Η BASF & Eramet πλησιάζουν τα 2,6 δισ. δολάρια για την επεξεργασία νικελίου στην Ινδονησία

Η γερμανική χημική εταιρεία BASF και η γαλλική ανθρακωρυχεία Eramet ολοκληρώνουν μια συμφωνία 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την επεξεργασία του νικελίου στην Ινδονησία, δήλωσαν αξιωματούχοι της χώρας. Η έκθεση έρχεται εν μέσω της Ινδονησίας που ζητά τη διεθνή βιομηχανία να επενδύσει στους πόρους της για χρήση σε μπαταρίες EV.

Η BASF και η Eramet επιβεβαίωσαν Reuters Αξιολογούσαν ένα υδρομεταλλουργικό έργο για την παραγωγή νικελίου και κοβαλτίου ποιότητας μπαταρίας από το ορυχείο της Eramet στον κόλπο Weda της Ινδονησίας, αλλά δεν επιβεβαίωσαν την προτεινόμενη επένδυση.

Μόνο το υπουργείο Οικονομικών της Ινδονησίας επικαλέστηκε τον διευθύνοντα σύμβουλο της BASF, Μάρτιν Μπρούντερμυλερ, ότι το έργο θα μπορούσε να αξίζει περίπου 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ (2,59 δις δολάρια).

Το υπουργείο ανέφερε επίσης ότι ο Brudermüller είπε ότι η τελική απόφαση πιθανότατα θα ληφθεί το πρώτο εξάμηνο του 2023.

είπε ο Eramet σε δήλωση που είδε Reuters το έργο υπόκειτο σε τελική επενδυτική απόφαση και περαιτέρω λεπτομέρειες θα αποκαλυφθούν εάν ληφθεί απόφαση.

Η εταιρεία εξόρυξης πρόσθεσε ότι το εργοστάσιο θα μπορούσε να ξεκινήσει την παραγωγή στις αρχές του 2026 με χωρητικότητα έως και 67.000 τόνων νικελίου και 7.000 τόνων κοβαλτίου στον αγωγό.

Η Eramet παράγει ήδη μεγάλες ποσότητες νικελίου και μαγγανίου, κυρίως για τον τομέα του χάλυβα, π.χ. από ορυχεία στην Ινδονησία και την Αργεντινή. Δεδομένης της ζήτησης, ωστόσο, η εστίαση μετατοπίζεται στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και στην ανακύκλωση.

Στην Ευρώπη, η Eramet ανακοίνωσε ότι έλαβε σχεδόν 70 εκατομμύρια ευρώ σε επιδοτήσεις της ΕΕ για το έργο ReLieVe για την ανακύκλωση μπαταριών ιόντων λιθίου για ηλεκτρικά οχήματα. Η BASF είναι εταίρος μαζί με τη SUEZ και ο όμιλος έχει αρχίσει να κατασκευάζει μια προβιομηχανική παρουσίαση στην Eramet Ideas, το κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της στο Trappes της Γαλλίας. Οι επιχειρήσεις θα ξεκινήσουν εδώ αυτό το καλοκαίρι. Το ReLieVE στοχεύει να κάνει τις διαδικασίες ανακύκλωσης πιο αποτελεσματικές και να αναπτύξει ασφαλείς για το μέλλον λύσεις.

Η ανάκτηση νικελίου, κοβαλτίου, μαγγανίου και λιθίου γίνεται ολοένα και πιο σημαντική στη βιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ειδικά στην Ευρώπη, η οποία είναι σχετικά φτωχή σε πόρους. Η SUEZ εκτιμά ότι περίπου 50.000 τόνοι μπαταριών θα μπορούσαν να ανακυκλωθούν στην Ευρώπη έως το 2027 και δέκα φορές περισσότεροι έως το 2035.

Ως εκ τούτου, η SUEZ και η Eramet σχεδιάζουν επίσης να κατασκευάσουν ένα άλλο εργοστάσιο ανακύκλωσης στη Γαλλία έως το 2024, όπως αναφέρεται. Η εστίαση εδώ είναι στον μηχανικό τεμαχισμό των χρησιμοποιημένων μπαταριών έως ότου παραμείνει η λεγόμενη «μαύρη μάζα» που αποτελείται από υλικά καθόδου νικέλιο, κοβάλτιο, μαγγάνιο, λίθιο και γραφίτης.

Όσο για την Ινδονησία, η οποία είναι πλούσια σε πόρους νικελίου, η χαμηλού κόστους πρόσβαση από την τοπική εξόρυξη είναι πιθανό να είναι ένας από τους κύριους λόγους πίσω από τη συμφωνία που σχεδίασαν η BASF και η Eramet.

Την ίδια στιγμή, και πιθανότατα για τον ίδιο λόγο, η Ινδονησία βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση συμφωνιών με την BYD και την Tesla για επενδύσεις σε εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το εργοστάσιο της Tesla στην Ινδονησία θα μπορούσε να σχεδιαστεί για να παράγει ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα ετησίως, όπως αναφέρεται. Τα νέα από τον Ιανουάριο του 2021 ακολούθησαν αναφορές τον Αύγουστο του 2022, όταν οι Ινδονήσιοι αξιωματούχοι πρότειναν ότι η Tesla είχε υπογράψει συμβόλαια αξίας περίπου πέντε δισεκατομμυρίων δολαρίων για να αγοράσει υλικά από εταιρείες επεξεργασίας νικελίου στην Ινδονησία.

Πρόσθετη αναφορά από τον Stefan Köller, Γερμανία.

reuters.com