Η νέα JV εστιάζει στη φόρτιση φορτηγών στα μεγαλύτερα λιμάνια των ΗΠΑ

Μια νέα κοινοπραξία θέλει να επωφεληθεί από την προσπάθεια της Καλιφόρνια να μεταφέρει τη βιομηχανία φορτηγών σε μηδενικές εκπομπές ρύπων. Η Forum Mobility, η CBRE και η Homecoming Capital διέθεσαν 400 εκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση του εγχειρήματος και επενδυτές όπως η Amazon έχουν ήδη ασχοληθεί με σχέδια για την προώθηση των ηλεκτρονικών φορτηγών ως υπηρεσία φέτος.

Αρχικά, το Forum Mobility έχει εντοπίσει δέκα τοποθεσίες στη Βόρεια και Νότια Καλιφόρνια, με επίκεντρο τα λιμάνια του Λονγκ Μπιτς και του Όκλαντ. Το φόρουμ σχεδιάζει να εγκαταστήσει αποθήκες ικανές να φορτίζουν ταυτόχρονα φορτηγά μεσαίου και βαρέως τύπου στα λιμάνια και κατά μήκος των διαδρομών που οδηγούν σε αποθήκες.

Η εταιρεία αναμένει να ξεπεράσει το έδαφος το 2023. Αυτό το σφιχτό χρονοδιάγραμμα οφείλεται στο γεγονός ότι η CBRE είναι «συνεργάτης στην πλευρά του real estate», δήλωσε ο Matt LeDucq, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Forum Mobility, σε συνέντευξή του στο Εμπορευματικά Κύματα. «Έχουμε έλεγχο τοποθεσίας. Και περνάμε από την αδειοδότηση και τη λήψη της δύναμης και όλα τα πράγματα που πρέπει να κάνετε στην ανάπτυξη.”

Η επιλογή των τοποθεσιών υποστηρίζεται επίσης από προγράμματα χρηματοδότησης στην Καλιφόρνια που εκδόθηκαν από την επιτροπή ενέργειας CEC και CARB. Διατίθενται επιχορηγήσεις ειδικά για φορτηγά αποστράγγισης και υποδομές που απαιτούνται για τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων μέσα και γύρω από τα λιμάνια. Οι προτεινόμενοι κανονισμοί από το Συμβούλιο Αεροπορικών Πόρων της Καλιφόρνια θα απαιτούσαν όλος ο στόλος συρμού της Καλιφόρνια – περίπου 30.000 φορτηγά – να έχει μηδενικές εκπομπές έως το 2035. Η CEC, επομένως, εκτιμά ότι η Καλιφόρνια χρειάζεται 157.000 φορτιστές EV βαρέως τύπου — 53 την ημέρα — έως το 2030 πληρούν όλα τα σχέδια κανονισμών.

Και η μετάβαση ξεκίνησε. Το λιμάνι του Λονγκ Μπιτς τον περασμένο Νοέμβριο έλαβε επιχορήγηση 30,1 εκατομμυρίων δολαρίων από το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ για την ανάπτυξη του μεγαλύτερου στόλου ηλεκτρικών οχημάτων της χώρας για διακίνηση φορτίου σε έναν μόνο τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων. Περίπου το 17 τοις εκατό του εξοπλισμού διακίνησης φορτίου στο λιμάνι τροφοδοτείται από ηλεκτρική ενέργεια, καθιστώντας το έναν από τους μεγαλύτερους στόλους του είδους του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επίσης, στο Όκλαντ βρίσκονται σε εξέλιξη έργα, όπως η αυτόματη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων μέσω Rocsys όπως αναφέρεται.

Όσον αφορά το Forum Mobility, εκτός από τα 300 εκατομμύρια δολάρια από το CBRE και τα 100 εκατομμύρια δολάρια που υποσχέθηκε η Homecoming Capital στην κοινοπραξία, το Forum έκλεισε έναν κύκλο χρηματοδότησης 15 εκατομμυρίων δολαρίων Series A. Νέοι συμμετέχοντες ήταν η CBRE Investment Management, το Climate Pledge Fund της Amazon και η Elemental Excelerator. Συμμετείχαν επίσης οι αρχικοί επενδυτές Obvious Ventures, Edison International, Overture και Homecoming Capital.

Το κεφάλαιο θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη της ομάδας και την επένδυση σε άλλες ροές εσόδων. Το Forum βγήκε από τη λειτουργία stealth τον Δεκέμβριο του 2021 και έκτοτε παρείχε τέσσερα φορτηγά στην εταιρεία αποστράγγισης Hight Logistics στο Λονγκ Μπιτς μαζί με συστήματα γρήγορης φόρτισης. Ένα πέμπτο φορτηγό αναμένεται σε λίγους μήνες και το Forum έχει υιοθετήσει ένα μοντέλο Truck-as-a-Service (TaaS).

Οι πελάτες-στόχοι είναι, επομένως, μικρές εταιρείες logistics με μόνο φορτηγά ICE. Αυτά έχουν απαγορευτεί από τη λειτουργία του λιμανιού αυτόν τον Ιανουάριο, όπως είπε ο LeDucq στο blog logistics. “Η εργασία μέσω των OEM και των αντιπροσωπειών είναι ένας υπέροχος τρόπος για να προσεγγίσετε αυτούς τους ανθρώπους”, είπε ο Leducq. «Καθώς οι αντιπροσωπείες μετακινούν ηλεκτρικά φορτηγά, θα είναι όλο και πιο σημαντικό για αυτές να παραδίδουν ένα φορτηγό που έχει ένα μέρος για φόρτιση κάθε βράδυ».

Οι οδηγοί θα μπορούσαν επίσης να επιλέξουν να συμμετάσχουν στις λειτουργίες TaaS του Φόρουμ που περιλαμβάνουν ένα πλήρως φορτισμένο φορτηγό σε χώρο στάθμευσης με πακέτο συντήρησης έναντι μηνιαίας χρέωσης που περιλαμβάνει ηλεκτρική ενέργεια.

Το Forum Mobility συνεργάζεται με διάφορους OEM αλλά δεν αναφέρει ονόματα. Δεν είναι επίσης σαφές με ποιον μπορεί να συνεργαστούν για την εγκατάσταση της υποδομής φόρτισης φορτηγών. Μια απόδοση μιας τέτοιας αποθήκης στον ιστότοπο της εταιρείας δείχνει μια στεγασμένη εγκατάσταση με σταθμούς φόρτισης που είναι διατεταγμένοι ως ενδιάμεσοι. Έτσι, τόσο τα άκαμπτα μηχανοκίνητα οχήματα όσο και τα τρακτέρ-ρυμουλκούμενα με και χωρίς ημιρυμουλκούμενα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα σημεία φόρτισης.

Και πάλι, το TaaS έρχεται στο πλαίσιο της κρατικής ρύθμισης. Η Καλιφόρνια υιοθέτησε τον κανόνα Advanced Clean Trucks το 2020, απαιτώντας από τους κατασκευαστές να πωλούν σταδιακά αυξανόμενο ποσοστό ηλεκτρικών φορτηγών, φορτηγών και φορτηγών από το 2024 έως το 2035. Μέχρι το 2045, κάθε νέο επαγγελματικό όχημα που πωλείται στην πολιτεία θα πρέπει να έχει πρόωση μηδενικών εκπομπών.

Τον Δεκέμβριο του 2022, η Επιτροπή Ενέργειας της Καλιφόρνια (CEC) φέρεται να ακολούθησε τη χρηματοδότηση υποδομών ZEV. Από τα συνολικά 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια, το μεγαλύτερο μέρος – 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια (1,6 δις €) – θα επενδυθεί σε νέες εγκαταστάσεις φόρτισης για μεσαία και βαρέα ηλεκτρικά οχήματα έως το 2026.

prnewswire.com, freightwaves.com, forummobility.com