Η Amte ενώνει τις δυνάμεις της με την UKBIC

Η βρετανική κατασκευάστρια κυψελών Amte Power υπέγραψε συμφωνία με το Κέντρο Βιομηχανικής Βιομηχανικής Μπαταρίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKBIC) για να κατασκευάζει έως και 60.000 από τις «κυψέλες εξαιρετικά υψηλής ισχύος» του ετησίως στο ερευνητικό κέντρο σε μια αρχική περίοδο 24 μηνών.

Η Amte Power λέει ότι η συνεργασία θα οδηγήσει την εταιρεία στην επόμενη φάση των σχεδίων εμπορευματοποίησής της. Η εταιρεία έχει πλέον διαβεβαιωθεί ότι μπορεί να παραδώσει τα κύτταρα σε επαρκή όγκο ώστε οι πελάτες να προχωρήσουν σε δοκιμές οχημάτων. Πέρυσι, η βρετανική εταιρεία δήλωσε ότι θα εξυπηρετούσε κυρίως εξειδικευμένες εφαρμογές («ηλεκτρονικά σπορ αυτοκίνητα, σταθερές εφαρμογές και αγορά πετρελαίου και φυσικού αερίου») με τις εξαιρετικά εξειδικευμένες κυψέλες της. Εν τω μεταξύ, ωστόσο, ο κατασκευαστής σχεδιάζει ένα μεγάλο εργοστάσιο στο Dundee της Σκωτίας.

Το UKBIC – ένα ερευνητικό κέντρο που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση για την ανάπτυξη μπαταριών για τη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία – είναι εδώ και καιρό ένας από τους συνεργάτες της Amte Power και όπου έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δοκιμές παραγωγής για τις κυψέλες εξαιρετικά υψηλής ισχύος. Οι εταίροι έχουν πλέον προγραμματίσει την έναρξη της παραγωγής για τον Ιανουάριο του 2023. Η εταιρεία λέει τώρα ότι «κυρίως ηλεκτρικά οχήματα υψηλών επιδόσεων και ηλεκτρικά οχήματα κυψελών καυσίμου» είναι οι εφαρμογές στόχος της. Λέγεται ότι υπάρχουν ήδη επιστολές προθέσεων με δυνητικούς πελάτες όπως η Cosworth, η Viritech και η Mahle Powertrain, ενώ υπάρχουν συμφωνίες ανάπτυξης με την Sprint Power, την Eltrium και τη BMW.

Ο Kevin Brundish, Διευθύνων Σύμβουλος της Amte Power, λέει ότι η σύμβαση με την UKBIC θα μας επιτρέψει «να φέρουμε τα προϊόντα μας στην αγορά πιο γρήγορα, ενώ συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε το δικό μας μεγάλο εργοστάσιο». Το νέο στάδιο βασίζεται στη συνεργασία που δημιουργήθηκε με την UKBIC μέσω της ανάπτυξης κυττάρων.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνάψουμε αυτή τη συμφωνία ορόσημο με την Amte Power για να μεταφέρουμε το σχέδιό τους στο UKBIC και στη συνέχεια να κατασκευάσουμε την επόμενη γενιά κυψελών Ultra High Power σε όγκο, επιτρέποντάς μας να υποστηρίξουμε περαιτέρω τα σημαντικά σχέδια εμπορευματοποίησης της εταιρείας», δήλωσε ο Jeff Pratt. διευθύνων σύμβουλος του UK Battery Industrialization Centre. «Οι προηγμένες κυψέλες μπαταριών που κατασκευάζονται σε όγκο στο Ηνωμένο Βασίλειο αποτελούν ζωτικό συστατικό για τη διασφάλιση της ευημερίας του Ηνωμένου Βασιλείου από την ενεργειακή μετάβαση προς το Net Zero. Αυτή η τελευταία συμφωνία –η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα– αποτελεί περαιτέρω επίδειξη της μοναδικής αξίας του UKBIC, το οποίο, από τότε που άνοιξε πριν από λίγο περισσότερο από ένα χρόνο, προσφέρει ήδη απίστευτα επιτυχημένα αποτελέσματα για το Ηνωμένο Βασίλειο με πελάτες όπως η AMTE».

Η Amte Power ιδρύθηκε το 2013 και εδρεύει στο Thurso της Σκωτίας. Η εταιρεία βασίζεται στην πνευματική ιδιοκτησία των εταιρειών τεχνολογίας QinetiQ και Faradion Limited για την ανάπτυξη κυττάρων.

Η Amte λέει ότι η αύξηση της παραγωγής των κυψελών Ultra High Power στο UKBIC πρόκειται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2023.

amtepower.com