Η AMTE Power επιβεβαιώνει την Cosworth ως υποψήφιο πελάτη

Η εκκολαπτόμενη εταιρεία παραγωγής μπαταριών AMTE Power υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την εταιρεία μηχανικών αυτοκινήτων Cosworth. Η εταιρεία μπορεί να χρησιμοποιήσει τις κυψέλες «υπερυψηλής ισχύος» της AMTE στα εξειδικευμένα ηλεκτρικά της οχήματα που καλύπτουν πολλούς τομείς.

Η Cosworth είναι γνωστή κυρίως για τη μακρά συμμετοχή της στη Formula 1. Όσον αφορά τη μη δεσμευτική συμφωνία με την AMTE Power, οι κυψέλες ενδέχεται να βοηθήσουν στο μέλλον να τροφοδοτήσουν τους τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας, της αεροδιαστημικής και της ναυτιλίας υψηλής απόδοσης. Μετά την πρόσφατη εξαγορά της Delta που ειδικεύεται στην ηλεκτροκίνηση, η Cosworth λέει ότι έχει επιταχύνει την ανάπτυξη συστημάτων μπαταριών για να συμπληρώσει τα ηλεκτροκίνητα κινητήρια σύνολα και τους κινητήρες της.

Η AMTE Power λέει ότι ο προβλεπόμενος γρήγορος χρόνος φόρτισης και εκφόρτισης έκανε την κυψέλη «ιδανικά κατάλληλη για χρήση στις τεχνολογίες της Cosworth και στις λύσεις οχημάτων από άκρο σε άκρο».

Η τεχνολογία κυψελών της AMTE Power βρίσκεται ακόμη υπό ανάπτυξη, ακόμη σε «προχωρημένα στάδια». Η εταιρεία προσθέτει ότι η κυψέλη ιόντων λιθίου UHP υποβαλλόταν σε δοκιμές κλιμάκωσης και δοκιμών στο UK Battery Industrial Center (UKBIC).

Ο Kevin Brundish, Διευθύνων Σύμβουλος της AMTE Power, δήλωσε ότι η συνεργασία με την Cosworth ήταν «ένα ακόμη βασικό βήμα στο ταξίδι μας καθώς κλιμακώνουμε την παραγωγή και προχωράμε προς την εμπορευματοποίηση».

Ο Hal Reisiger, Διευθύνων Σύμβουλος της Cosworth, σχολίασε: «Μέσω της προσφοράς μπαταριών μας, μπορούμε να προσφέρουμε και να ενσωματώσουμε συστήματα υψηλής ισχύος από ευέλικτες, κλιμακούμενες μονάδες σε χαμηλούς όγκους. Η νέα συνεργασία με την AMTE Power θα ενισχύσει περαιτέρω τις υπάρχουσες δυνατότητές μας σε αυτόν τον σημαντικό τομέα».

Η AMTE Power κατασκευάζει σε μικρή κλίμακα στο εργοστάσιο της AMTE στο Thurso της Σκωτίας. Η εταιρεία κατασκευής μπαταριών σκοπεύει επίσης να ανοίξει μια άλλη, μεγαλύτερης κλίμακας εγκατάσταση και επανέλαβε την έκκλησή της για χρηματοδότηση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Η AMTE Power θέλει τώρα να δημιουργήσει ένα «MegaFactory» στην πόλη Dundee της Σκωτίας. Η εταιρεία προτείνει την εγκατάσταση ενός υπάρχοντος κτιρίου για να φιλοξενήσει μια μονάδα 0,5 GWh. Θα μπορούσε να είναι λειτουργικό και να παράγει στοιχεία μπαταρίας μέχρι το τρίτο τρίμηνο του 2025, οπότε η AMTE.

Η Cosworth είχε ονομαστεί ως πρώιμος υποψήφιος πελάτης στο παρελθόν. Η AMTE ισχυρίστηκε επίσης ότι συνεργάζεται με τη Jaguar Land Rover και τη Williams σε κελιά θήκης. Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης μια συνεργασία με την Sprint Power για συστήματα διαχείρισης μπαταριών, τη σχεδίαση μονάδων και πακέτων μπαταριών και την Eltrium για κατασκευαστικές δυνατότητες.

amtepower.com