Η APCOA θα προσφέρει 100.000 θέσεις φόρτισης και στάθμευσης έως το 2035

Η APCOA, η κορυφαία ευρωπαϊκή εταιρεία στάθμευσης με 1,8 εκατομμύρια θέσεις στάθμευσης σε 13 χώρες, ανακοίνωσε σχέδια για εγκατάσταση έως και 100.000 νέων σταθμών φόρτισης EV στους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων της έως το 2035. Έχουν επίσης συνεργάτες.

Αυτό αποτελεί μέρος μιας νέας στρατηγικής φόρτισης ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με την οποία η APCOA επενδύει στην επέκταση των σταθμών φόρτισης AC (11 έως 22 kW) σε περισσότερες από 12.000 τοποθεσίες.

Η εταιρεία επισημαίνει επίσης ανώνυμους «στρατηγικούς εταίρους» από την αυτοκινητοβιομηχανία, τον ενεργειακό τομέα και τους CPO να εγκαταστήσουν πάνω από 1.000 επιπλέον σημεία ταχείας φόρτισης σε χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων APCOA για να τα μετατρέψουν σε «Urban Hubs».

Ωστόσο, η APCOA δεν θα διαθέσει όλη τη φόρτιση στην αγορά, αλλά προσφέρει μια νέα πλατφόρμα «έτοιμη για υλικό ανεξάρτητο από τον κατασκευαστή», ώστε ο ιδιοκτήτης του σταθμού φόρτισης να μπορεί να το διαχειριστεί και να το χειριστεί. Αυτό θα καταστήσει δυνατή την ενσωμάτωση διαφορετικών συνεργατών και υπηρεσιών, μια προσφορά που ήταν μοναδική στην αγορά, σύμφωνα με την APCOA.

Ταυτόχρονα, οι εφαρμογές APCOA FLOW και APCOA Connect χρησιμεύουν ως διεπαφή χρήστη για τον πελάτη στάθμευσης και επιτρέπουν την αναζήτηση, την κράτηση και την πληρωμή.

«Για τους πελάτες, η διευρυμένη υποδομή υπηρεσιών κάνει τις τοποθεσίες μας ακόμα πιο ελκυστικές», δήλωσε ο Philippe Op de Beeck, Διευθύνων Σύμβουλος της APCOA. «Για εμάς ως φορείς εκμετάλλευσης, βλέπουμε σημαντικές πρόσθετες δυνατότητες εσόδων στην αναβάθμιση των χώρων στάθμευσης μας με σταθμούς ηλεκτρονικής χρέωσης και άλλες αστικές υπηρεσίες».

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι υπάρχουν περίπου 2.500 σταθμοί φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα σε χώρους στάθμευσης που λειτουργούν από την APCOA και λέει ότι τα δεδομένα δείχνουν μια σταθερή αύξηση. Η δήλωση τύπου αναφέρει επίσης την επερχόμενη απαγόρευση των οχημάτων ICE σε όλη την Ευρώπη το 2035, παράλληλα με μέτρα για τον εξοπλισμό έως και 30 τοις εκατό των δημόσιων χώρων στάθμευσης με σταθμούς φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Εδώ η APCOA λέει ότι θα συνεργαστεί με τους πελάτες της, τους ιδιοκτήτες των χώρων στάθμευσης, για να εισαγάγει αυτές τις συσκευές φόρτισης, να εξοπλίσει εκ των υστέρων τα ενεργειακά δίκτυα όπως απαιτείται και να προσφέρει στους χρήστες ηλεκτρικών οχημάτων μια βέλτιστη εμπειρία φόρτισης.

Ένα παράδειγμα συνεργασίας είναι η UFODrive η οποία χρησιμοποιεί χώρο στάθμευσης APCOA για να προσφέρει και να χρεώνει τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα Tesla στο Βερολίνο και το Λονδίνο. Προσφέρουν επίσης υπηρεσίες χρέωσης για την κινητικότητα Tier στη Γερμανία, για ηλεκτρονικά σκούτερ και άλλα δίτροχα σε αυτή την περίπτωση.

Η APCOA είναι ένας πάροχος φυσικής και ψηφιακής υποδομής για κινητικότητα, logistics, ηλεκτρονικές χρεώσεις και υπηρεσίες βασισμένες στην τεχνολογία στους Urban Hubs της.

apcoa.de, urban-hubs.de