Η Apollo παρουσιάζει ειδικά εξελιγμένο ελαστικό EV για όλες τις εποχές

Η Apollo Tires παρουσίασε το Vredestein Quatrac Pro EV, ένα ελαστικό για όλες τις εποχές, ειδικά σχεδιασμένο για ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα. Λέγεται ότι χαρακτηρίζεται πάνω από όλα από σημαντικά χαμηλότερη αντίσταση κύλισης και καλύτερη οδηγική άνεση με χαμηλότερο επίπεδο θορύβου.

Η αντίσταση κύλισης είναι 15 τοις εκατό χαμηλότερη από το ελαστικό όλων των εποχών της Vredestein με τις καλύτερες επιδόσεις για συμβατικά οχήματα, σύμφωνα με την Apollo Tyres. Η χαμηλότερη αντίσταση κύλισης μειώνει την κατανάλωση ενέργειας και συνεπώς αυξάνει την εμβέλεια. Αυτό λέγεται ότι επιτυγχάνεται με ένα «προσεκτικά βελτιστοποιημένο μείγμα πολυμερών» και πυριτίου για το πέλμα, την ταινία χείλους και το σκελετό.

Η κατασκευή εξοικονόμησης βάρους θα πρέπει επίσης να συμβάλλει στη χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Μεταξύ άλλων, τα πλαϊνά τοιχώματα έγιναν πιο λεπτά και χρησιμοποιήθηκαν ελαφρύτερα υλικά για τη ζώνη και την ενδιάμεση κατασκευή. Και τα δύο μέτρα μαζί, η ελαφρύτερη κατασκευή και η νέα σύνθεση υλικών, θα πρέπει επίσης να έχουν ως αποτέλεσμα «εξαιρετική σταθερότητα στις στροφές» και 6 τοις εκατό καλύτερη απόδοση του νέου ελαστικού (σε σύγκριση με τα αδέρφια μοντέλα του). Ως εκ τούτου, η Apollo λέει ότι το ελαστικό είναι ιδανικό «για να χειριστεί την αυξημένη ροπή και το βάρος του οχήματος των σύγχρονων ηλεκτρικών οχημάτων».

Σύμφωνα με τη δήλωση, το Quatrac Pro EV είναι το πρώτο ελαστικό για όλες τις εποχές που έχει πιστοποιηθεί με τον δείκτη φορτίου HL (High Load). Αυτό σημαίνει ότι είναι κατάλληλο για μεγάλα φορτία (παραλλαγή 255/40 R 20). Αντίστοιχα, το ελαστικό μπορεί να φέρει 10 τοις εκατό περισσότερο βάρος στην ίδια πίεση από ένα ενισχυμένο ελαστικό XL (Εξτρα Φορτίο).

Αυτό επιτεύχθηκε μέσω μιας σειράς σχεδιαστικών μέτρων. Για παράδειγμα, ο εξωτερικός ώμος του νέου ελαστικού είναι φαρδύτερος από τον εσωτερικό ώμο για να αποφευχθεί η πλευρική παραμόρφωση. Οι εξωτερικές πλευρές των διαμήκων αυλακώσεων του κύριου πέλματος είναι πολύ πιο απότομες για να αποφευχθεί η παραμόρφωση υπό ισχυρότερες δυνάμεις στην καμπύλη.

Το Vredestein Quatrac Pro EV θα είναι διαθέσιμο από τους αντιπροσώπους και τους διανομείς ελαστικών από τον Δεκέμβριο, αρχικά σε επτά διαστάσεις για ζάντες 18 και 19 ιντσών και από το επόμενο έτος σε δώδεκα ακόμη μεγέθη, συμπεριλαμβανομένων των επιλογών 17 και 20 ιντσών.

apollovredestein.com