Η Ariel Motors παρουσιάζει το λειτουργικό πρωτότυπο του HIPERCAR της

Η βρετανική κατασκευάστρια σπορ αυτοκινήτων Ariel Motors παρουσιάζει ένα πλήρως λειτουργικό πρωτότυπο του Hipercar που κατευθύνεται σε περιορισμένη σειρά παραγωγής. Περιγραφόμενο ως ένα ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο εξαιρετικά υψηλών επιδόσεων, το Hipercar διαθέτει ηλεκτρικούς κινητήρες σε κάθε τροχό με επιλογές για διαμόρφωση.

Οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ της ισχύος στους πίσω τροχούς και του AWD. Ανάλογα με την έκδοση, η Ariel ισχυρίζεται συνολική ισχύ 440 kW ή 800 kW και ροπή 900 Nm ή 1.800 Nm. Η δεδομένη επιτάχυνση είναι 2,09 δευτερόλεπτα από 0 – 60 και 0 – 100 mph σε 4,4 δευτερόλεπτα με κινητήρες που προέρχονται από την Equipmake APM.

Η Ariel λέει ότι το HiPerCar είναι συντομογραφία του High Performance Carbon Reduction και είναι χτισμένο γύρω από ένα ελαφρύ αλουμίνιο, συνδεδεμένη δομή πλαισίου και πλήρες σώμα από ανθρακονήματα.

Υπάρχει επίσης η επιλογή επέκτασης εμβέλειας στροβίλου 35 kW που παρέχεται από την Cosworth ως CatGen (Catalytic Generator). Το REx επαναφορτίζει την μπαταρία κατά την οδήγηση. Στις 62 kWh, το πακέτο, επίσης της Cosworth, δεν είναι πολύ μεγάλο και προσφέρει αυτονομία 150 μιλίων ή 240 χλμ. Η βάση είναι μια πλατφόρμα 800 Volt που έχει γίνει προσαρμοσμένη στις επιδόσεις (και ακόμη και σε άλλα) τμήματα. Η Cosworth είναι γνωστή κυρίως για την εμπλοκή της στη Formula 1.

Ενώ βασίζεται σε εξωτερικούς προμηθευτές, η Ariel δεν είναι άγνωστη στο τμήμα. Η εταιρεία έκανε το ντεμπούτο της με ένα ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο στο Cenex 2017, τότε επίσης με τουρμπίνα REx.

Ο Borg Warner, το 2019 χρησιμοποίησε ένα Ariel Nomad για να επιδείξει την τεχνολογία ηλεκτρικής κίνησης εκείνη την εποχή.

Στις σημερινές ειδήσεις, η Ariel Motors δεν αποκάλυψε ημερομηνία κυκλοφορίας ούτε τον ακριβή αριθμό των Hipercar που μπορεί να κατασκευάσει.

arielmotor.co.uk