Η Audi θα αναβαθμίσει όλα τα εργοστάσια για παραγωγή EV έως το 2029

Η Audi παρουσίασε το σχέδιό της για τη μελλοντική στρατηγική παραγωγής με το σλόγκαν «360factory». Μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας, η μάρκα θα κατασκευάζει ηλεκτροκίνητα μοντέλα σε όλες τις εγκαταστάσεις παραγωγής παγκοσμίως.

Το υπόβαθρο σε αυτό είναι η ανακοίνωση της Audi ότι από το 2026 θα λανσάρει στην αγορά μόνο νέα ηλεκτρικά μοντέλα με μπαταρία και ότι σταδιακά θα καταργήσει την παραγωγή κινητήρων εσωτερικής καύσης έως το 2033. Ωστόσο, η εταιρεία με έδρα το Ingolstadt άφησε πίσω της πόρτα ανοιχτό για την κινεζική αγορά όταν κάνουν την ανακοίνωση: Αναμένουν ότι η ζήτηση θα συνεχιστεί εκεί πέρα ​​από το 2033, γι’ αυτό θα μπορούσε να υπάρξει προμήθεια οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης τοπικής παραγωγής.

Στην Ευρώπη, από την άλλη, πρόκειται να γίνει πλήρως ηλεκτρικό. Επί του παρόντος, δύο εγκαταστάσεις της Audi παράγουν πλήρως ηλεκτρικά οχήματα σε σειρά: το Böllinger Höfe στο γερμανικό Neckarsulm και τις Βρυξέλλες, στο Βέλγιο. Το Q8 e-tron κατασκευάζεται στις Βρυξέλλες, το e-tron GT στο Böllinger Höfe. Τα μοντέλα MEB Q4 e-tron και Q4 Sportback e-tron δεν κατασκευάζονται σε εργοστάσιο της Audi, αλλά στο εργοστάσιο της Volkswagen στο Zwickau.

Σύμφωνα με την τρέχουσα ανακοίνωση, το Audi Q6 e-tron θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που θα βγει από τη γραμμή παραγωγής στο Ίνγκολσταντ από το 2023 – Επομένως, η Audi τηρεί το χρονοδιάγραμμα του 2023, ενώ η Porsche είχε ήδη επιβεβαιώσει μια καθυστέρηση έως το 2024 για την ηλεκτρική Macan τον Ιούλιο. Στο Neckarsulm, στο San José Chiapa και στο Győr, επίσης, η παραγωγή αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα ξεκινήσει διαδοχικά τα επόμενα χρόνια. Το 2029, όλες οι εγκαταστάσεις παραγωγής θα κατασκευάζουν τουλάχιστον ένα πλήρως ηλεκτρικό όχημα.

Η Audi θα επικεντρωθεί στην αναβάθμιση της υπάρχουσας υποδομής παραγωγής

Η Audi δεν προσδιορίζει συγκεκριμένα μοντέλα ηλεκτρικών οχημάτων για τις τοποθεσίες που πρόκειται να αναβαθμιστούν για την παραγωγή EV στην ανακοίνωση. Για το κύριο εργοστάσιο στο Neckarsulm, ωστόσο, το A6 e-tron και το σχετικό μοντέλο station wagon θεωρείται ότι έχουν ρυθμιστεί. Εάν παραμείνει η τρέχουσα διαίρεση των εργοστασίων, θα μπορούσε να παραχθεί ένα συμπαγές μοντέλο στο Győr της Ουγγαρίας (σήμερα A3). Το Q5 για τις παγκόσμιες αγορές κατασκευάζεται επί του παρόντος στο San José Chiapa του Μεξικού. Αυτό που είναι ξεκάθαρο, ωστόσο, είναι ότι όλοι οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια παραγωγής πρόκειται να λάβουν περαιτέρω εκπαίδευση έως το 2025, για την οποία η Audi έχει προϋπολογίσει 500 εκατομμύρια ευρώ.

Η Audi δηλώνει ότι «σε αντίθεση με πολλούς ανταγωνιστές» βασίζεται στο υπάρχον δίκτυο παραγωγής – η BMW, για παράδειγμα, δημιουργεί ένα εντελώς νέο εργοστάσιο στο Debrecen για τα μοντέλα EV «New Class». «Βήμα προς βήμα, φέρνουμε όλες τις τοποθεσίες μας στο μέλλον», λέει ο Gerd Walker, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Audi για την παραγωγή. «Δεν θέλουμε κανένα αυτόνομο έργο φάρων σε τοποθεσίες Greenfield. Αντίθετα, επενδύουμε στα υπάρχοντα εργοστάσιά μας, ώστε να καταλήξουν να είναι εξίσου αποτελεσματικά και ευέλικτα με τα νεόκτιστα εργοστάσια παραγωγής ή τα εργοστάσια πράσινου πεδίου».

Η παραγωγή των υπόλοιπων μοντέλων καύσης θα καταργηθεί σταδιακά έως τις αρχές της επόμενης δεκαετίας, «προσαρμοσμένα στις τοπικές συνθήκες». Νέα εργοστάσια θα κατασκευαστούν αποκλειστικά όπου απαιτείται πρόσθετη χωρητικότητα: Για παράδειγμα, η Audi συνεργάζεται επί του παρόντος με την FAW στο Changchun της Κίνας για την κατασκευή μιας μονάδας παραγωγής για την τοπική κατασκευή ηλεκτρικών μοντέλων με βάση το Premium Platform Electric (PPE).

Η θεμελιώδης αλλαγή στην παραγωγή κατά τη μετάβαση σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα πρέπει επίσης να βοηθήσει την Audi στην παραγωγικότητα. «Θα χρησιμοποιήσουμε τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση για να κάνουμε μεγάλα άλματα στην παραγωγικότητα και τη βελτιστοποίηση κάνοντας τις απαραίτητες τροποποιήσεις», λέει ο Walker. Το δίκτυο παραγωγής της Audi που είναι προετοιμασμένο για το μέλλον θα πρέπει να είναι «οικονομικό, βιώσιμο και ελκυστικό όσο και ευέλικτο». Το ετήσιο κόστος του εργοστασίου πρόκειται να μειωθεί στο μισό έως το 2033 – για παράδειγμα, με λιγότερη πολυπλοκότητα του οχήματος, αλλά και με μια ψηφιοποιημένη και λιτή διαδικασία παραγωγής. Για παράδειγμα, η παραγωγή πρέπει να «εξεταστεί πολύ νωρίς στην ανάπτυξη των οχημάτων».

Όπως υποδεικνύει ο Walker, οι διαδικασίες παραγωγής πρέπει να γίνουν πιο ευέλικτες. «Θέλουμε να δομήσουμε τόσο το προϊόν όσο και την παραγωγή, ώστε να έχουμε το βέλτιστο όφελος για τους πελάτες μας», λέει ο διευθυντής παραγωγής. Ένα παράδειγμα: Το μοντέλο Q6 e-tron PPE πρόκειται να κατασκευαστεί στο Ίνγκολσταντ μαζί με τα μοντέλα A4 και A5 MLB σε μία γραμμή – προκειμένου στη συνέχεια να μπορέσει να αυξήσει την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων σε βάρος των κινητήρων εσωτερικής καύσης, ανάλογα με τη ζήτηση .

Με αναφορά του Sebastian Schaal, Γερμανία.

audi-mediacenter.com