Η Adden Energy επιτυγχάνει σημαντική ανακάλυψη στην ανάπτυξη μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η start-up Adden Energy, που ιδρύθηκε από επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, αναπτύσσει έναν νέο τύπο μπαταρίας στερεάς κατάστασης για ηλεκτρικά οχήματα και τώρα ανακοίνωσε ότι έχει λάβει άδεια τεχνολογίας και έκλεισε έναν κύκλο χρηματοδότησης 5,15 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την Adden Energy, η μπαταρία λιθίου που έχει αναπτυχθεί μόνος του επιτυγχάνει χρόνο φόρτισης μόνο τριών λεπτών στο εργαστήριο και διάρκεια ζωής περισσότερους από 10.000 κύκλους. Το πρωτότυπο έχει επίσης υψηλή ενεργειακή πυκνότητα και σταθερότητα υλικού «που ξεπερνά τα προβλήματα ασφάλειας ορισμένων άλλων μπαταριών λιθίου». Τα αποτελέσματα έχουν δημοσιευθεί στο Φύση και άλλα περιοδικά.

Σε άλλες ειδήσεις, η startup ανακοινώνει ότι έχει λάβει αποκλειστική άδεια τεχνολογίας από το Γραφείο Ανάπτυξης Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ (OTD) για την κλιμάκωση της τεχνολογίας μπαταριών στερεάς κατάστασης. Επιπλέον, ένα καλό ποσό 5 εκατομμυρίων δολαρίων έχει εισέλθει μέσω ενός γύρου χρηματοδότησης εκκίνησης. Επικεφαλής του γύρου ήταν η Primavera Capital Group. Συμμετείχαν επίσης οι Rhapsody Venture Partners και MassVentures. Η άδεια και η χρηματοδότηση επιχειρηματικών συμμετοχών θα επιτρέψουν στην εκκίνηση να αναβαθμίσει το πρωτότυπο του εργαστηρίου στην εμπορική χρήση μιας μπαταρίας λιθίου στερεάς κατάστασης, σύμφωνα με δήλωση.

Έτσι, η startup σχεδιάζει πρώτα να κλιμακώσει την μπαταρία σε μια κυψέλη σε μέγεθος παλάμης και στη συνέχεια να τη μετατρέψει σε μια πλήρη μπαταρία οχήματος τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια. «Αν θέλετε να ηλεκτρίσετε τα οχήματα, μια μπαταρία στερεάς κατάστασης είναι ο καλύτερος τρόπος», λέει ο Xin Li, αναπληρωτής καθηγητής επιστήμης υλικών στη Σχολή Μηχανικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών του Χάρβαρντ John A. Paulson (SEAS). «Ξεκινήσαμε να εμπορευματοποιήσουμε αυτήν την τεχνολογία επειδή βλέπουμε την τεχνολογία μας μοναδική σε σύγκριση με άλλες μπαταρίες στερεάς κατάστασης. Έχουμε επιτύχει στο εργαστήριο 5.000 έως 10.000 κύκλους φόρτισης στη διάρκεια ζωής μιας μπαταρίας, σε σύγκριση με 2.000 έως 3.000 κύκλους φόρτισης ακόμη και για τους καλύτερους στην κατηγορία τώρα, και δεν βλέπουμε κανένα θεμελιώδες όριο για την κλιμάκωση της τεχνολογίας μπαταριών μας. Αυτό θα μπορούσε να αλλάξει το παιχνίδι».

Η Adden Energy ιδρύθηκε το 2021 από τον Xin Li μαζί με τους William Fitzhugh και Luhan Ye, οι οποίοι συμμετείχαν και οι δύο στην ανάπτυξη της τεχνολογίας ως διδακτορικοί φοιτητές στο εργαστήριο του Χάρβαρντ του Li. Ο Fred Hu, ιδρυτής και πρόεδρος της Primavera Capital, είναι επίσης ιδρυτής της Adden Energy.

businesswire.com