Η Audi θεωρεί το πρώτο εργοστάσιο των ΗΠΑ που θα παραμείνει σε αγώνα για εκπτώσεις φόρου EV

Η Audi σκέφτεται να δημιουργήσει ένα εργοστάσιο για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ. Ο Όλιβερ Χόφμαν, υπεύθυνος για την Τεχνική Ανάπτυξη, είπε ότι η Audi θα λάβει απόφαση στις αρχές του επόμενου έτους. Η κίνηση έρχεται φυσικά εν μέσω νέων κανονισμών χρηματοδότησης για ηλεκτρικά οχήματα.

Μιλώντας σε Ειδήσεις αυτοκινήτουΟ Χόφμαν δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή κοιτάμε δεξιά και αριστερά, με τον όμιλό μας VW στο παρασκήνιο ως ισχυρό εταίρο, για το πώς μπορούμε να ανταποκριθούμε στις νέες ευκαιρίες στις ΗΠΑ». Οι νέοι κανόνες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στις ΗΠΑ «θα έχουν τεράστιο αντίκτυπο στη στρατηγική μας εδώ», πρόσθεσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για την Ανάπτυξη.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υπέγραψε τον νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους. Αυτό έθεσε σε άμεση εφαρμογή τη μεταρρύθμιση της φορολογικής πίστωσης για τα ηλεκτρικά οχήματα στις ΗΠΑ. Προκειμένου οι BEV και PHEV να παραμείνουν επιλέξιμες για εκπτώσεις φόρου, η τελική συναρμολόγηση πρέπει να γίνει στη Βόρεια Αμερική.

Το μόνο EV που έχει πιστοποιηθεί επί του παρόντος στον Όμιλο Volkswagen είναι το VW ID.4, που κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο των ΗΠΑ στο Chattanooga του Τενεσί. Η Audi στέλνει όλα τα BEV από την Ευρώπη στην Αμερική. Το e-tron quattro κατασκευάζεται στις Βρυξέλλες, το e-tron GT στο Neckarsulm και το Q4 e-tron στο Zwickau. Το επόμενο έτος, η παραγωγή του Q6 e-tron έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στο Ingolstadt. Η Audi έχει πράγματι εργοστάσιο στην αμερικανική ήπειρο και κατασκευάζει το Q5, βασισμένο στην πλατφόρμα κινητήρα εσωτερικής καύσης MLB evo, στο San José Chiapa του Μεξικού.

Σύμφωνα με την έκθεση στο Ειδήσεις αυτοκινήτουΩστόσο, οι τρέχουσες συζητήσεις αφορούν ένα νέο κτίριο, όχι μια μετατροπή του εργοστασίου του Μεξικού. «Έχουμε μια πολύ δυνατή ιστορία στις ΗΠΑ, αλλά αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να αναπτυχθούμε περαιτέρω στη χώρα με τα premium ηλεκτρικά μας μοντέλα», αναφέρει η εφημερίδα Hoffmann.

Μια άλλη επιλογή είναι η κοινή χρήση του εργοστασίου του Chattanooga με τη VW, δεδομένου ότι ο Hoffmann ανέφερε τον Όμιλο ως «ισχυρό εταίρο». Πρόσθεσε, «Με τις στρατηγικές μας μεταξύ πλατφορμών, αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς». Ο Hoffmann εδώ αναφέρεται στην πλατφόρμα MEB, την οποία μοιράζονται το ID.4 και το βασικό ηλεκτρικό μοντέλο Q4 e-Tron της Audi. Ωστόσο, τα πιο προσοδοφόρα μοντέλα e-Tron και το σπορ αυτοκίνητο e-Tron GT δεν θα προσφέρουν αυτήν την ευκαιρία, καθώς μοιράζονται την πλατφόρμα PPW που αναπτύχθηκε από κοινού με την Porsche.

«Θα εξετάσουμε προσεκτικά πού ακριβώς κατασκευάζουμε τα αυτοκίνητά μας στο μέλλον», είπε ο Hoffmann, αφήνοντας έτσι πολύ περιθώριο ελιγμών όταν επιλέγουμε μια περιοχή ή μια πολιτεία για ένα εργοστάσιο ηλεκτρικών οχημάτων Audi στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Χόφμαν πρότεινε ότι η τελική απόφαση για την επέκταση της παραγωγής EV στη Βόρεια Αμερική θα ληφθεί στις αρχές του 2023.

Πρόσθετη αναφορά από τον Sebastian Schaal, Γερμανία.

autonews.com (Paywall, στα γερμανικά) μέσω carscoops.com