Η ADS-TEC θα κατασκευάσει εργοστάσιο στην Αλαμπάμα

Στις ΗΠΑ, η γερμανική εταιρεία ενέργειας και τεχνολογίας ADS-TEC Energy θα παράγει σύντομα επίσης τις λύσεις εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης με μπαταρίες για ηλεκτρικά οχήματα στην Αλαμπάμα.

Η εταιρεία επενδύει περίπου οκτώ εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ στο πρώτο της εργοστάσιο στις ΗΠΑ στο Auburn της Αλαμπάμα και σχεδιάζει να δημιουργήσει περίπου 180 θέσεις εργασίας εκεί. Η συσσώρευση πωλήσεων, αποθήκευσης, σέρβις και συναρμολόγησης στο Auburn έχει ξεκινήσει και η διοίκηση αναμένει ότι θα επιτευχθεί πλήρης χωρητικότητα το 2024.

Η ADS-TEC Energy ανακοίνωσε για πρώτη φορά σχέδια για το δικό της εργοστάσιο στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο του 2022. Εκείνη την εποχή, η εταιρεία δεν είχε ακόμη περιοριστεί σε συγκεκριμένες περιοχές ή πολιτείες. Τώρα η εταιρεία έχει βρει ένα σπίτι στο Auburn, που βρίσκεται στην ανατολική Αλαμπάμα, το οποίο συνδέεται τόσο με την Ατλάντα (Γεωργία) όσο και με το Μοντγκόμερι στην Αλαμπάμα μέσω του Interstate 85. Το έργο χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση της Αλαμπάμα.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε μια ακόμη γερμανική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας στην Αλαμπάμα», δήλωσε ο κυβερνήτης Kay Ivey. «Η συνεργασία μεταξύ της γερμανικής μηχανικής και της κατασκευής της Αλαμπάμα έχει φέρει πολλά καινοτόμα προϊόντα στην αγορά της Βόρειας Αμερικής. Είμαστε ενθουσιασμένοι που προσθέτουμε τους σταθμούς γρήγορης φόρτισης της ADS-TEC Energy με buffer μπαταρίας σε αυτήν τη λίστα, εξυπηρετώντας την ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων.»

Η Αλαμπάμα φιλοξενεί επίσης ένα εργοστάσιο της Mercedes-Benz, το οποίο έχει εργοστάσιο στην πολιτεία από το 1993. Μεταξύ άλλων, εταιρείες από τον αεροδιαστημικό τομέα στην Αλαμπάμα, συμπεριλαμβανομένων των Airbus και NASA. Η ADS-TEC λέει ότι σκοπεύει να αναπτύξει ένα πρόγραμμα συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Auburn, το οποίο θα παρέχει σε φοιτητές και νέους πτυχιούχους θέσεις στην παραγωγή και τη διοίκηση. Η γερμανική εταιρεία λέει επίσης ότι θα συνεργαστεί με εταιρείες που εδρεύουν στην Αλαμπάμα όπου είναι δυνατόν.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ADS-TEC Energy Thomas Speidel δήλωσε: «Έχουμε ήδη μια επιτυχημένη παρουσία στην αγορά στην Αμερική και τώρα εγκαθιστούμε μια νέα τοποθεσία για πωλήσεις, αποθήκευση, σέρβις και συναρμολόγηση των συστημάτων γρήγορης φόρτισης στο Auburn, που υποστηρίζεται από ισχυρό οικονομικό περιβάλλον με γνώμονα την καινοτομία και την ανάπτυξη».

businesswire.com