Η Φλάνδρα αναθέτει στην TotalEnergies να εγκαταστήσει 4.400 σημεία φόρτισης

Η φλαμανδική κυβέρνηση ανέθεσε στην TotalEnergies να εγκαταστήσει και να λειτουργήσει εμπορικά ένα δίκτυο φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα. Η γαλλική εταιρεία πετρελαίου θα δημιουργήσει 4.400 σημεία φόρτισης AC στις περιοχές της Δυτικής Φλάνδρας και της Φλαμανδικής Μπραμπάντ τα επόμενα δύο χρόνια.

Η Φλάνδρα έχει συνάψει περαιτέρω συμβάσεις με την TotalEnergies για τη λειτουργία των σημείων φόρτισης 22 kW υπό την επωνυμία της για δώδεκα χρόνια. Η εταιρεία πρέπει να χρησιμοποιεί 100 τοις εκατό ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές που παράγεται από υπεράκτια αιολική ενέργεια στη Βόρεια Θάλασσα στα ανοιχτά των βελγικών ακτών.

Η Total θα ξεκινήσει την εγκατάσταση των σταθμών φόρτισης αυτόν τον Σεπτέμβριο μαζί με συνεργάτες. Το Τμήμα Κινητικότητας και Δημοσίων Έργων στη Φλάνδρα έχει αναπτύξει μια συνεργατική διαδικτυακή πλατφόρμα για τη σύνδεση των εταίρων και τον συντονισμό της ζήτησης σε όλες τις περιοχές. Αναφέρουν το Westhoek, το Kortrijk και την Bruges, την περιφέρεια των Βρυξελλών και το Leuven ως τα περιφερειακά εστιακά σημεία.

Η TotalEnergies δραστηριοποιείται και στο Βέλγιο, όπου απασχολεί 5.200 άτομα. Όπως αναφέρθηκε, η εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου ασχολείται με τη φόρτιση EV από το 2020 και έχει κερδίσει δημόσιες συμβάσεις για την εγκατάσταση και λειτουργία κόμβων φόρτισης στο Βέλγιο.

Η TotalEnergies έχει σημεία φόρτισης σε λειτουργία ή υπό κατασκευή στην Αμβέρσα (3.000 σημεία χρέωσης), στις Βρυξέλλες (500), στη Γάνδη (800) και στη Φλαμανδική (4400), όπως ανακοινώθηκε. Δραστηριοποιούνται επίσης στο Greater Amsterdam (22.000), στο Λονδίνο (1.700), στο Παρίσι (2.300), στη Σιγκαπούρη (1.500) και στο Wuhan (11.000).

Η σημερινή παραχώρηση αποτελεί μέρος ενός σχεδίου εγκατάστασης 35.000 σημείων φόρτισης στη Φλάνδρα μέχρι το 2025. Η φλαμανδική κυβέρνηση δεσμεύει 30 εκατομμύρια ευρώ για να βοηθήσει στην παροχή μιας εγκατάστασης ταχείας φόρτισης κάθε 25 χιλιόμετρα κατά μήκος των μεγάλων συγκοινωνιακών αξόνων.

totalenergies.com