Η Avatr & BP θα εγκαταστήσει φόρτιση εξαιρετικά υψηλής ισχύος στην Κίνα

Η Avatr, η κινεζική κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων που υποστηρίζεται από τις Changan, CATL και Huawei, ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία με την British Petroleum (BP). Θέλουν να δημιουργήσουν υποδομή εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης στην Κίνα και στοχεύουν στην παροχή ισχύος 240 kW ανά βύσμα.

Ανακοινώθηκε ως μακροπρόθεσμη στρατηγική εταιρική σχέση, τα πρώτα αποτελέσματα της συνεργασίας Avatr-BP πρόκειται να φανούν πριν από το τέλος του έτους. Οι εταιρείες ονομάζουν το Πεκίνο, τη Σαγκάη και το Guangzhou ως αγορές εκτόξευσης. Ωστόσο, πιο μακροπρόθεσμα, θα υπάρχουν 19 ανώνυμες πόλεις που θα λαμβάνουν μερικούς από τους 100 νέους σταθμούς φόρτισης DC μέχρι το τέλος του 2023.

Το Avatr θέλει οι σταθμοί να έχουν ισχύ 480 kW κατά μέσο όρο, με μία μόνο υποδοχή φόρτισης να παρέχει μέγιστη χωρητικότητα 240 kW. Το δίδυμο στοχεύει να πραγματοποιήσει αυτονομία 200 χλμ με μια περίοδο φόρτισης 10 λεπτών.

Η Avatr ισχυρίζεται ότι αυτό τους κάνει τους πρώτους που δημιούργησαν ένα δίκτυο φόρτισης υψηλής τάσης σε μεγάλη κλίμακα. Το πρώτο μοντέλο παραγωγής της μάρκας, το Avatr 11, θα είναι επίσης το πρώτο μοντέλο οχήματος στην Κίνα, με δυνατότητα φόρτισης υψηλής ισχύος 240 kW. Άλλα τεχνικά δεδομένα παραμένουν ελάχιστα μέχρι την επίσημη παρουσίαση στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τσονγκκίνγκ. Η παραγωγή και οι παραδόσεις της σειράς πρόκειται να ξεκινήσουν το τρίτο τρίμηνο του 2022. Το Avatr έχει διεκδικήσει 700 χιλιόμετρα αυτονομίας NEDC και επιτάχυνση από 0 έως 100 km/h σε τέσσερα δευτερόλεπτα.

Η τεχνολογία Avatr αλλάζει με την πάροδο του χρόνου

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με το πρόσφατα συμπαγές EV της μάρκας που φορτίζει μόνο με εναλλασσόμενο ρεύμα μέσω του κινεζικού προτύπου GB/T. Το Lumin Corn έχει έναν κινητήρα 30 kW που έχει σχεδιαστεί για να ανταγωνίζεται το best-seller Mini EV της GM-Wuling.
Η Avatr Technology ήταν παλαιότερα γνωστή ως Changan Nio, την οποία ίδρυσαν οι Changan και Nio τον Ιούλιο του 2018, όταν κάθε κόμμα κατείχε το 50 τοις εκατό.

Η CATL εντάχθηκε στην προσπάθεια το 2021, αλλάζοντας την ιδιοκτησία της νέας μάρκας, με την Changan να κατέχει πλέον το 39 τοις εκατό του Avatr. Η CATL κατέχει το 24 τοις εκατό των μετοχών, ενώ η Nio κατέχει λίγο λιγότερο από το ένα τοις εκατό. Ένα επενδυτικό ταμείο από το Chongqing λέγεται ότι κατέχει το 21 τοις εκατό, και υπάρχει η Huawei.

Η συνεργασία του Avatr με την BP είναι μεταξύ των περιπτώσεων κολοσσών ορυκτών καυσίμων που θέλουν να πάρουν μερίδιο στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Η δήλωση δεν αποκάλυψε το ακριβές μέρος της BP στη συνεργασία. Πιθανότατα, η εταιρεία θα ανοίξει μερικά pit stop για το Avatr για να εγκαταστήσει εξοπλισμό HPC.

Η Nio έχει κάνει παρόμοια συμφωνία τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, στην περίπτωσή της βασιζόμενη στη Shell στην Κίνα και στην Ευρώπη.

cnevpost.com, autonews.com