Η BMW επιβεβαιώνει τη χρήση κυψελών στρογγυλής μπαταρίας για τη Νέα Κατηγορία

Η BMW επιβεβαιώνει πλέον επίσημα τη χρήση νέων κυψελών μπαταριών στρογγυλού τύπου στα ηλεκτρικά μοντέλα της «New Class» από το 2025. Οι κυψέλες πρόκειται να παράγονται από συνεργάτες σε συνολικά έξι εργοστάσια με ετήσια χωρητικότητα 20 GWh το καθένα. Οι CATL & Eve Energy έχουν επιβεβαιωθεί ως συνεργάτες.

Οι νέες στρογγυλές κυψέλες, οι οποίες θα έχουν ομοιόμορφη διάμετρο 46 χιλιοστών και δύο διαφορετικά ύψη, αναμένεται να αυξήσουν την ενεργειακή πυκνότητα κατά περισσότερο από 20 τοις εκατό, να αυξήσουν την ταχύτητα φόρτισης έως και 30 τοις εκατό και να βελτιώσουν την εμβέλεια έως και 30 τοις εκατό. . Για να καλύψει τη ζήτηση για στοιχεία μπαταρίας για τη Νέα Κατηγορία, το BMW Group έχει ήδη αναθέσει μια διψήφια σύμβαση δισεκατομμυρίων ευρώ σε δύο συνεργάτες για την κατασκευή εργοστασίων κυψελών μπαταριών: CATL και EVE Energy. Και οι δύο εταίροι θα κατασκευάσουν δύο γιγα-εργοστάσια ο καθένας στην Κίνα και την Ευρώπη. Κάθε ένα από τα εργοστάσια κυψελών μπαταριών θα έχει συνολική ετήσια χωρητικότητα έως 20 GWh.

Δύο επιπλέον εργοστάσια κυψελών μπαταριών πρόκειται να κατασκευαστούν στην περιοχή της Βορειοαμερικανικής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών USMCA.

«Η πρόσφατα αναπτυγμένη έκτη γενιά των κυψελών ιόντων λιθίου μας θα φέρει ένα τεράστιο άλμα στην τεχνολογία που θα αυξήσει την ενεργειακή πυκνότητα κατά περισσότερο από 20 τοις εκατό, θα βελτιώσει την ταχύτητα φόρτισης έως και 30 τοις εκατό και θα βελτιώσει την εμβέλεια έως και 30 τοις εκατό », σύμφωνα με τον Frank Weber, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG υπεύθυνος για την ανάπτυξη. «Μειώνουμε επίσης τις εκπομπές CO2 από την παραγωγή κυττάρων έως και 60 τοις εκατό».

Οι φήμες εμφανίστηκαν για πρώτη φορά σχετικά με την αλλαγή στην τεχνολογία των μπαταριών ξεκίνησαν πριν από λίγους μήνες, με την Eve Energy να μπαίνει στη συζήτηση τον Αύγουστο. Εκείνη την εποχή, σημειώθηκε ότι ενώ δεν ήταν σαφές πού θα κατασκευάσει η Eve Energy τα κύτταρα, η εταιρεία είχε ανακοινώσει σχέδια για ένα νέο εργοστάσιο τον Απρίλιο. Εκείνη την εποχή, η Eve Energy ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει ένα εργοστάσιο 50 GWh στο Chengdu, αλλά δεν διευκρίνισε ποια μορφή κυψέλης. Η Eve Energy έχει ήδη τις κατάλληλες γνώσεις για τη μορφή, καθώς η εταιρεία είναι ο συνεργάτης παραγωγής των κυψελών εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης 4680 της Ισραηλινής εταιρείας ανάπτυξης μπαταριών StoreDot.

Στο μέλλον, η Eve Energy θα μπορούσε επίσης να προμηθεύει τοπικά το υπό κατασκευή εργοστάσιο της BMW στο Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας, όπου θα κατασκευαστεί αρχικά η New Class. Υπήρχαν ήδη αναφορές στα τέλη Μαρτίου ότι η Eve Energy σχεδίαζε επίσης να κατασκευάσει το πρώτο της ευρωπαϊκό εργοστάσιο μπαταριών στο Debrecen. Σύμφωνα με την τότε ανακοίνωση, η Eve Energy είχε υπογράψει μια μη δεσμευτική επιστολή προθέσεων με την κυβέρνηση της πόλης για την απόκτηση 45 εκταρίων σε μια βιομηχανική περιοχή για την κατασκευή μιας μονάδας παραγωγής κυλινδρικών κυττάρων.

Πριν από μερικές εβδομάδες, η CATL ανακοίνωσε επίσης σχέδια για την κατασκευή ενός εργοστασίου μπαταριών 100 GWh στο Debrecen. Ωστόσο, ο ανταγωνιστής της BMW Mercedes-Benz ανακοίνωσε αμέσως ότι θα ήταν ο κύριος πελάτης του νέου εργοστασίου της CATL στην Ουγγαρία – δεν υπήρχε καμία αναφορά για στρογγυλές κυψέλες εκείνη την εποχή. Σύμφωνα με την προαναφερθείσα αναφορά του Reuters, ωστόσο, η BMW θα μπορούσε να προμηθεύεται και από το εργοστάσιο της CATL.

Η Samsung SDI ανακοίνωσε επίσης σχέδια για μια μονάδα παραγωγής κυψελών 46XX με ύψος μεταξύ 40 και 60 χιλιοστών. Το εάν η νοτιοκορεάτικη εταιρεία είναι ο τρίτος εταίρος στη συμμαχία και πού ακριβώς θα κατασκευαστούν τα εργοστάσια όλων των προμηθευτών BMW, δεν μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα χωρίς επίσημες δηλώσεις μέχρι στιγμής.

Ορισμένες λεπτομέρειες έχουν επιβεβαιωθεί σχετικά με τη νέα μορφή μπαταρίας: Σε σύγκριση με τις πρισματικές κυψέλες της τρέχουσας παραγωγής κυψελών μπαταρίας, η περιεκτικότητα σε νικέλιο αυξάνεται στην πλευρά της καθόδου και η περιεκτικότητα σε κοβάλτιο μειώνεται στις στρογγυλές κυψέλες. Στην πλευρά της ανόδου, η περιεκτικότητα σε πυρίτιο είναι αυξημένη. Ως αποτέλεσμα, η ογκομετρική ενεργειακή πυκνότητα στην κυψέλη αυξάνεται κατά περισσότερο από 20%, σύμφωνα με την BMW. Στο μοντέλο «New Class» με τη μεγαλύτερη εμβέλεια, αυτό πρέπει να αντικατοπτρίζεται σε ένα εύρος που είναι έως και 30 τοις εκατό υψηλότερο (σύμφωνα με το WLTP). Η BMW δεν προσδιορίζει απόλυτο εύρος.

Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι τα οχήματα της Νέας Τάξης θα χρησιμοποιούν σύστημα 800 volt με ισχύ φόρτισης έως 350 kW. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να επιτευχθεί σημαντικά αυξημένη απόδοση φόρτισης με φόρτιση συνεχούς ρεύματος σε ένταση ρεύματος έως και 500 αμπέρ, διευκρινίζει η BMW στην τρέχουσα ανακοίνωσή της. «Ο χρόνος που απαιτείται για τη φόρτιση από δέκα σε 80 τοις εκατό μειώνεται έως και 30 τοις εκατό».

Ωστόσο, το κόστος του νέου τύπου αποθήκευσης μπαταρίας λέγεται ότι είναι «σημαντικά» χαμηλότερο από το σημερινό κόστος – έως και 50%. Η εταιρεία με έδρα το Μόναχο το εξηγεί αυτό με τη νέα στρογγυλή κυψέλη, τη νέα ιδέα ενσωμάτωσης και την ολοκληρωμένη εσωτερική τεχνογνωσία από το δικό της Κέντρο Ικανοτήτων Κυψελών Μπαταρίας.

Ταυτόχρονα, η BMW παραμένει ρητά αφοσιωμένη στην ανάπτυξη μπαταριών στερεάς κατάστασης: «Η εταιρεία στοχεύει να έχει μπαταρίες υψηλής τάσης αυτού του τύπου έτοιμες για εισαγωγή σε σειρά μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Το BMW Group θα παρουσιάσει ένα όχημα επίδειξης με αυτήν την τεχνολογία πολύ πριν από το 2025».

bmwgroup.com