Η παραγωγή σειρών του Cybertruck δεν θα ξεκινήσει μέχρι το τέλος του 2023

Η σειριακή παραγωγή του Tesla Cybertruck δεν θα ξεκινήσει προφανώς μέχρι το τέλος του 2023, σύμφωνα με δημοσίευμα των μέσων ενημέρωσης. Αυτό θα ήταν δύο χρόνια αργότερα από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του, το πρακτορείο ειδήσεων Reuters ισχυρίζεται ότι το έμαθε αυτό από δύο γνώστες. Η ίδια η Tesla δεν έχει σχολιάσει ακόμη το θέμα. Δεν έχει ακόμη παρουσιαστεί μια έκδοση παραγωγής του e-picup. Η τελική τιμή επίσης δεν έχει ακόμη ονομαστεί.

Τον περασμένο μήνα, ο Έλον Μασκ δήλωσε στο συνέδριο αναλυτών για τα επιχειρηματικά μεγέθη για το τρίτο τρίμηνο του 2022 ότι η Tesla εργαζόταν για την προετοιμασία του εργοστασίου της στο Τέξας για την κατασκευή του Cybertruck. Επίσης ότι η «πρώιμη παραγωγή» του νέου μοντέλου αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα του 2023. Έτσι, σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες, η σειριακή παραγωγή σε κατάλληλους αριθμούς του e-picup δεν αναμένεται πλέον μέχρι το τέλος του 2023.

Η Tesla παρουσίασε το Cybertruck τον Νοέμβριο του 2019 και έκτοτε έχει αναβάλει την έναρξη της παραγωγής τρεις φορές: Πρώτα από τα τέλη του 2021 στα τέλη του 2022, μετά στις αρχές του 2023 και πιο πρόσφατα στην «πρώιμη παραγωγή» από τα μέσα του 2023. Ο Έλον Μασκ είχε ανακοινώσει την έναρξη παραγωγής του ηλεκτρικού pickup Tesla Semi στις αρχές Οκτωβρίου. Αλλά και εδώ, μοιάζει με αργή άνοδο. Η παραγωγή μέχρι σήμερα προφανώς εξακολουθεί να πραγματοποιείται στο Fremont αντί στο Τέξας.

reuters.com