Η BMW ξεκίνησε τις δοκιμές ενός συστήματος AWD 4 e-motor

Το τμήμα σπορ αυτοκινήτων της BMW BMW M παρουσίασε έναν τεχνολογικό φορέα βασισμένο στο BMW i4 M50 με τροποποιημένο αμάξωμα στο οποίο πρόκειται να δοκιμαστούν «καινοτόμα συστήματα ελέγχου κίνησης και πλαισίου». Αυτές οι εξελίξεις θα μπορούσαν αργότερα να χρησιμοποιηθούν σε ένα ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο.

Η BMW M σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τις τεχνολογίες για να ξεκινήσει «το επόμενο κεφάλαιο στον μετασχηματισμό προς την ηλεκτροκίνηση», σύμφωνα με την έκδοση. Η πρωτότυπη δοκιμή θα επικεντρωθεί σε ένα νέο σύστημα τετρακίνησης που αποτελείται από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες και ένα ενσωματωμένο σύστημα ελέγχου δυναμικής οδήγησης. Η BMW υπόσχεται την «απόλυτη δυναμική οδήγησης» από την ηλεκτρική κίνηση.

Η εταιρεία με έδρα το Μόναχο δεν κατονομάζει ακόμη δεδομένα απόδοσης για το όχημα, αλλά με τους τέσσερις ηλεκτρικούς δίσκους, η ισχύς είναι πιθανό να ξεπεράσει τα 530 kW που είχε ένα όχημα τεχνολογίας που ονομάζεται «Power BEV» που παρουσιάστηκε το 2019 – το σεντάν της Σειράς 5 εμφανίστηκε τρεις ηλεκτροκινητήρες. Η BMW δεν διευκρινίζει εάν οι κινητήρες της νέας τεχνολογίας είναι οι σύγχρονες μηχανές πέμπτης γενιάς που διεγείρονται από το ρεύμα (που είναι αρκετά εντυπωσιακοί στα i4 και iX). Είναι πιο πιθανό, ωστόσο, ότι πρόκειται για νέους τύπους κινητήρων – οι τρέχουσες μονάδες έχουν σχεδιαστεί ως κινητήρες αξόνων και όχι για δύο ηλεκτρικούς κινητήρες ανά άξονα.

Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι και οι τέσσερις κινητήρες συνδέονται με μια κεντρική, εξαιρετικά ενσωματωμένη μονάδα ελέγχου που «ελέγχει μόνιμα την κατάσταση οδήγησης και τις επιθυμίες του οδηγού», σύμφωνα με την BMW. «Η ιδανική μετάδοση ισχύος στο δρόμο υπολογίζεται μέσα σε χιλιοστά του δευτερολέπτου από τις τιμές για τη θέση του πεντάλ γκαζιού, τη γωνία διεύθυνσης, τη διαμήκη και πλευρική επιτάχυνση, τις ταχύτητες των τροχών και άλλες παραμέτρους», προσθέτει η εταιρεία. «Τα σήματα για αυτό μεταδίδονται εξίσου γρήγορα και άμεσα μέσω ενός συμπλέκτη πολλαπλών δίσκων και διαφορικών στους τέσσερις κινητήρες, οι οποίοι μπορούν να τα εφαρμόσουν αμέσως και με ακρίβεια».

Ο έλεγχος μετάδοσης κίνησης αναπτύχθηκε αρχικά σε εικονικά μοντέλα και αργότερα στον πάγκο δοκιμών προτού το σύστημα ενσωματωθεί στο όχημα. Ωστόσο, οι οδικές δοκιμές εξακολουθούν να είναι απαραίτητες για μια «πλήρως ρεαλιστική εφαρμογή του υλικού και του λογισμικού που έχουν αναπτυχθεί για το σκοπό αυτό». Αλλά ήδη με βάση τις δοκιμές δυναμό, η BMW ισχυρίζεται ότι η ισχύς και η ροπή μπορούν να δοσομετρηθούν με τόσο μεγάλη ακρίβεια μέσα σε χιλιοστά του δευτερολέπτου «που η ζήτηση φορτίου που σηματοδοτείται μέσω του πεντάλ γκαζιού μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ένα επίπεδο δυναμικής που είναι ανέφικτο με συμβατικά συστήματα κίνησης».

Άλλες αλλαγές στον φορέα τεχνολογίας σχετίζονται, για παράδειγμα, με το πλαίσιο. Το μπροστινό μέρος του οχήματος διαθέτει μια φιλοσοφία γόνατου αμαξώματος προσαρμοσμένη από τη σειρά BMW M3/M4 για ιδιαίτερα υψηλή στρεπτική ακαμψία σε εξαιρετικά δυναμικές καταστάσεις οδήγησης. Η διάταξη των μονάδων ψυγείου βασίζεται επίσης στη διαμόρφωση που έχει αναπτυχθεί για τα τρέχοντα σπορ αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων.

Ο πυρήνας του οχήματος, ωστόσο, είναι η ηλεκτρική τετρακίνηση με τέσσερις κινητήρες. «Η ηλεκτροκίνηση μας ανοίγει εντελώς νέους βαθμούς ελευθερίας για να δημιουργήσουμε δυναμική τύπου M», λέει ο Dirk Häcker, Επικεφαλής Ανάπτυξης της BMW M GmbH. «Και μπορούμε ήδη να δούμε ότι μπορούμε να μεγιστοποιήσουμε αυτές τις δυνατότητες, έτσι ώστε τα σπορ αυτοκίνητά μας υψηλών επιδόσεων να συνεχίσουν να προσφέρουν τον τυπικό M και ασύγκριτο συνδυασμό δυναμικής, ευελιξίας και ακρίβειας στο τοπικά μέλλον χωρίς εκπομπές ρύπων».

Η BMW προσφέρει αυτήν τη στιγμή το i4 M50 και iX M60 κάτω από την ετικέτα M. Το 2023, θα ακολουθήσει το i7 M70. Το i5 φέρεται επίσης να αποκτήσει ένα παρακλάδι επιδόσεων που ονομάζεται M50. Η παραγωγή της BMW XM, η οποία θα είναι διαθέσιμη μόνο με το λογότυπο M και αποκλειστικά ως plug-in υβριδική, θα ξεκινήσει επίσης φέτος.

Είναι αμφίβολο, ωστόσο, αν σε ένα BMW i5 M50 θα χρησιμοποιηθεί ηλεκτρική τετρακίνηση με τέσσερις κινητήρες. Ένα τέτοιο αποκλειστικό σύστημα κίνησης θα ήταν πιθανότατα κατάλληλο για ένα σπορ αυτοκίνητο. Όπως αναφέρει το γερμανικό δημοσίευμα Auto, Motor und Sport, η BMW βρίσκεται σε συζητήσεις με τη βρετανική κατασκευάστρια σπορ αυτοκινήτων McLaren. Το 2027 ή το 2028, αυτή η συνεργασία θα μπορούσε να οδηγήσει σε δύο ηλεκτρικά σπορ αυτοκίνητα – ένα μοντέλο BMW με περίπου 250.000 ευρώ και μια McLaren για περίπου 400.000 ευρώ. «Η BMW θα είναι υπεύθυνη για την ηλεκτρική κίνηση, τις μπαταρίες και το λογισμικό του έργου. Η McLaren θα παρείχε τις δυνατότητες ελαφριάς κατασκευής και δυναμικής οδήγησης από ανθρακονήματα». AMS έγραψε.

Με αναφορά του Sebastian Schaal, Γερμανία.

bmwgroup.com, auto-motor-und-sport.de (στα γερμανικά)