Η Audi κατασκευάζει σημεία φόρτισης που υποστηρίζονται από μπαταρίες στο Neckarsulm

Η Audi δημιουργεί 72 πρόσθετα σημεία φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα στην τοποθεσία της στο Neckarsulm μέσω της χρήσης των λεγόμενων κύβων, οι οποίοι χρησιμοποιούν χρησιμοποιημένες μπαταρίες ιόντων λιθίου από αποσυναρμολογημένα οχήματα δοκιμής Audi για την αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας.

Δύο από τους κύβους τροφοδοτούν συνολικά 48 σημεία φόρτισης και επεκτείνουν την ικανότητα φόρτισης για υπαλλήλους και επισκέπτες στην τοποθεσία Neckarsulm στον πολυώροφο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων 1 στα νοτιοανατολικά του εργοστασίου της Audi. Το One Cube με άλλα 24 σημεία φόρτισης βρίσκεται στο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων στο βορειοανατολικό όριο της μονάδας. Σε καθέναν από τους τρεις κύβους, 198 χρησιμοποιημένες μονάδες μπαταρίας με δώδεκα στοιχεία το καθένα λειτουργούν ως αποθήκευση ενέργειας. Σύμφωνα με την Audi, η χωρητικότητα μπορεί να επεκταθεί: υπάρχει χώρος για 132 περισσότερες μονάδες σε κάθε έναν από τους κύβους.

Παρέχοντας ισχύ στα σημεία φόρτισης από τις μπαταρίες δεύτερης ζωής, η Audi λέει ότι μπορεί να παραιτηθεί από την «σύνθετη εγκατάσταση μιας δαπανηρής υποδομής με γραμμές τροφοδοσίας μέσης τάσης και μετασχηματιστές». Και οι τρεις κύβοι μαζί έχουν ενεργειακό περιεχόμενο 1,58 MWh, δηλαδή λίγο πάνω από 500 kWh ανά κύβο δοχείου. Κάθε ένα από αυτά φορτίζεται κατά τη διάρκεια της νύχτας με μια γραμμή τροφοδοσίας 70 kW με χαμηλό φορτίο δικτύου και κατά τη διάρκεια της ημέρας παραδίδουν την ηλεκτρική τους ενέργεια στα σημεία φόρτισης 11 kW.

«Χάρη στις μπαταρίες στους κύβους, αποκτούμε ισχύ φόρτισης 300 kW για τα wallboxes από το σχετικά χαμηλό συνδεδεμένο φορτίο των 70 kW», εξηγεί ο Jannik Mastall, διευθυντής έργου για την επέκταση της υποδομής φόρτισης στην τοποθεσία. Η Audi περιγράφει το λειτουργικό λιβάδι ως εξής: «Το σύστημα λειτουργεί σαν βαρέλι βροχής. Το εισερχόμενο συνδεδεμένο φορτίο τροφοδοτείται συνεχώς στις μονάδες αποθήκευσης ενέργειας. Στο μέλλον, οι φωτοβολταϊκές μονάδες θα μπορούσαν να παρέχουν πρόσθετη πράσινη ενέργεια για τους Κύβους».

Στον πολυώροφο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων στο Audi Forum Neckarsulm, 40 σημεία φόρτισης λειτουργούν ήδη εδώ και περίπου δύο χρόνια. Αυτά τροφοδοτούνται από το δίκτυο μέσω ενός σταθμού μετασχηματιστή. Εκτός από τους νέους Cubes, η Audi έθεσε σε λειτουργία άλλα 150 σημεία φόρτισης στον πολυώροφο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων 2 στο ανατολικό όριο του εργοστασίου – που τροφοδοτείται επίσης από σταθμό μετασχηματιστή. Σύμφωνα με την Audi, υπάρχουν συνολικά περίπου 600 σημεία φόρτισης στα όρια του εργοστασίου στο Neckarsulm και στο Heilbronn, από τα οποία περίπου 20 είναι ταχυφορτιστές.

«Με τα σημεία φόρτισής μας, κάνουμε τον ιστότοπό μας κατάλληλο για την ηλεκτροκίνηση των μοντέλων μας και επίσης δίνουμε στους υπαλλήλους την ευκαιρία να φορτίζουν τα ηλεκτρονικά τους αυτοκίνητα κατά τις ώρες εργασίας», λέει ο Alexander Jakob, Επικεφαλής Σχεδιασμού Δομής Εγκαταστάσεων Neckarsulm. Μερικά από τα σημεία φόρτισης είναι επίσης ανοιχτά για το κοινό.

Η Audi έχει ήδη εμπειρία με σημεία φόρτισης που υποστηρίζονται από μπαταρίες, αν και στον τομέα HPC: τα εσωτερικά Audi Charging Hub χρησιμοποιούν επίσης buffer μπαταρίες από οχήματα δοκιμής.

Με αναφορά του Sebastian Schaal, Γερμανία.

audi-mediacenter.com