Η Aptera παρουσιάζει την ‘launch edition’ του ηλιακού της τρικ

Η αμερικανική start-up Aptera Motors παρουσίασε την «Launch Edition» του τρίτροχου ηλιακού ηλεκτρικού αυτοκινήτου της, το οποίο η εταιρεία σχεδιάζει να αρχίσει να παράγει μέχρι τα τέλη του 2023. Ωστόσο, η έναρξη της παραγωγής δεν είναι ακόμη εξασφαλισμένη: Η Aptera χρειάζεται περαιτέρω κεφάλαιο.

Σύμφωνα με την Aptera, η έκδοση έναρξης παραγωγής του διθέσιου ηλεκτρικού αυτοκινήτου με ηλιακή ενέργεια που έχει προγραμματιστεί για παραγωγή επιτυγχάνει τιμή cW 0,13 και αυτονομία 400 μιλίων ή 643 χιλιομέτρων. Οι κινητήρες των τροχών προέρχονται από την Elaphe, ενώ οι μπαταρίες προέρχονται από την Eve Energy.

Η Aptera δεν παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες για την μπαταρία, όπως το ενεργειακό περιεχόμενο, στην ανακοίνωση για την “Έκδοση εκκίνησης” – προηγούμενες αναφορές έκαναν λόγο για 40 kWh για την έκδοση 400 μιλίων. Οι εκδόσεις με μικρότερη ή μεγαλύτερη μπαταρία (για υποτιθέμενη αυτονομία έως και 1.600 χιλιομέτρων) δεν προσφέρονται, τουλάχιστον στην «Έκδοση εκκίνησης».

Η φόρτιση θα είναι δυνατή μόνο με εναλλασσόμενο ρεύμα, ο ενσωματωμένος φορτιστής έχει ισχύ 6,6 kW. Το Aptera δεν προσδιορίζει το χρόνο φόρτισης (που θα επέτρεπε να εξαχθούν συμπεράσματα σχετικά με το μέγεθος της μπαταρίας). Με 110 βολτ, μπορούν να επαναφορτιστούν 13 μίλια την ώρα, με 240 βολτ 57 μίλια. Υποθέτοντας ότι η ισχύς φόρτισης εναλλασσόμενου ρεύματος παραμένει σταθερή καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας φόρτισης, θα χρειαστούν επτά ώρες στα 240 volt για να φορτιστεί από 0 έως 100 τοις εκατό σε ισχύ φόρτισης 6,6 kW, πράγμα που θα σήμαινε ότι η μπαταρία χωράει 46,2 kWh. Ωστόσο, ο αριθμός αυτός έχει υπολογιστεί μόνο με βάση τα παραπάνω στοιχεία και δεν έχει επιβεβαιωθεί από την εταιρεία.

YouTube

Με τη φόρτωση του βίντεο, συμφωνείτε με την πολιτική απορρήτου του YouTube.
Μάθε περισσότερα

Φόρτωση βίντεο

Το Aptera δίνει έναν αριθμό για τις εγκατεστημένες ηλιακές μονάδες: Οι κυψέλες, οι οποίες είναι ενσωματωμένες στην μπροστινή περιοχή, στο ταμπλό, στην οροφή και στην πίσω πόρτα, υποτίθεται ότι μπορούν να φορτίσουν έως και 40 μίλια ή 64 χιλιόμετρα την ημέρα – ή 11.000 μίλια ή 17.700 χιλιόμετρα ανά έτος. Ωστόσο, όπως συμβαίνει συνήθως με τα φωτοβολταϊκά συστήματα, αυτές είναι μέγιστες τιμές – ανάλογα με τον καιρό ή τη θέση του χώρου στάθμευσης, η απόδοση των ηλιακών κυψελών μπορεί να είναι σημαντικά χαμηλότερη. «Σε ένα μέρος με μέτρια ηλιακή ακτινοβολία όπως η Νέα Υόρκη ή το Σικάγο, πρέπει να συνδέετε μόνο τρεις φορές το χρόνο», υπόσχεται η εταιρεία. Σε ένα μέρος με υψηλή ηλιακή ακτινοβολία (αναφέρεται, για παράδειγμα, η Νότια Καλιφόρνια), δεν θα χρειαζόταν ποτέ να φορτίζετε από πρίζα – αρκεί να μην οδηγείτε περισσότερο από τον αμερικανικό μέσο όρο των 29 μιλίων την ημέρα.

Λίγα πράγματα έχουν αλλάξει στη βασική ιδέα του ηλεκτρικού τρικ από τότε που πρωτοπαρουσιάστηκε. Η λεπτή καμπίνα έχει μήκος 4,55 μέτρα, ολόκληρο το όχημα έχει ύψος 1,40 μέτρα. Δεδομένου ότι οι ελεύθεροι αλλά μεταμφιεσμένοι μπροστινοί τροχοί πρέπει να επιτύχουν ένα συγκεκριμένο πλάτος μετατρόχιο για να δώσουν στο τρίκυκλο την απαραίτητη σταθερότητα, το όχημα έχει πλάτος 2,23 μέτρα, αν και η καμπίνα των δύο θέσεων είναι από μόνη της πολύ στενή. Έτσι, το Aptera απαιτεί ένα αποτύπωμα παρόμοιο με αυτό ενός αυτοκινήτου μεσαίου μεγέθους.

Η Aptera ολοκληρώνει τώρα την τελική φάση της ανάπτυξης του προϊόντος της με τα crash tests και τις επικυρώσεις και στη συνέχεια σχεδιάζει να ξεκινήσει τη γραμμή παραγωγής για την «Launch Edition». Σύμφωνα με την start-up, έχει λάβει μέχρι στιγμής περισσότερες από 40.000 προπαραγγελίες.

Το σχέδιο είναι να κλιμακωθεί γρήγορα η παραγωγή στο εργοστάσιο στο Carlsbad της Καλιφόρνια, σε 10.000 οχήματα ετησίως σε λειτουργία μίας βάρδιας και στη συνέχεια να διπλασιαστεί σε 20.000 οχήματα ετησίως σε λειτουργία δύο βάρδιων. Μέχρι το 2028, η Aptera στοχεύει να έχει οκτώ εργοστάσια συναρμολόγησης που θα λειτουργούν παγκοσμίως.

«Ενώ το χρονοδιάγραμμα παράδοσης εξαρτάται από τη χρηματοδότηση, στόχος μας είναι να ξεκινήσουμε την παραγωγή μέχρι το τέλος του 2023», δήλωσε ο Chris Anthony, συνιδρυτής και συν-CEO. «Μόλις επιτύχουμε τους στόχους μας για τη συγκέντρωση κεφαλαίων, θα είμαστε σε θέση να παρέχουμε ένα πιο ακριβές χρονοδιάγραμμα παράδοσης». Ωστόσο, η ανακοίνωση δεν δίνει ακριβή αριθμητικά στοιχεία για τις εκκρεμείς απαιτήσεις χρηματοδότησης.

απτερα.us