Η Aral σχηματίζει διαδρομή φόρτισης ηλεκτρικών φορτηγών στην περιοχή του Ρήνου

Η Aral pulse άνοιξε έναν διάδρομο φόρτισης για ηλεκτρικά φορτηγά κατά μήκος 600 χιλιομέτρων του διαδρόμου Ρήνου-Άλπεων. Η πολυσύχναστη διαδρομή εφοδιαστικής συνδέει επί του παρόντος δύο μεγάλες μητροπολιτικές περιοχές με έξι κόμβους φόρτισης. Ωστόσο, ο διάδρομος δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Στο άνοιγμα, ο διάδρομος φόρτισης περιλαμβάνει πρατήρια 300 kW προσαρμοσμένα στις διαστάσεις των φορτηγών στα πρατήρια καυσίμων Aral στο Schwegenheim, Bensheim, Rüsselsheim, Rheinböllen, Düsseldorf και Dortmund. Τους επόμενους μήνες, οι σταθμοί φόρτισης στο Bad Honnef στον αυτοκινητόδρομο Α3 και στην Κολωνία θα ολοκληρώσουν τη διαδρομή.

Όπως εξήγησε η Aral όταν ρωτήθηκε από ηλεκτρικό, δύο σταθμοί φόρτισης ανά τοποθεσία, ο καθένας με δύο σημεία φόρτισης, έχουν σχεδιαστεί δομικά έτσι ώστε τα βαρέα επαγγελματικά οχήματα να έχουν εύκολη πρόσβαση σε αυτά. Ωστόσο, αυτά τα τέσσερα σημεία φόρτισης CCS δεν προορίζονται για φορτηγά, αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν από ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η τελετή έναρξης για τον διάδρομο των ηλεκτρικών φορτηγών πραγματοποιήθηκε στο pit stop Aral στο Bensheim της Έσσης, που βρίσκεται στον δρόμο B47 κοντά στην έξοδο Bensheim του αυτοκινητόδρομου Α5. Οι σταθμοί φόρτισης παλμών Aral για ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν ήδη βρεθεί στο χώρο εδώ και αρκετό καιρό και το Ewe Go λειτουργεί επίσης τις στήλες HPC του στον παρακείμενο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων του υποκαταστήματος McDonald’s. Ωστόσο, σε αντίθεση με τους νέους σταθμούς φόρτισης φορτηγών, δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτά από βαρέα φορτηγά οχήματα.

Το γερμανικό υπουργείο Μεταφορών θέλει να δημοπρατήσει το δίκτυο φόρτισης ηλεκτρονικών φορτηγών

Το γεγονός ότι μια τέτοια υποδομή φόρτισης είναι ζωτικής σημασίας για τη χρήση ηλεκτρικών φορτηγών στην απαιτητική επιχείρηση εφοδιαστικής υπογραμμίζεται από τον Alexander Junge, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την ηλεκτροκίνηση στο διοικητικό συμβούλιο της Aral. «Η συζήτηση για την ηλεκτροκίνηση εστιάζεται επί του παρόντος πολύ στον τομέα των επιβατικών αυτοκινήτων. Αλλά η κυκλοφορία μεσαίου και βαρέως τύπου βρίσκεται επίσης σε αποφασιστική καμπή. Αυτό φαίνεται ιδιαίτερα από τις ανακοινώσεις των κατασκευαστών», λέει ο Junge. «Η στρατηγική μας έχει σχεδιαστεί για να καλύψει αυτή τη ζήτηση με αντίστοιχη προσφορά. Ο πρώτος ευρωπαϊκός διάδρομος φόρτισης είναι ένα σημαντικό ορόσημο σε αυτό το μονοπάτι, καθώς μας δίνει τη δυνατότητα να φορτίζουμε ηλεκτρονικά φορτηγά, τα οποία πρέπει να επιστρέψουν στην αρχική τους αποθήκη για φόρτιση».

Ο Johannes Pallasch, ο εκπρόσωπος της ομάδας διαχείρισης του Εθνικού Κέντρου Ελέγχου Υποδομής Φόρτισης, ήταν επίσης επί τόπου στο Bensheim. «Για να μειωθούν σημαντικά οι εκπομπές CO2 στις οδικές εμπορευματικές μεταφορές, τα ηλεκτρικά φορτηγά θα διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στις περιφερειακές μεταφορές και τις μεταφορές μεγάλων αποστάσεων. Με το σημερινό άνοιγμα, η Aral κάνει ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ο Pallasch. «Όπως και με τα επιβατικά αυτοκίνητα, η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση μπορεί να πετύχει μόνο με μια αξιόπιστη υποδομή φόρτισης που ανταποκρίνεται στη ζήτηση. Και προχωράμε γρήγορα γιατί οι δυνατότητες για προστασία του κλίματος είναι τεράστιες και βαρέως τύπου ηλεκτρικά φορτηγά με μπαταρία βγαίνουν τώρα στο δρόμο». Αναφέρεται επίσης στον επικείμενο διαγωνισμό για ένα δίκτυο αρχικής φόρτισης φορτηγών σε όλη τη Γερμανία κατά μήκος των αξόνων μεταφοράς μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος «συμπληρώνει τις πρωτοβουλίες των εταιρειών».

Όπως αναφέρθηκε, οι σταθμοί Aral εξακολουθούν να είναι εξοπλισμένοι με σταθμούς φόρτισης CCS. Το νομικά απαιτούμενο διάλειμμα οδηγού των 45 λεπτών είναι αρκετό για να επαναφορτίσει μια αυτονομία περίπου 200 χιλιομέτρων. Μια λύση κατάλληλη για μεγάλη κίνηση μεγάλων αποστάσεων, όπου η ηλεκτρική ενέργεια για τα επόμενα 400 χιλιόμετρα πρέπει να επαναφορτιστεί σε 45 λεπτά, θα προσφέρει μόνο το επερχόμενο MCS, το πρότυπο για τη λεγόμενη φόρτιση μεγαβάτ.

Στη σημερινή της δήλωση, η Aral αναφέρεται επίσης απευθείας στον συνεργάτη της Daimler Truck, η οποία προσφέρει ήδη το Mercedes eActros, ένα φορτηγό βαρέως τύπου για μεταφορά διανομής. Το eActros LongHaul έκανε την πρεμιέρα του ως πρωτότυπο στο IAA Transportation και αναμένεται να είναι έτοιμο για σειρά παραγωγής έως το 2024 – αν και με επιλογές φόρτισης MCS. Ενδιαφέρον σε αυτό το πλαίσιο με το Daimler Truck είναι ο σταθμός φόρτισης στο Autohof στο Schwegenheim στο B9 στο νότιο Παλατινάτο: ο ομοσπονδιακός αυτοκινητόδρομος οδηγεί στο εργοστάσιο της Daimler Truck στο Wörth, όπου δεν κατασκευάζεται μόνο το eActros, αλλά και, όπως αναφέρθηκε, όλα Η κυκλοφορία παράδοσης θα γίνεται με e-truck έως το 2026.

Αναφορά από τον Sebastian Schaal, Γερμανία.