Η ABB ανακοινώνει τον νέο φορτιστή οικιακού wallbox

Η ABB E-Mobility ανακοίνωσε μια νέα λύση φόρτισης AC για το σπίτι που θα κυκλοφορήσει εντός του έτους. Στην έκθεση CES στο Λας Βέγκας, η Ελβετο-Σουηδική εταιρεία αποκάλυψε ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: Το νέο wallbox ABB Terra Home μπορεί να δώσει αυτόματα προτίμηση στην ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές.

Με τη νέα λειτουργία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η ABB E-Mobility θέλει να διευκολύνει τους πελάτες της να μειώσουν το δικό τους αποτύπωμα άνθρακα. Ως μέρος μιας παγκόσμιας μελέτης που ανέθεσε η εταιρεία, το 90 τοις εκατό των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι αισθάνονται την ευθύνη να ενεργούν πιο βιώσιμα, κάτι που η εταιρεία έχει πλέον διευκολύνει όταν οι πελάτες φορτίζουν τα ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα με το νέο wallbox.

Η ABB δεν έχει καθορίσει τη χωρητικότητα φόρτισης wallbox, αλλά είναι πιθανό να διαφέρει ανάλογα με την αγορά στην οποία κυκλοφορεί. Στις ΗΠΑ, υπάρχουν διαφορετικοί όροι στα δημόσια δίκτυα από εκείνες στην Ευρώπη. Το Terra Home θα υποστηρίζει το Plug&Charge, το οποίο επιτρέπει την αυτόματη επικοινωνία μεταξύ του οχήματος και του φορτιστή. Αυτό σημαίνει ότι μόνο ο ιδιοκτήτης μπορεί να φορτίσει το όχημά του χωρίς περαιτέρω έλεγχο ταυτότητας μέσω εφαρμογής ή κάρτας RFID, ακόμα κι αν το wallbox πρέπει να εγκατασταθεί σε μια ελεύθερα προσβάσιμη τοποθεσία.

Η σύνδεση cloud όχι μόνο θα πρέπει να επιτρέπει την απομακρυσμένη συντήρηση από ειδικούς της ABB, αλλά το Terra Home μπορεί επίσης να διατηρείται ενημερωμένο μέσω ενημερώσεων υλικολογισμικού. Η κατάσταση φόρτισης μπορεί να διαβαστεί μέσω της εφαρμογής ABB E-Mobility, η οποία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για έλεγχο ταυτότητας.

Ένα άλλο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι η απλή σχεδίαση και η μεγάλη γκάμα περιβλημάτων στα οποία θα προσφέρεται το wallbox ABB. Αντί για το μεταλλικό περίβλημα που χρησιμοποιείται συχνά για τα κιβώτια τοίχου, υπάρχει επίσης μια παραλλαγή με όψη ξύλου. Η ABB δεν έχει ακόμη αποκαλύψει τις τιμές για το Terra Home και την πιθανή προσαρμογή.

«Καθώς σηματοδοτούμε την έναρξη μιας ακόμη κομβικής χρονιάς στην προσπάθειά μας να επιτρέψουμε μια κοινωνία χαμηλών εκπομπών άνθρακα, τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι οι οδηγοί είναι έτοιμοι και πρόθυμοι να κάνουν το ταξίδι μαζί μας», δήλωσε ο Leon van de Pas, ανώτερος αντιπρόεδρος της η επιχειρηματική γραμμή χρέωσης προορισμού στην ABB E-Mobility. «Προσφέροντας άνευ προηγουμένου επιλογές στους χρήστες, το νέο Terra Home παρέχει την ευελιξία σε ακόμη μεγαλύτερο αριθμό ατόμων να αγκαλιάσουν απλά και με στυλ τη μετάβαση στην ηλεκτρική κινητικότητα».

abb.com