Η ACC χρησιμοποιεί Comau και Siemens για την παραγωγή μπαταριών

Η κοινοπραξία Automotive Cells Company (ACC) επέλεξε τον Ιταλό ειδικό σε θέματα αυτοματισμού Comau για την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης γραμμής παραγωγής μονάδων μπαταρίας για το προγραμματισμένο Gigafactory της στη Γαλλία. Η ACC έχει επίσης υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τη Siemens για να γίνει ο προτιμώμενος προμηθευτής τεχνολογίας αυτοματισμού, ψηφιοποίησης και ηλεκτροκίνησης της ACC.

Η Automotive Cells Company (ACC) είναι η κοινοπραξία κυψελών μπαταριών μεταξύ της Stellantis, της TotalEnergies/Saft και της Mercedes-Benz και θα χρησιμοποιήσει τη νέα ολοκληρωμένη γραμμή παραγωγής μονάδας μπαταρίας από την Comau, η οποία είναι και η ίδια μέρος του Ομίλου Stellantis, στο επερχόμενο Gigafactory στο Billy-Bercalu Douvrain στη βόρεια Γαλλία. Οι ευέλικτες γραμμές παραγωγής που αναπτύχθηκαν από την Comau είναι σχεδιασμένες για μονάδες 8 και 16 κυψελών. Η Comau λέει ότι οι γραμμές παραγωγής της θα επιτρέψουν στην ACC να παράγει έως και 8 γιγαβατώρες ετησίως μέχρι το τέλος του 2024.

Ο σταθμός ACC προορίζεται να αυξήσει τελικά τις 40 GWh. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Comau θα παρέχει στην ACC τόσο την τεχνογνωσία όσο και τον εξοπλισμό που απαιτείται για την αυτοματοποίηση της κατασκευής των μπαταριών EV επόμενης γενιάς. Η Comau έχει ήδη προσληφθεί από πολλά άλλα ευρωπαϊκά εργοστάσια μπαταριών. Πιο πρόσφατα, η Italvolt αποκάλυψε τα σχέδιά της να ανοίξει ένα εργοστάσιο μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων την άνοιξη του 2023, το οποίο θα γίνει με τη βοήθεια της Comau.

Ο Jean-Baptiste Pernot Automotive Cells Company COO, εξήγησε: «Η ανάδυση μιας ευρωπαϊκής βιομηχανίας εξοπλισμού είναι ένας βασικός παράγοντας επιτυχίας για την ACC, της οποίας η φιλοδοξία είναι να γίνει ευρωπαϊκός ηγέτης στις κυψέλες και τις μονάδες μπαταριών αυτοκινήτων. Στην Ευρώπη, δεν μπορούμε να βασιστούμε αποκλειστικά στην προμήθεια που θα ήταν μόνο ασιατική. Πρέπει να διευκολύνουμε τη δημιουργία ενός ολόκληρου οικοσυστήματος μπαταριών, που θα καλύπτει ολόκληρη την αλυσίδα αξίας». Ανέφερε ότι: «Σε όλη τη διάρκεια του έργου, η ομάδα μηχανικών της Comau έχει επιδείξει τη δέσμευσή της για την επιτυχία μας, βελτιώνοντας τόσο τον σχεδιασμό της διαδικασίας όσο και την απρόσκοπτη βελτιστοποίηση ιδιόκτητου και μη εξοπλισμού Comau».

Η Automotive Cells Company (ACC) έχει επίσης υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας με τη Siemens. Εδώ, η Siemens πρόκειται να γίνει ο προτιμώμενος προμηθευτής της ACC στους τομείς της τεχνολογίας αυτοματισμού, ψηφιοποίησης και ηλεκτροκίνησης. Η Siemens λέει ότι αυτό θα επιτρέψει στην ACC να αυξήσει την παραγωγή και να μεγιστοποιήσει την απόδοση των εγκαταστάσεων και της ενέργειας.

Η Siemens λέει ότι η ψηφιακή δίδυμη τεχνολογία της θα πρέπει να βοηθήσει την ACC να επιταχύνει την πρόοδο στα γιγα-εργοστάσιά της στο Billy-Berclau Douvrin της Γαλλίας, στο Kaiserslautern της Γερμανίας και «δυνητικά» στο Termoli της Ιταλίας.

comau.com, siemens.com