Η BMW θα ενεργοποιήσει το «Multi Contract Plug&Charge» το 2023

Η BMW ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Plug&Charge στα πρώτα μοντέλα από τα μέσα του 2023, επιτρέποντας στους πελάτες να χρησιμοποιούν δημόσια σημεία χρέωσης χωρίς κάρτα φόρτισης ή εφαρμογή. Αυτό από μόνο του δεν είναι πλέον πολύ νέο. Ωστόσο, η αυτοκινητοβιομηχανία θα επιτρέψει στους οδηγούς να εξοικονομούν συμβόλαια με έως και πέντε παρόχους.

Το Plug&Charge μπορεί πράγματι να κάνει τη φόρτιση πιο εύκολη από τον ανεφοδιασμό ενός συμβατικού αυτοκινήτου. Ο οδηγός συνδέεται στο EV στο σημείο φόρτισης και η στήλη και το αυτοκίνητο κάνουν τα υπόλοιπα, καθώς το καλώδιο μεταφέρει ρεύμα και δεδομένα. Χάρη στο υποκείμενο πρότυπο ISO 15118, το όχημα ελέγχει την ταυτότητα του και μεταδίδει τα δεδομένα της σύμβασης του πελάτη που είναι αποθηκευμένα μέσα – η χρέωση, έχει ολοκληρωθεί και χωρίς να χρειάζεται σύνδεση στο διαδίκτυο. Δεν είναι περίεργο που η BMW Charging θεωρεί τη νέα λειτουργία «βολική» (αν και θα φτάσουμε στις προηγούμενες δυσκολίες αργότερα).

Επιπλέον, η προσφορά τους είναι πράγματι μοναδικά ευέλικτη. Το BMW Group είναι ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που ενσωματώνει μια λειτουργικότητα πολλαπλών συμβολαίων στην προσφορά του. Οι πελάτες μπορούν να αποθηκεύουν συμβάσεις από τουλάχιστον πέντε διαφορετικούς παρόχους στο όχημα και να χρησιμοποιούν τους σταθμούς φόρτισης αυτών των χειριστών με τον τρόπο που περιγράφεται.

Ωστόσο, υπάρχει ένας όρος. Ναι, οι οδηγοί μπορούν να χρησιμοποιούν υπηρεσίες χρέωσης πέρα ​​από τον λογαριασμό τους BMW Charging. Ωστόσο, οι πάροχοι διαφορετικών υπηρεσιών χρέωσης που είναι αποθηκευμένες στο σύστημα BMW πρέπει να αποτελούν μέρος του δικτύου eRoaming της Hubject. Η εταιρεία κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο το Open Plug&Charge Protocol (OPCP) για να επιτρέψει την ελεύθερη πρόσβαση στο Plug&Charge και να τυποποιήσει το αναδυόμενο οικοσύστημα. Η Hubject σημείωσε κατά την κυκλοφορία ότι το πρωτόκολλο «αύξησε τη συμβατότητα μεταξύ όλων των συμμετεχόντων στην αγορά» για την ανάπτυξη των εφαρμογών Plug&Charge. Το OCPC είναι επίσης αυτό που επιτρέπει τον «χειρισμό πολλαπλών συμβάσεων», όπως θα προσφέρει η BMW.

Γιατί όμως άλλο πρωτόκολλο όταν υπάρχει πρότυπο; Η BMW θα ενσωματώσει τα τρέχοντα και μελλοντικά πρότυπα ISO-15118-2 και ISO 15118-20 από το 2023.

– ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ –

coperion

Το Plug&Charge μπορεί να φαίνεται εύκολο από την πλευρά του καταναλωτή, αλλά έχει μεγαλύτερες προκλήσεις στο backend. Οι πάροχοι χρειάζονταν μια κατάλληλη μνήμη για την αποθήκευση ευαίσθητων πληροφοριών. «Το πιστοποιητικό πρέπει να ενσωματωθεί στο όχημα ή στο σταθμό φόρτισης με τέτοιο τρόπο ώστε να προστατεύεται από IT», είπε η Susanne Koblitz, Επικεφαλής Τεχνολογίας Φόρτισης στο Ionity. ηλεκτρικό σε μια εις βάθος συνέντευξη στο Plug&Charge το 2020. Η νέα λειτουργία θα ήταν μια απλή λύση λογισμικού εάν υπήρχε διαθέσιμη μια ασφαλής μνήμη, π.χ. στα οχήματα. Ωστόσο, δεν ήταν για την BMW τότε, καθώς το υλικό του οχήματός της δεν είχε ήδη κατασκευαστεί για αυτήν όπως της Porsche. Αυτό αλλάζει τώρα σταδιακά, αν και η BMW δεν έχει ακόμη καταχωρήσει τα οχήματα με δυνατότητα Plug&Charge στις σημερινές επικοινωνίες.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτό έχει γίνει, οι χρήστες πρέπει επίσης να επιλέξουν και να επιβεβαιώσουν το αντίστοιχο συμβόλαιο στο λειτουργικό σύστημα EV για να ξεκινήσει η διαδικασία φόρτισης, επομένως είναι περισσότερο μια λειτουργία Plug-Select&Charge σε αυτήν την περίπτωση. Ωστόσο, το να μην χρειάζεται να ψάξετε για ένα fob ή κάρτα ή να ανοίξετε μια επιπλέον εφαρμογή θα είναι ανακούφιση. Ως παράδειγμα σύμβασης τρίτων που πρέπει να αποθηκευτεί, η BMW Charging παραθέτει τη χρέωση στο χώρο εργασίας, όπου οι εργοδότες μπορεί να έχουν ξεχωριστό CPO.

Όσον αφορά την εξυπηρέτησή του, η εταιρεία επισημαίνει το δίκτυο φόρτισης υψηλής ισχύος Ionity. Με πρωτοβουλία της BMW και άλλων κατασκευαστών αυτοκινήτων, οι οδηγοί BMW ενδέχεται σύντομα να συνδεθούν και να επαναφορτίσουν εξαιρετικά γρήγορα τα οχήματά τους όταν ταξιδεύουν στην Ευρώπη.

Η BMW έχει ήδη πακέτα ειδικά για το Ionity στα τιμολόγιά της που διαφέρουν μεταξύ των χωρών. Αυτά συνήθως συνδυάζονται με άλλους συνεργάτες όπως η BP Pulse στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι συνδρομές είτε περιλαμβάνουν είτε εξαιρούν μια συνδρομή Ionity που προσφέρει προνομιακές τιμές.

Η BMW μετονόμασε τις υπηρεσίες φόρτισης που διαχειρίζεται η DCS σε BMW Charging and Mini Charging τον Ιούλιο του 2020. Παλαιότερα, ήταν γνωστό ως ChargeNow. Η αυτοκινητοβιομηχανία λέει ότι προσφέρει πρόσβαση σε σχεδόν 200.000 σημεία φόρτισης, στην πλειοψηφία τους AC.

Η BMW παρουσιάζει τη λειτουργία «Multi Contract Plug&Charge» για πρώτη φορά στο Συνέδριο Intercharge Network, που ξεκινά στις 12 Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο.

>> Πληροφορίες μέσω email