Η BMW ανοίγει τη δεύτερη σειρά μονάδων μπαταρίας στη Λειψία

Στο εργοστάσιο της BMW στη Λειψία, η δεύτερη γραμμή παραγωγής για μονάδες μπαταριών ξεκίνησε τη σειρά παραγωγής. Η νέα γραμμή παραγωγής κατασκευάζει μονάδες μπαταριών για το πλήρως ηλεκτρικό BMW i4, το οποίο κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Μονάχου.

Η πρώτη γραμμή παραγωγής στη Λειψία είχε ανοίξει τον Μάιο του 2021, προμηθεύοντας μονάδες μπαταριών για το BMW iX. Η πρώτη γραμμή συναρμολόγησης μπαταριών κατασκευάστηκε στις πρώην περιοχές παραγωγής του υβριδικού σπορ αυτοκινήτου i8. Τα εγκαίνια μιας δεύτερης γραμμής παραγωγής το 2022 είχαν ήδη ανακοινωθεί κατά την έναρξη λειτουργίας της πρώτης γραμμής. Η BMW δεν διευκρινίζει πού συναρμολογήθηκαν προηγουμένως οι μονάδες μπαταρίας για το i4 στην ανακοίνωση.

Η δεύτερη γραμμή συναρμολόγησης έχει πλέον κατασκευαστεί στο χώρο στη Λειψία που έγινε διαθέσιμη μετά το τέλος της παραγωγής του i3. Τα εξαρτήματα περνούν από συνολικά 196 σταθμούς προτού η μονάδα μπαταρίας είναι έτοιμη για μεταφορά στο Μόναχο. Οι αγορασμένες κυψέλες υποβάλλονται πρώτα σε καθαρισμό με πλάσμα και στη συνέχεια βάφονται για να «διασφαλιστεί η βέλτιστη μόνωση», σύμφωνα με την BMW. Τα βαμμένα κύτταρα στη συνέχεια συναρμολογούνται σε μονάδες.

Στη συνέχεια, οι έτοιμες μονάδες μπαταρίας τοποθετούνται σε ένα περίβλημα αλουμινίου μαζί με τις συνδέσεις με το όχημα, τις μονάδες ελέγχου και τις μονάδες ψύξης. «Το μέγεθος και το σχήμα του περιβλήματος και ο αριθμός των μονάδων μπαταρίας που χρησιμοποιούνται διαφέρουν ανάλογα με την έκδοση του οχήματος», γράφει η BMW. Ακόμη και μέσα στο i4, είναι γνωστό ότι εγκαθίστανται μονάδες διαφορετικών μεγεθών – οι μονάδες στο κάτω μέρος του αμαξώματος διαφέρουν από αυτές που είναι εγκατεστημένες κάτω από τα πίσω καθίσματα και στη σήραγγα αντίζυγο.

Η BMW λέει ότι έχει επενδύσει περίπου 70 εκατομμύρια ευρώ στη νέα γραμμή παραγωγής. Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει δημιουργήσει περίπου 250 θέσεις εργασίας για τη συναρμολόγηση των μονάδων μπαταριών i4, ενώ το εργοστάσιο της Λειψίας απασχολεί περισσότερα από 700 άτομα σε ολόκληρη την περιοχή παραγωγής εξαρτημάτων EV, σύμφωνα με τη δήλωση.

«Το σημερινό λανσάρισμα της δεύτερης γραμμής παραγωγής μπαταριών της Λειψίας συμβάλλει σημαντικά στην παροχή των εξαρτημάτων μπαταρίας που απαιτούνται για την κατασκευή ενός αυξανόμενου αριθμού ηλεκτροκίνητων οχημάτων», δήλωσε ο Markus Fallböhmer, επικεφαλής παραγωγής κινητήρων και ηλεκτρικής κίνησης στο BMW Group. Η συνεχής επέκταση της παραγωγής εξαρτημάτων EV συμβάλλει στον στόχο του BMW Group να επιτύχει τουλάχιστον τις μισές πωλήσεις του με πλήρως ηλεκτρικά οχήματα έως το 2030.

Για αυτόν τον λόγο, η περιοχή παραγωγής ηλεκτρικής κίνησης στο εργοστάσιο της Λειψίας πρόκειται να επεκταθεί περαιτέρω και να γίνει πιο ευέλικτη ήδη από το επόμενο έτος, δήλωσε η BMW. Λεπτομέρειες για τα επόμενα στάδια επέκτασης δεν έχουν δοθεί ακόμη, αλλά πρόκειται να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας. Μετά τη συναρμολόγηση της μονάδας για τα iX και i4, το εργοστάσιο της Λειψίας πιθανότατα θα παράγει επίσης τις μονάδες για την επόμενη γενιά του Mini Countryman, το οποίο επίσης θα βγει από τη γραμμή παραγωγής ως BEV στη Λειψία από το 2023. Η ανακοίνωση δεν αναφέρει την BMW Το iX1, το οποίο θα κατασκευαστεί επίσης στη Λειψία ως αδελφό μοντέλο του Countryman.

bmwgroup.com