Η ABB θα κατασκευάσει νέο εργοστάσιο σταθμών φόρτισης στις ΗΠΑ

Η ABB E-Mobility επεκτείνει την παραγωγική της ικανότητα για σταθμούς φόρτισης στις ΗΠΑ. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει πολλά εκατομμύρια δολάρια σε μια νέα τοποθεσία στην Κολούμπια της Νότιας Καρολίνας.

Η εγκατάσταση θα παράγει έως και 10.000 σταθμούς φόρτισης ετησίως από το 2023, με αποδόσεις που κυμαίνονται από 20 kW έως 180 kW, σύμφωνα με την ABB E-Mobility. Στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της στις ΗΠΑ, η ABB E-Mobility κατασκευάζει ήδη σταθμούς φόρτισης για τοπικά λεωφορεία με ισχύ που κυμαίνονται από 150 kW έως 450 kW.

Το νέο εργοστάσιο θα επιτρέψει στην εταιρεία «να ανταποκριθεί πιο γρήγορα στη ζήτηση της αγοράς των ΗΠΑ, να κάνει την αλυσίδα εφοδιασμού της πιο αποτελεσματική και τοπική και να συντομεύσει τους χρόνους παράδοσης», γράφει η ABB. Το εργοστάσιο αναμένεται να δημιουργήσει 100 νέες θέσεις εργασίας.

Ωστόσο, αυτό είναι μόνο ένα μέρος του κινήτρου για το νέο εργοστάσιο: η παραγωγή στην Κολούμπια θα είναι επίσης σύμφωνη με τον νόμο Buy America. Συγκεκριμένα, οι φορτιστές που παράγονται στη Νότια Καρολίνα θα πληρούν το πλαίσιο του νόμου Buy America για τους σταθμούς φόρτισης που προτείνει η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αυτοκινητοδρόμων (FHWA) καθώς και τις απαιτήσεις του προγράμματος Εθνικής Υποδομής Ηλεκτρικών Οχημάτων (NEVI) – και επομένως είναι επιλέξιμοι για χρηματοδότηση σε την επερχόμενη επίθεση υποδομής φόρτισης στις ΗΠΑ.

Ο Bob Stojanovic, αντιπρόεδρος της ABB E-Mobility North America, βλέπει τη νέα τοποθεσία ως ένα άλλο παράδειγμα για το πώς η εταιρεία οδηγεί την ηλεκτροκίνηση στις ΗΠΑ «με υψηλής ποιότητας και αξιόπιστες λύσεις φόρτισης EV». «Η ανάγκη για επενδύσεις στον τομέα της ηλεκτροκίνησης των ΗΠΑ δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη, καθώς 18 εκατομμύρια EVs αναμένεται να κυκλοφορήσουν στους δρόμους των ΗΠΑ έως το 2030. Η επέκταση των παραγωγικών μας δραστηριοτήτων στις ΗΠΑ θα μας επιτρέψει να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τους πελάτες μας και να συμβάλει στην προώθηση της υιοθέτησης ηλεκτρικά οχήματα από ιδιωτικά οχήματα μέχρι δημόσια μέσα μεταφοράς και στόλους», λέει ο Stojanovic.

Η ABB λέει ότι έχει επενδύσει 14 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2010 σε επέκταση εργοστασίων, λειτουργικές βελτιώσεις, σύγχρονο εξοπλισμό, προϊόντα και εργαζόμενους. Η εταιρεία απασχολεί περισσότερα από 20.000 άτομα στις ΗΠΑ σε περισσότερες από 40 εγκαταστάσεις παραγωγής και διανομής.

abb.com