Η Bentley παρουσιάζει νέα σχεδιαστική φιλοσοφία

Η Bentley έδωσε μια προεπισκόπηση του μελλοντικού σχεδιασμού των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της με μπαταρία. Ωστόσο, κάτω από το καπό του δίθυρου κουπέ μοντέλου Mulliner Batur, το οποίο έχει αποκαλυφθεί τώρα και περιορίζεται στις 18 μονάδες, εξακολουθεί να υπάρχει κινητήρας εσωτερικής καύσης.

Αλλά σύμφωνα με την Bentley, «το Batur είναι μια βιτρίνα ενός νέου σχεδιαστικού DNA που θα καθοδηγήσει τελικά το σχεδιασμό της μελλοντικής σειράς ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία της Bentley». Αυτό σημαίνει ότι η Bentley θέλει να διατηρήσει τη μεγάλη, καθοριστική μάσκα ψυγείου στο μπροστινό μέρος για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα – ακόμα κι αν δεν χρειάζεται πλέον σε αυτές τις διαστάσεις για τεχνικούς λόγους. Το ίδιο μάλλον ισχύει και για το πολύ μακρύ μπροστινό καπό του δωδεκακύλινδρου.

Το Mulliner Batur έχει τις αναλογίες ενός κλασικού κουπέ Bentley. Αυτό μάλλον θα παραμείνει έτσι στον ηλεκτρικό κόσμο, όπως προκύπτει τώρα από τις δηλώσεις της διοίκησης στην πρεμιέρα του Batur. «Το Batur είναι ένα σημαντικό αυτοκίνητο για τη Bentley. Πολύ περισσότερο από τον κληρονόμο του εξαιρετικά επιτυχημένου Bacalar, το Batur παρουσιάζει τη σχεδιαστική κατεύθυνση που θα ακολουθήσουμε στο μέλλον καθώς αναπτύσσουμε τη γκάμα των BEV μας», λέει για παράδειγμα ο επικεφαλής της μάρκας Adrian Hallmark. «Ο Andi Mindt και η ομάδα του έχουν επανασχεδιάσει τα κλασικά σχεδιαστικά στοιχεία της Bentley σε ένα πιο δυνατό, πιο τολμηρό σχέδιο που παραμένει κομψό και χαριτωμένο».

«Φανταζόμαστε ξανά τη σχεδιαστική γλώσσα της Bentley, διατηρώντας κάποια συνέχεια στο παρελθόν και το παρόν, αλλάζοντας παράλληλα δραστικά βασικά στοιχεία», λέει ο επικεφαλής σχεδιαστής Andreas Mindt. «Ένα σημάδι δύναμης και κύρους ήταν πάντα ένα μακρύ καπό. Τα νέα μας σχεδιαστικά στοιχεία περιλαμβάνουν μια γραμμή που εκτείνεται από το καπό σε όλο το μήκος του αυτοκινήτου, συνδέοντας το καπό με το αμάξωμα, καθιστώντας το αυτοκίνητο μακρύ και λιτό και δίνοντας μια επιμήκη αναλογία στο μπροστινό άκρο.»

Η Bentley θα ξεκινήσει την παραγωγή του πρώτου της μοντέλου BEV το 2025 στο εργοστάσιό της στο Crewe της Αγγλίας και σχεδιάζει τέσσερα ακόμη μοντέλα ηλεκτρικών οχημάτων έως το 2030. Τα ηλεκτρικά Bentley είναι πιθανό να βασίζονται όλες σε αντίστοιχες πλατφόρμες EV Group VW, με το ντεμπούτο μοντέλο να είναι κάτι σαν παρακλάδι από το έργο Artemis της Audi.

Παρεμπιπτόντως, δεν υπάρχει πλέον καμία ανάγκη να ελπίζουμε για ένα Mulliner Batur: Και τα 18 παραδείγματα έχουν ήδη πουληθεί σε υπάρχοντες πελάτες Mulliner πριν από την πρεμιέρα στην εβδομάδα αυτοκινήτου του Monterey στην Καλιφόρνια – σε τιμή μονάδας 1,65 εκατομμυρίων λιρών προ φόρων και προαιρετικών πρόσθετων .

Bentleymedia.com