Η Audi μετονομάζει το νέο e-tron quattro σε Q8 e-tron

Η Audi παρουσίασε το αναθεωρημένο e-tron quattro και ταυτόχρονα μετονόμασε το ηλεκτρικό μοντέλο σε Q8 e-tron ή Q8 Sportback e-tron. Εκτός από τις οπτικές ανανεώσεις, η νέα έκδοση διαθέτει βελτιστοποιημένη φιλοσοφία κίνησης, καλύτερη αεροδυναμική, υψηλότερη ισχύ φόρτισης και χωρητικότητα μπαταρίας.

Τα νέα χαρακτηριστικά αυξάνουν επίσης την αυτονομία WLTP έως και 582 χιλιόμετρα στο SUV και έως και 600 χιλιόμετρα στο Sportback. Βασικά, η τεχνική βάση του μοντέλου παραμένει η ίδια: παρά την αλλαγή του ονόματος, το Q8 e-tron βασίζεται σε μια περαιτέρω εξελιγμένη έκδοση της πλατφόρμας κινητήρα εσωτερικής καύσης MLB evo. Μόνο ο διάδοχος, που θα κατασκευαστεί επίσης στο εργοστάσιο των Βρυξελλών από το 2026, θα βασίζεται σε μια αμιγώς ηλεκτρική πλατφόρμα με ΜΑΠ.

Και για τους δύο τύπους αμαξώματος, θα υπάρχουν επίσης τρεις παραλλαγές μετάδοσης κίνησης: Στο βασικό μοντέλο με κωδικό αριθμό 50, η ισχύς στη λειτουργία boost αυξάνεται στα 250 kW (αντί για 230 kW). Στο 55 παραμένει στα 300 kW και με τους δύο κινητήρες και τόσο το 50 όσο και το 55 περιορίζονται στα 200 km/h. Το κορυφαίο μοντέλο e-tron S με τρεις κινητήρες θα γίνει το SQ8 e-tron στο μέλλον, αλλά παραμένει σε ισχύ 370 kW και περήφανη ροπή 973 Nm.

Παρά τα σχεδόν αμετάβλητα δεδομένα απόδοσης, υπάρχει μία αλλαγή στην κίνηση: Η Audi παραμένει πιστή στην ιδέα του ασύγχρονου κινητήρα, αλλά άλλαξε τη σχεδίαση του μηχανήματος στον πίσω άξονα από δώδεκα σε 14 περιελίξεις. Με την ίδια είσοδο ρεύματος, ο κινητήρας δημιουργεί ένα ισχυρότερο μαγνητικό πεδίο, το οποίο με τη σειρά του εξασφαλίζει υψηλότερη ροπή του κινητήρα. Εάν αυτό δεν καλυφθεί, ο ηλεκτροκινητήρας απαιτεί λιγότερο ρεύμα για τη δημιουργία ροπής. Αυτό μειώνει την κατανάλωση και αυξάνει την εμβέλεια.

Η πιο αξιοσημείωτη αλλαγή, ωστόσο, είναι στην μπαταρία: η έκδοση μεικτού 71 kWh (καθαρά 64,7 kWh) που είχε προηγουμένως τοποθετηθεί στο e-tron 50 quattro έχει απορριφθεί χωρίς αντικατάσταση. Αντίθετα, το Q8 50 e-tron εφοδιάζεται με μια περαιτέρω εξελιγμένη έκδοση της μπαταρίας 95 kWh από το μοντέλο 55 – αν και το χρησιμοποιήσιμο καθαρό ενεργειακό περιεχόμενο αυξάνεται από 83,6 σε 89 kWh. Αυτό σημαίνει σημαντική αναβάθμιση για το 50 και αυτονομία 491 χιλιομέτρων (SUV) ή 505 χιλιομέτρων (Sportback). Αυτό δίνει επίσης στο 50 την ισχύ φόρτισης των 150 kW και τη μοναδική ακόμα καμπύλη φόρτισης με εξαιρετικά σταθερή πρόοδο.

Το Q8 55 e-tron και το SQ8 e-tron αποκτούν νέα έκδοση μπαταρίας. Αυτό προσφέρει καθαρό 106 kWh με μεικτό 114 kWh. Η ισχύς φόρτισης αυτής της μπαταρίας είναι 170 kW, αλλά προφανώς και με τη γνωστή σταθερή εξέλιξη: η Audi αναφέρει χρόνο φόρτισης 31 λεπτών από δέκα έως 80 τοις εκατό – αυτός αντιστοιχεί σε μέση ισχύ φόρτισης 144 kW. Στην πλευρά AC, παραμένει στα 11 kW στη στάνταρ έκδοση και στα 22 kW προαιρετικά. Δεδομένου ότι η μπαταρία είναι μεγαλύτερη, ο χρόνος φόρτισης AC αυξάνεται ανάλογα στις 11:30 ώρες με 11 kW και έξι ώρες με 22 kW. Επιπλέον, το Q8 e-tron είναι εξοπλισμένο με Plug&Charge στάνταρ.

Σύμφωνα με την Audi, ο επανασχεδιασμός του αμαξώματος επικεντρώθηκε στην αεροδυναμική. Για το Sportback, η τιμή cW μειώθηκε από 0,26 σε 0,24, για το SUV από 0,28 σε 0,27. Αυτό επιτεύχθηκε μέσω πολλών μικρών μέτρων, όπως αεροτομές τροχών που τοποθετούνται στο κάτω μέρος του αμαξώματος ή ηλεκτρική περσίδα στη μάσκα του ψυγείου, η οποία ελέγχει και βελτιστοποιεί τη ροή αέρα στο μπροστινό μέρος ανάλογα με τις απαιτήσεις ψύξης.

Αυτές οι αλλαγές στην αεροδυναμική αντικατοπτρίζονται επίσης σε μικρότερες ενημερώσεις στη σχεδίαση. Το μπροστινό μέρος είναι αναγνωρίσιμα διαφορετικό, αλλά η μεγάλη μπροστινή μάσκα που μοιάζει με κινητήρα εσωτερικής καύσης παραμένει. Το βασικό σχήμα των προβολέων διατηρείται, ενώ υπάρχουν και μικρές αλλαγές στην πλάγια όψη και στο πίσω μέρος. Η θέση της θύρας φόρτισης κοντά στην πόρτα του οδηγού παραμένει επίσης ίδια. Η εικαζόμενη αλλαγή σε μια μεγάλη οθόνη αφής στο εσωτερικό δεν έχει γίνει από την Audi. εξακολουθούν να υπάρχουν δύο ξεχωριστές μονάδες για το infotainment πάνω (10,1 ίντσες) και τον έλεγχο κλιματισμού κάτω (8,6 ίντσες).

Το λανσάρισμα στην αγορά των νέων Audi Q8 e-tron και Audi Q8 Sportback e-tron, τα οποία θα είναι διαθέσιμα για παραγγελία από τα μέσα Νοεμβρίου, έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Φεβρουαρίου 2023 στη Γερμανία και στις σημαντικότερες ευρωπαϊκές αγορές. Στις ΗΠΑ, το μοντέλο έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στα τέλη Απριλίου. Η βασική τιμή για το Audi Q8 e-tron στη Γερμανία είναι 74.400 ευρώ.

Με αναφορά του Sebastian Schaal, Γερμανία.

audi-mediacenter.com