Η BMW εξετάζει το ενδεχόμενο παραγωγής SUV κυψελών καυσίμου από το 2025

Σύμφωνα με δημοσίευμα των μέσων ενημέρωσης, η BMW θέλει να παράγει SUV κυψελών καυσίμου σε μεγάλες σειρές από το 2025. Η BMW είχε προηγουμένως επιβεβαιώσει μόνο ότι σκόπευε να προσφέρει το iX5 Hydrogen σε μικρές σειρές φέτος.

Αυτό αναφέρει το ιαπωνικό business paper Nikkei με αναφορά στον επικεφαλής πωλήσεων της BMW, Pieter Nota. Σύμφωνα με Nikkei, η BMW σχεδιάζει να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή και τις πωλήσεις SUV κυψελών καυσίμου το 2025 σε συνεργασία με τον τεχνολογικό συνεργάτη της Toyota. Ωστόσο, περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό δεν έχουν δοθεί ακόμη.

Η BMW παρουσίασε το iX5 Hydrogen στο IAA Mobility τον Σεπτέμβριο του 2021. Η παραγωγή μικρής σειράς θα ξεκινήσει σε λίγες εβδομάδες και τα πρώτα οχήματα θα παραδοθούν πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους. Το iX5 Hydrogen χρησιμοποιεί κυψέλες καυσίμου από την Toyota, η ενσωμάτωση στο όχημα καθώς και πολλά άλλα εξαρτήματα γύρω από τις παρεχόμενες κυψέλες καυσίμου Toyota αναπτύχθηκαν από την ίδια τη BMW.

Τα βασικά τεχνικά δεδομένα είναι σε μεγάλο βαθμό γνωστά από το 2020: Το υδρογόνο (έως 6 κιλά) αποθηκεύεται σε δύο δεξαμενές 700 bar κατασκευασμένες από σύνθετο υλικό ανθρακονημάτων. Η κυψέλη καυσίμου της Toyota στο χώρο του κινητήρα παράγει 125 kW, αλλά ο ηλεκτροκινητήρας στο πίσω μέρος παράγει 275 kW. Εάν ο ηλεκτροκινητήρας απαιτεί περισσότερα από τα 125 kW που μπορεί να παρέχει η κυψέλη καυσίμου, παρέχεται πρόσθετη ισχύς από την μπαταρία προσωρινής αποθήκευσης ισχύος που είναι τοποθετημένη πάνω από τον ηλεκτροκινητήρα.

Στο παρελθόν, η BMW είχε επανειλημμένα υποστηρίξει τα FCEV, αλλά δεν είχε δημοσιεύσει συγκεκριμένα σχέδια για το πότε θα έβγαιναν στην αγορά μοντέλα σειράς παραγωγής με ηλεκτροκίνηση υδρογόνου. Σχετικά με τη Νέα Κατηγορία, η οποία θα χρησιμοποιηθεί από το 2025, η BMW αρχικά είχε επίσης αναφερθεί στη δυνατότητα κατασκευής αυτοκινήτων κυψελών καυσίμου με βάση αυτή την πλατφόρμα – αλλά αργότερα έγινε γνωστό ότι η BMW τουλάχιστον αρχικά θα βασιζόταν σε ηλεκτρικούς κινητήρες με μπαταρία.

Ακόμα και τώρα η Nota δεν σχολιάζει συγκεκριμένα μοντέλα, αλλά το περιορίζει κάπως. «Βλέπουμε ότι η τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου είναι ιδιαίτερα σημαντική για μεγαλύτερα SUV», είπε ο διευθυντής πωλήσεων, σύμφωνα με τη Nikkei. Οι κυψέλες καυσίμου θα μπορούσαν επίσης να προέρχονται από την Ιαπωνία σε μια πιθανή παραγωγή μεγάλης κλίμακας. «Έχουμε διάφορα έργα στα οποία δουλεύουμε με την Toyota», λέει και πάλι ο Nota μόνο σε γενικούς όρους.

Η BMW σχεδιάζει επί του παρόντος τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα να αντιπροσωπεύουν το ήμισυ των πωλήσεών της το 2030. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων από το αναμενόμενο και «ίσως αν παραμείνει η τρέχουσα ταχύτητα, μπορούμε να φτάσουμε αυτό το 50% ένα ή δύο χρόνια νωρίτερα», είπε η Νότα. Ωστόσο, επεσήμανε τα εμπόδια που εξακολουθούν να υπάρχουν για τα ηλεκτρικά οχήματα. Η χρέωση «η υποδομή δεν είναι η ίδια παντού», πρόσθεσε ο Νότα. «Πιστεύουμε στη σημασία των διαφόρων τεχνολογιών – ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία, επίσης υδρογόνου και αποδοτικών κινητήρων καύσης – επειδή δεν θέλουμε να βάλουμε όλες τις επενδύσεις μας σε έναν τομέα».

nikkei.com