Η Audi θέλει να αυξήσει τις παραγωγικές ικανότητες του e-tron GT

Η Audi θέλει να μειώσει τον όγκο παραγωγής της ναυαρχίδας της με κινητήρα εσωτερικής καύσης A8 στο Neckarsulm και να αυξήσει τον αριθμό παραγωγής του πλήρως ηλεκτρικού e-tron GT. Ο διευθυντής του εργοστασίου θέλει να το πετύχει αυτό μετατοπίζοντας το προσωπικό στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το τοπικό γερμανικό δημοσίευμα Heilbronner Stimme, οι εργαζόμενοι που επηρεάζονται από τις περικοπές παραγωγής για το A8 θα αναπτυχθούν στο μέλλον για την κατασκευή του e-tron GT στο Böllinger Höfe, μεταξύ άλλων. «Η προσαρμογή του προγράμματος για το Audi A8 θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα με την αύξηση του αριθμού παραγωγής του Audi e-tron GT», δήλωσε η εφημερίδα σύμφωνα με τον διευθυντή του εργοστασίου Φρεντ Σούλζε. Κατ’ αρχήν, η Audi επιβεβαίωσε την περικοπή παραγωγής για το A8 στην εφημερίδα, αλλά δεν κατονόμασε κανένα αριθμό μονάδων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η μονάδα παραγωγής του ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα αυξηθεί από τον Ιανουάριο. Από την κυκλοφορία της, η Audi έχει παράγει περισσότερες από 15.000 μονάδες του σπορ ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Ο Schulze συνεχίζει δηλώνοντας ότι με την αύξηση της παραγωγής του e-tron GT «και σε συνδυασμό με την εντατική προετοιμασία για μελλοντικές αναβαθμίσεις», έχουν αρκετή δουλειά για τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο του Neckarsulm.

Το ποια ακριβώς μοντέλα είναι αυτά είναι ακόμα ανοιχτό στην περίπτωση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Καθώς το «Stimme» συνεχίζει, στα παρασκήνια τόσο ο διευθυντής του εργοστασίου όσο και τα συμβούλια εργαζομένων ασκούν πιέσεις ώστε ο πλήρως ηλεκτρικός διάδοχος του A8 να κατασκευαστεί επίσης στο Neckarsulm από τα μέσα της δεκαετίας.

Η διανομή των μοντέλων στις μεμονωμένες εγκαταστάσεις καθορίζεται συνήθως στον Όμιλο VW από τον λεγόμενο γύρο προγραμματισμού τον Νοέμβριο ενός έτους. Ωστόσο, ο τρέχων γύρος προγραμματισμού 71 έχει προφανώς αναβληθεί για τις αρχές του 2023.

stimme.de (στα γερμανικά)