Η Allison Transmission παρουσιάζει την κίνηση του άξονα στο IAA

Ο Αμερικανός προμηθευτής Allison Transmission παρουσίασε ένα άλλο μοντέλο ηλεκτρικού άξονα, το eGen Power 130S, στην έκθεση IAA Transportation. Με το νέο μονοκινητήριο μοντέλο, η αμερικανική εταιρεία στρέφει το βλέμμα της στις αγορές της Ευρώπης και της Ασίας.

Με το eGen Power 130S, η προσφορά της Allison περιλαμβάνει πλέον τέσσερα ηλεκτρικά μοντέλα κίνησης αξόνων για διαφορετικές ανάγκες πελατών. Ο νέος μονοκινητήρας ηλεκτρικός άξονας 130S, με συνεχή ισχύ 225 kW και μέγιστη ισχύ 325 kW, αναπτύχθηκε ειδικά για το υψηλότερο επιτρεπόμενο μικτό βάρος άξονα των 13 τόνων που απαιτείται από επαγγελματικά οχήματα στην Ευρώπη και την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Η Allison εξακολουθεί να είναι σχετικά νέα στην επιχείρηση ηλεκτροκίνησης αξόνων, έχοντας προηγουμένως παραγάγει αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων για κινητήρες εσωτερικής καύσης ή λύσεις υβριδικής μετάδοσης κίνησης. Η παραγωγή ηλεκτροκινητήρων αξόνων ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2021 με τρία μοντέλα. Αυτά περιλαμβάνουν το eGen Power 100D για βαρέα επαγγελματικά οχήματα 6×2 και το eGen Power 130D, τα οποία προορίζονται για χρήση στην Ευρώπη και την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. Επιπλέον, το εργοστάσιο παράγει το μοντέλο eGen Power 100S, το οποίο προορίζεται για τρακτέρ 6×4 βαρέως τύπου και για βαρέα οχήματα διπλού άξονα, καθώς και για φορτηγά μεσαίας χρήσης και σχολικά λεωφορεία.

Το eGen 130D χρησιμοποιείται, για παράδειγμα, στο φορτηγό κυψελών καυσίμου QHM FCEV της Quantron, το οποίο η εταιρεία με έδρα το Άουγκσμπουργκ παρουσίασε επίσης στο IAA στο Ανόβερο.

Ως ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, η εταιρεία αναφέρει τα νέα συστήματα ανάρτησης της 130S, τις βάσεις V-Rod, τα περιβλήματα banjo, τα φρένα, τα άκρα των τροχών και τα γεμιστήρια αξόνων, όλα σχεδιασμένα για συνολικό βάρος άξονα 13 τόνων. Ένα κιβώτιο ταχυτήτων δύο ταχυτήτων παράλληλο στον άξονα λέγεται ότι επιτρέπει έως και 26.000 Nm ροπής τροχού ενώ ικανοποιεί τις αντίθετες απαιτήσεις εκκίνησης και εκκίνησης και ταξιδιού στον αυτοκινητόδρομο. Όπως όλες οι μονάδες eGen, το νέο 130S μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί στο υπάρχον πλαίσιο οχημάτων.

«Η εισαγωγή του eGen Power 130S είναι αντιπροσωπευτική της παγκόσμιας προσέγγισης της Allison για την πρόωση ηλεκτρικών οχημάτων. Κατανοούμε ότι δεν υπάρχει μια ενιαία προσέγγιση όσον αφορά την ηλεκτροκίνηση και θα χρειαστεί μια ποικιλία προϊόντων για την αντιμετώπιση του ευρέος φάσματος αγορών που εξυπηρετεί η Allison», δήλωσε η Heidi Schutte, αντιπρόεδρος της Allison Transmission EMEA, APAC & Πωλήσεις Νότιας Αμερικής. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επεκτείνουμε για άλλη μια φορά την οικογένεια ηλεκτρονικών αξόνων eGen Power, προκειμένου να προσφέρουμε μια πρόσθετη λύση ηλεκτρικής πρόωσης για τις αγορές της Ευρώπης και της Ασίας-Ειρηνικού».

Στο IAA Transportation, η Volvo Trucks και η θυγατρική Meritor της Cummins αποκάλυψαν επίσης ηλεκτρικούς κινητήρες αξόνων για επαγγελματικά ηλεκτρικά οχήματα.

allisontransmission.com