Η AMTE Power ονομάζει το Dundee ως προτιμώμενη τοποθεσία για το εργοστάσιο του Ηνωμένου Βασιλείου

Η AMTE Power λέει ότι το Dundee ήταν πλέον η «προτιμώμενη τοποθεσία» της για την παραγωγή κυψελών μπαταρίας. Το προτεινόμενο «MegaFactory» στο Πάρκο Καινοτομίας της Michelin Σκωτίας (MSIP) θα διασφαλίσει ότι η επιχείρηση μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα, έτσι και η εταιρεία. Η χρηματοδότηση παραμένει αβέβαιη.

Ο βρετανός υποψήφιος κατασκευαστής μπαταριών ανακοίνωσε τα σχέδιά του να έρθει στη Σκωτία τον Φεβρουάριο του 2021. Εκείνη την εποχή, το Teesside ήταν επίσης στο τρέξιμο και η AMTE είπε ότι θα ληφθεί απόφαση το 2022 ως προς την επέκταση από την υπάρχουσα μονάδα παραγωγής της στη Σκωτία. Θα «καλωσόρισαν επίσης κάθε αμοιβαία επωφελής συνεργασία», είπε ένας εκπρόσωπος ηλεκτρικό τότε.

Πάνω από ένα χρόνο αργότερα, έχει τεθεί μια προτίμηση με κάποια επίσημη υποστήριξη για το Dundee. Η AMTE Power λέει ότι συζήτησε με την Scottish Enterprise για να βοηθήσει στην προώθηση της ανάπτυξης.

Ο σύμβουλος John Alexander, ηγέτης του Δημοτικού Συμβουλίου του Νταντί, είπε ότι τα σχέδια ήταν «μια συναρπαστική πρόταση». Πρόσθεσε, «Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά με τοπικούς και εθνικούς εταίρους για να βοηθήσουμε στην πρόοδο των σχεδίων της AMTE και να εξασφαλίσουμε αυτή τη σημαντική επένδυση στο Dundee», που σημαίνει ότι η απόφαση δεν είναι ακόμα οριστική.

Η AMTE Power βλέπει, ωστόσο, ο ιστότοπος MSIP ήταν «ιδανικά κατάλληλος για ένα MegaFactory μπαταριών με υψηλά ειδικευμένο, τοπικό εργατικό δυναμικό, επιτόπου ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, δέσμευση από την κυβέρνηση της Σκωτίας για καθαρή μηδενική παραγωγή και καλές συγκοινωνιακές συνδέσεις».

Η εταιρεία που μιλούσε για Gigafactory σήμερα διευκρίνισε επίσης ότι τα “MegaFactories” ήταν μικρότερα από τα Gigafactories. Στην περίπτωσή τους, η εταιρεία προτείνει την εγκατάσταση ενός υπάρχοντος κτιρίου στο MSIP για να φιλοξενήσει τη μονάδα ισχύος 0,5 GWh της AMTE Power. Θα μπορούσε να είναι λειτουργικό και να παράγει στοιχεία μπαταρίας μέχρι το τρίτο τρίμηνο του 2025, οπότε η AMTE.

Η τοποθεσία του Dundee θα συμπλήρωνε τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις τους στο Thurso, Caithness. Η εταιρεία ισχυρίζεται «υψηλά επίπεδα ενδιαφέροντος για τις κυψέλες της από πελάτες στις αγορές αυτοκινήτων και αποθήκευσης ενέργειας» χωρίς να κατονομάζει.

Οι αναφορές του 2021 είδαν την AMTE να εργάζεται σε κυψέλες μπαταρίας μορφής θήκης μαζί με τις Jaguar Land Rover, Cosworth και Williams. Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, η AMTE Power ανακοίνωσε επίσης μια συνεργασία με την Sprint Power για συστήματα διαχείρισης μπαταριών, τη σχεδίαση μονάδων μπαταρίας και πακέτου και την Eltrium για κατασκευαστικές δυνατότητες.

amtepower.com