνωσε την κυκλοφορία του iX1 xDrive30 στην αγορά για τον Νοέμβριο του 2022 – επομένως ήταν σαφές ότι η παραγωγή θα ξεκινούσε το αργότερο τον Νοέμβριο. Το πότε ακριβώς θα παραδοθούν τα πρώτα οχήματα δεν διευκρινίζεται από την εταιρεία με έδρα το Μόναχο στην ανακοίνωσή της για την έναρξη της παραγωγής.

Το εργοστάσιο είχε ήδη ξεκινήσει να βάφει στοιχεία μπαταρίας τον Απρίλιο του 2021. Στη διαδικασία, τα αλουμινένια περιβλήματα των πρισματικών κυψελών επικαλύπτονται με ένα παχύ βερνίκι, το οποίο, σύμφωνα με τη BMW, αυξάνει τη μηχανική στιβαρότητα και τη θερμική αγωγιμότητα της κυψέλης της μπαταρίας. Μέχρι το τέλος του 2021, η βαφή επεκτάθηκε από μία σε τέσσερις γραμμές και τον Οκτώβριο του 2022 ξεκίνησε επίσης η συναρμολόγηση των μπαταριών υψηλής τάσης. Μέχρι το τέλος του έτους, περισσότερα από 400 άτομα θα απασχοληθούν στην παραγωγή ηλεκτρονικών εξαρτημάτων του Regensburg.

Η συναρμολόγηση του οχήματος βασίζεται στην αρχή του «BMW iFactory». Ένα ψηφιακό δίδυμο είναι να επιτρέπει τον εξαιρετικά αποτελεσματικό σχεδιασμό των μελλοντικών δομών και εγκαταστάσεων παραγωγής. Το χρωματοπωλείο του εργοστασίου βασίζεται στα οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης και η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται επίσης στη συναρμολόγηση οχημάτων. Συγκεκριμένα, οι μέθοδοι αναγνώρισης εικόνας με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης υπάρχουν για να υποστηρίξουν τους εργαζόμενους κατά τη διάρκεια των ποιοτικών επιθεωρήσεων.

«Παραδίδουμε τα εμπορεύματα. Μέχρι το 2024, τουλάχιστον μία στις τρεις BMW που θα βγαίνουν από τα εργοστάσιά μας στη Βαυαρία θα είναι ηλεκτρικό αυτοκίνητο», λέει το μέλος του διοικητικού συμβουλίου παραγωγής, Milan Nedeljković. Ο Carsten Regent, Επικεφαλής του εργοστασίου του BMW Group στο Ρέγκενσμπουργκ, προσθέτει: «Η ηλεκτροκίνηση και ο μετασχηματισμός του εργοστασίου μου δίνει αισιοδοξία για το μέλλον. Στόχος μας τώρα –και με τη νέα BMW iX1– είναι να συνεχίσουμε να εντυπωσιάζουμε τους πελάτες σε όλο τον κόσμο με αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στο Regensburg.”

bmwgroup.com