Η Arcimoto σταματά την παραγωγή λόγω οικονομικών προβλημάτων

Η αμερικανική εταιρεία Arcimoto λέει ότι σταμάτησε την παραγωγή των ηλεκτρικών τρίτροχων οχημάτων της και ίσως χρειαστεί να ζητήσει προστασία από την πτώχευση από τους πιστωτές, εάν δεν μπορεί να συγκεντρώσει περισσότερα χρήματα για τη χρηματοδότηση δραστηριοτήτων.

Η Arcimoto αποκάλυψε την είδηση ​​σε α κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις 17 Ιανουαρίου. Στην κατάθεση, η Arcimoto εξηγεί τα δοκιμαστικά βήματα προς την αναζήτηση πτωχευτικής προστασίας, αλλά η εταιρεία επίσης δεν εγκατέλειψε και επιδιώκει να πουλήσει νέες μετοχές και εγγυήσεις σε διασκεδαστικές δραστηριότητες. Ωστόσο, οι νέες μετοχές ενδέχεται να μην είναι αρκετές, καθώς η τιμή έπεσε 60% στα 2,52 δολάρια ανά μετοχή σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία έχει χάσει σχεδόν όλη την αξία της από τότε που κορυφώθηκε στα 600 $ (προσαρμοσμένα για αντίστροφες διασπάσεις μετοχών) τον Φεβρουάριο του 2021.

Το 2021 ήταν επίσης η τελευταία δυνατή χρονιά για την εταιρεία, ξεκινώντας με τις ανακοινώσεις ότι η Arcimoto είχε βρει ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής στο Όρεγκον, καθώς και την εξαγορά της Tilting Motor Works, μιας εταιρείας που ειδικεύεται σε κιτ μετατροπής τριών τροχών για τουριστικές μοτοσυκλέτες. Η Arcimoto είχε παραδώσει το πρώτο της ηλεκτρικό trike το 2017. Οι εγκαταστάσεις του Όρεγκον είχαν ξεκινήσει την παραγωγή τον Μάρτιο του 2022.

«Έχουμε σταματήσει την παραγωγή οχημάτων μας και θα χρειαστούμε σημαντική πρόσθετη χρηματοδότηση για να συνεχίσουμε την παραγωγή, η οποία μπορεί να μην είναι διαθέσιμη σε εμάς με αποδεκτούς όρους ή καθόλου, και, εάν δεν είναι διαθέσιμη, θα μας ζητηθεί να σταματήσουμε τις δραστηριότητές μας και/ ή αναζητήστε προστασία από την πτώχευση», έγραψε ο Arcimoto.

«Ο σχεδιασμός, η κατασκευή, η πώληση και η εξυπηρέτηση οχημάτων είναι μια επιχείρηση έντασης κεφαλαίου», πρόσθεσε η Arcimoto στη χθεσινή κατάθεση. «Έχουμε αντλήσει κεφάλαια στο παρελθόν μέσω επενδύσεων σε μετοχικούς τίτλους και μετατρέψιμα και μη για να καλύψουμε τις ανάγκες μας σε μετρητά, αλλά δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε αρκετά πρόσθετα κεφάλαια βραχυπρόθεσμα για να ανταποκριθούμε στις τρέχουσες ανάγκες μετρητών μας. Η ανάγκη μας να συγκεντρώσουμε πρόσθετα κεφάλαια για τη διατήρηση των λειτουργιών και την επίτευξη των στόχων παραγωγής οχημάτων μας εξαρτάται από το πόσο γρήγορα μπορούμε να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση και να μειώσουμε το κόστος των οχημάτων μας».

wweek.com